Banner
tekst1naslovna 1

Apple iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max – vrhunski rezultati AnTuTu testiranja

Apple iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max na AnTuTu testiranju postignuli su značajne rezultate sa samo 6GB RAM-a.

Kako to obično i bude kada su u pitanju nove (aktualne) generacije iPhone pametnih telefona, vrlo malo toga Apple obznani a što se dotiče značajki.

iPhone 14 Pro Max ima kameru s 48 MP senzorom veličine 1/1.28″

Znali smo od prije kako će sva četiri modela: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max biti pokretana identičnim kapacitetom radne memorije.

tekst1sl1 2

Odnosno riječ je o 6GB radne memorije. No tek kada iPhone 14 modeli dođi po prvi puta u susret s nekim benchmark testiranjem tada imamo prilike vidjeti i reći nešto više o onome što se iza „poklopca” krije.

Apple održao Far Out, predstavljeni: iPhone 14, Apple Watch 8/ Watch SE / Watch Ultra, AirPods Pro (2)

Tako danas imamo prilike govoriti o dva „najjača” modela odnosno o dva „Pro” modela: iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Upravo dva navedena modela imali su doticaj sa AnTuTu benchmark testiranjem a njihovi su rezultati došli i proširili se brzinom svjetlosti internetom.

tekst1sl2 4

Oba modela imali su 6GB radne odnosno kapacitet interne memorije od 1 Terabajta. Apple A16 Bionic čip (ako se nas pita) vrhunski se dokazao.

CEO Xiaomija uvjeren u uspješnost električnih vozila

Upravo ovaj čip posjeduje šest jezgri (dvije „Everest” visoke jezgre, dok su preostalih četiri jezgri Sawtooth „visoke učinkovite” jezgre). Također grafički (GPU) procesor posjeduje pet jezgri što je pri rezultatima (jačini i načinu rada) do 50% većom propusnošću u odnosu na prošlogodišnji Apple A15 Bionic.

tekst1sl3 1

Kada bi trebali uspoređivati još ova dva čipa onda bi naveli kako Apple A16 Bionic dolazi pri 4nm proizvodnom procesu dok Apple A15 Bionic donosi 5nm proizvodni proces.

Samsung poklanja Watch 5 uz Flip4 ili Fold 4

Sam Apple A16 Bionic i nije toliko odnosno u tolikoj mjeri različit u odnosu na Apple A15 Bionic iz iPhone 13 modela. Već se tvrtka u velikoj mjeri usredotočila na GPU – grafičku snagu samog čipa.

iphone 14 pro max

Što je to prvi puta slučaj da Apple na takav način pristupa razvoju novog čipa koji se nalazi unutar iPhone (flagship) modela. Tako je Apple iPhone 14 Pro dobio AnTuTu (benchmark) rezultat od 978.147 boda, dok je iPhone 14 Pro Max postigao 972.936 boda.

Xiaomi ima pametne gadgete za kućne ljubimce

Što je za 18,8% bolje u odnosu na iPhone 13 Pro prošlogodišnji model. Uskoro ćemo imati prilike (nadamo se) vidjeti i prve benchmark rezultate dva „slabija” iPhone 14 i iPhone 14 Plus modela.

iPhone 14 Pro 48Mp camera

Da je riječ o zaista ne toliko značajnim brojkama dokazuje i sam rad iPhone 14 pametnih telefona, koji sa 6GB radne memorije „vrhunski rade” i mogu parirati nekima flagship modelima sa 12GB radne memorije.

Snapdragon 4 Gen 1 i Snapdragon 6 Gen 1 – sve „moćniji” srednji i niži rang

O tome smo već bili pisali i pričali a „rješenje” leži u tome da je optimizacija iOS 16 mobilne platforme glavni ključ onoga po čemu je iPhone prepoznat.

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max Deep Purple

Ali i tome ćemo svakako još imati prilike pisati u narednom vremenu koje je pred nama. To tada recite nam dali ste „prednaručili” svoj iPhone 14 jer ako niste „pogledajte” ponudu koja vrijedi unutar T-mobile pružatelja mobilne usluge.

Najčitanije