Banner
tekst4sl3 2

Apple iPad sa OLED zaslonom biti će predstavljen 2024. godine

Prema nedavnom izvješću istraživačke tvrtke Omdia, Apple bi trebao predstaviti iPad Pro s OLED panelom 2024. godine.

Prema nedavnom izvješću istraživačke tvrtke Omdia, Apple bi trebao predstaviti iPad Pro s OLED panelom 2024. godine. Nagađa se da će doći u dvije veličine zaslona. 11-inčni i 13-inčni iPad Pro modeli su navodno na putu da ugrade (LTPO) OLED panele.

Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max u „ekskluzivnoj” plavoj boji – cijena 1,299$

Očekuje se da će proizvodnja ovih uređaja započeti u prvom kvartalu sljedeće godine. Ugradnjom OLED zaslona, Apple ima za cilj otključati niz pogodnosti za svoju iPad Pro liniju.

tekst4sl2 4

OLED zasloni nude besprijekorne razine crne, kontrolu svjetla po pikselu i izniman kontrast i HDR mogućnosti. Osim toga, ovi su zasloni poznati po svojoj energetskoj učinkovitosti, dok bi uključivanje LTPO tehnologije omogućilo dinamičko podešavanje brzine osvježavanja zaslona, dodatno optimizirajući potrošnju energije.

Samsung Galaxy Tab S9 modeli donose Europske cijene

Prelazak na OLED predstavlja značajnu nadogradnju Appleove trenutne upotrebe Mini LED LCD panela u iPad Pro seriji. Kao tvrtka poznata po predanosti kvaliteti zaslona, Appleov prelazak na OLED pokazuje svoju predanost pružanju vrhunskih vizualnih iskustava.

tekst4sl4 1

Dok vijest uzbuđuje iPad entuzijaste, izvješće ukazuje na potencijalna kašnjenja za MacBookove s OLED zaslonima. Prethodne glasine sugerirale su lansiranje MacBookova s OLED-om 2024.

Apple radi na sklopivom uređaju – prijenosnom računalu

Međutim, prema najnovijim informacijama, očekuje se da će se ovi modeli suočiti sa značajnim odgodama i sada se predviđa da će debitirati 2027. godine.

t8 1

Apple je tradicionalno bio oprezan u usvajanju OLED tehnologije, selektivno je implementirajući u iPhone i Apple Watch uređaje, ostavljajući iPad i MacBook asortimane netaknutima.

Threads uskoro donosi mogućnost brisanja računa – odvojeno od Instagrama

Unatoč kašnjenju u uvođenju OLED-a na MacBook modele, Appleovo kontinuirano istraživanje OLED zaslona signalizira njegovu predanost da ostane na čelu tehnologije zaslona.

t7 1

Dok Apple nastavlja s inovacijama i usavršavanjem svoje ponude proizvoda, potrošači mogu očekivati daljnja ažuriranja i službene najave u vezi s nadolazećim OLED-opremljenim iPad Pro modelima i budućom ugradnjom OLED zaslona u MacBook liniju.

Apple poskupljuje iCloud+ – evo koliko

Apple želi čitav svoj portfelj uređaja „nadograditi” na OLED čime bi podignuo značajno iskustvo korištenja. Naravno (ne trebamo se puno pitati) jer i sami znamo kako će novi zasloni odmah na tržište biti dostupni s većom cijenom.

tekst3naslovna

Isto tako potrebno je istaknuti kako će Apple ovim potezom još više približiti svoj „eko-sustav” odnosno još ga više osigurati. Što će naravno (ponajviše) znati cijeniti svi oni koji su odavno u tim „vodama” – u vodama Apple eko-sustava.

Apple započinje vlastitu proizvodnju zaslona za iPhone, Apple Watch i Macbook

Nadamo se kako ćemo zaista 2027. imati prilike reći kako je postupak prelaska na OLED zaslone gotovo odnosno kako svi Apple proizvodi posjeduju OLED panele. Isto tako što je to za sada slučaj (i borba) s USB Type-C priključkom za sinkronizaciju i punjenje.

Najčitanije