Banner
tekst1naslovna 7

Apple iPhone 14 – RAM memorija činiti će značajnu razliku

Čini se kako će RAM memorije pri iPhone 14 modelima čini značajnu razliku. Ako se uspoređuju "Pro" i "ne-Pro" modeli.

Više nije nepoznanica kako će Apple početkom rujna predstaviti novu generaciju iPhone pametnih telefona. Riječ je naravno o iPhone 14 modelima.

Xiaomi MIUI 14 – na koje modele dolazi i što donosi [fotogalerija]

O njihovim značajkama, mogućnostima već smo pisali. Dok danas želimo nešto više reći o radnoj memoriji. Iako će sada dosta vas reći koje to tajne krije radna memorija, da bi ovaj pripadajući naslov bio istinit.

Appleu zabranjena prodaja iPhonea u Kolumbiji

Naš odgovor bi bio: „Krije dosta tajni i ima različite standarde, po kojima će Apple razlikovati „Pro” od „ne-Pro” modela iPhone 14 pametnih telefona”.

Twitter je tužio Elona Muska

Osim pripadajućeg chipseta za koji vjerujemo kako velika većina vas već zna kako će iPhone 14 i iPhone 14 Max i dalje posjedovati (donositi) Apple A15 Bionic, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imat će potpuno novi A16 Bionic.

tekst1sl1 8

Namjerno smo rekli potpuno novi jer je A15 Bionic prisutan u iPhone 13 modelima. Nemojte nas krivo shvatiti. I dalje će biti riječ o odličnom chipsetu ali ono što Apple ovim potezom želi reći je jednostavno to „kako se razlika mora znati”.

Apple iPhone 14 – prikazane maskice, moduli kamera veći nego se očekivalo

Ne samo po pitanju chipseta već i po pitanju zaslona. Iako će sama veličina ostati (približno) kao i kod još uvijek aktualnih iPhone 13 modela, pripadajuća stopa osvježenja prikaza činit će isto tako razliku.

Apple u problemu postavljanja 5G tehnologije u iPhone 14

Već smo navodili kako će iPhone 14 i iPhone 14 Max raspolagati sa 90Hz stopom osvježenja prikaza, dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max donositi 120Hz.

tekst1sl1 2

Ovo je možemo slobodno reći „sramotno” jer u Android svijetu i modeli srednjeg cjenovnog razreda raspolažu sa 120Hz stopom osvježenja prikaza.

Apple iPhone 14 – sve što znamo do sad [predstavljanje 13.09.2022.]

Ipak dolazimo postepeno do onog najbitnije detalja. A to je pripadajuća radna memorija. Sva četiri modela imat će 6GB ram memorije, iako se prije šuškalo kako će „Pro” modeli doći sa 8GB to za sada nije „službeno” potvrđeno.

tekst2sl2 5

Ono što želimo reći i ukazati na način ugradnje ram memorije odnosno iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imat će LPDDR5 radnu memoriju, što će zajedno za A16 Bionic chipsetom dovesti do zaista vrhunskih rezultata.

Amerika uklanja Huawei i ZTE opremu

Dok će iPhone 14 i iPhone 14 Max ostati na memorijskom modulu koji je aktualan pri iPhone 13 seriji pametnih telefona. Kada smo se već dotaknuli glasina onda možemo reći kako se „priča” da će”Pro” modeli doći s minimalnim kapacitetom interne memorije od 128GB a ne kao što je to do sada bio slučaj, 64GB.

Samsung potvrdio Galaxy Unpacked za 10.08.2022.

Hoće li i kako Apple ove glasine ostvariti svakako nam preostaje za vidjeti u tjednima koji su ispred nas. Do predstavljanja je preostalo nešto više od mjesec dana.

tekst2naslovna 1

Do tada ćemo svakako nastaviti pratiti (pažljivo) sve glasine i osvrnuti se na njih. Ali ako se ovo pokaže zaista i točnim, onda će iPhone 14 linija činiti značajnu razliku od još uvijek aktualne iPhone 13 linije pametnih telefona.

Najčitanije