Banner
tekst2naslovna 4

Apple izuzetno optimističan sa prodajom iPhonea 14

Apple je "naručio" 90 milijuna jedinica iPhone 14 modela za početak prodaje nove generacije Apple pametnih telefona.

Iako još niti nije došao na tržište, nije niti predstavljen Apple je uvjeren kako će potražnja (prodaja) ići uvelike zadovoljavajućim stopama. To dokazuje i najava Applea kako naručuje za prvi prodajni val 90 milijuna iPhone 14 modela što uključuje sve četiri verzije.

tekst2sl1 3

Razlog tome leži što je Huawei postepeno (nepravedno) izgubio dio tržišta kao posljedica Američkih sankcija. A velika je potražnja, izuzetno očekivana za nadolazeću generaciju iPhone pametnih telefona.

Xiaomi predstavlja „Pilot tehnologiju” autonomne vožnje

*Prošlogodišnji iPhone 13 Mini krenuo je sa kapacitetom interne memorije od 64GB, dok će ove godine to biti iPhone 14 Max i njegova „početni” skladišni kapacitet će biti 128GB.*

Samsung Galaxy S23 Ultra – sve više detalja poznato

Jer znamo svi da nije bilo iPhonea ne bi bilo niti pametnog telefona zar ne. Slobodno se možemo reći da Apple i dalje živi na staroj slavi jer iz godine u godinu ne vidimo neka tehnološka rješenja.

Xiaomi predstavio MIX Fold 2 i Redmi K50 Ultra

Ustvari vidjet ćemo ih izlaskom iPhonea 15 koji će napokon donijeti USB Type-C za sinkronizaciju i punjenje. Ako se to uopće može nazvati neki tehnološki pomak ili jednostavno zakašnjelo reagiranje na ono što konkurencija radi a tržište zahtjeva.

tekst1sl6

Pustimo sada to po strani i recimo kako će Apple do kraja 2022. godine proizvesti ukupno 200 milijuna iPhone 14 modela pametnih telefona. Te je u potpunosti samouvjeren kako će bez većih problema prebroditi ovu ekonomsku problematiku koja nam tek dolazi a već je dotaknula mnoge proizvođače.

Stigao je Huawei Mate Xs 2

*Šuška se kako će iPhone 14 Pro započeti sa kapacitetom interne memorije od 256GB, dok su ostala dva kapaciteta 512GB i 1 Terabajt.*

O tome smo i pisali u članku „Pada prodaja pametnih telefona drugi kvartal zaredom”. Ne samo da je ovo razveselilo mnoge poklonike „zagrižene jabuke” već su i proizvođači dijelova za iPhone odmah doživjeli veliki uzlet (vrijednosti) dionica, oni su redom: Pegatron, Japan Display, TDK Corp, Murat Manufacturing, nakon što je ova vijest stigla u javnost.

tekst3sl1 7

O samim novitetima, značajkama iPhone 14 modela više nećemo pisati. Sve se „manje više” zna, odnosno poznato je. Bit će tu glavna (nova) kamera kod Pro modela 48MP.

Apple krenuo sa proizvodnjom iPhonea 14

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max moći će se pohvaliti i 120Hz stopom osvježenja prikaza kao i postotkom prikaza autonomije baterije, što iOS 16 donosi napokon.

*Cijena iPhone 14 Pro kretati će od 1099$ dok će iPhone 14 Pro Max kretati sa cijenom od 1199$.*

A bilo je dostupno sve do iPhone 5 modela a onda je „naglo i u čudu” ukinuto. Ne smijemo zaboraviti i odlazak Punch-hole proreza kod Pro modela, dok će „obični” modeli i dalje imati Punch-hole.

Apple između dvije vatre Tajvana i Kine – moguće kašnjenje iPhone-a 14

Naravno ne smijemo zaboraviti niti dolazak Apple A16 Bionic chipa za kojega se govori da će isto tako biti isključivo rezerviran za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, dok će iPhone 14 i iPhone 14 Max imati aktualni A15 chipset.

tekst1sl1 3

Do samog predstavljanja iPhone 14 serije nije još dugo ostalo, početak rujna imat ćemo prilike vidjeti (uživati) u novim iPhone 14 modela a isto tako se očekuje i predstavljanje i ostalog Apple hardvera. Nakon svega moći ćemo sve skupa „spojiti u jedno” i reći utiske i dojmove.

Najčitanije