Banner
1 10

Apple Car: Ponovno se govori o autonomnoj vožnji i električnom pogonu

Apple je ponovno u žarištu zbivanja po pitanju Apple Car projekta i autonomnoj vožnji, evo što je aktualno.

Tehnološki div Apple, unatoč prethodnim nedaćama, pokazuje obnovljeni interes u razvoju autonomnih vozila. U skladu s najnovijim informacijama, tvrtka je povećala broj testnih vozača na 162 i trenutno ima flotu od 68 autonomnih vozila koja prolaze kroz rigorozna testiranja. Iako je projekt Apple Car prošao kroz nekoliko izazova, tvrtka ne odustaje od svojih ambicija u području samovozećih automobila.

Apple: osnovni modeli iPhone-a neće dolaziti s lanjskim procesorima

Prošle godine, Apple je privukao pažnju medija okupivši najveći tim testera autonomnih vozila ikada viđen, s preko 200 članova. Međutim, nakon toga, došlo je do značajnog smanjenja napora, ostavljajući mnoge u neizvjesnosti o budućnosti projekta Apple Car. Ipak, 2024. godine, tvrtka ponovno pokazuje odlučnost u ovom području, povećavajući broj testnih vozača i intenzivirajući testiranje.

1 10

Sada, s 162 testna vozača i 68 autonomnih vozila na terenu, Apple se pozicionira kao igrač s visokim ulozima u utrci za autonomna vozila. Unatoč prošlogodišnjim spekulacijama o mogućem izlasku električnog vozila do 2026., tvrtka se suočava s izazovima koji su doveli do nesigurnosti u vezi s datumom izlaska.

Appleovo ambiciozno partnerstvo s medijskim gigantima za unapređenje umjetne inteligencije

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo iznio je prognozu da je projekt Apple Car naišao na prepreke, ali nije dao konkretni datum izlaska. To je dovelo do raznih nagađanja i pitanja o tome što čeka ovaj projekt. Ipak, s obnovljenim naporima u testiranju, Apple šalje jasnu poruku da nije spremna odustati od svog cilja stvaranja autonomnih vozila.

2 22

U usporedbi s konkurencijom, Apple se i dalje pozicionira kao važan igrač. Tehnološki divovi poput Tesle, Alphabetovog Waymoa i General Motorsova Cruisea uložili su milijarde u istraživanje i razvoj autonomnih vozila. Tesla, sa svojim sustavom autopilota, bio je predvodnik, iako je suočen s određenim kontroverzama. Drugi, poput Waymoa i Cruisea, također su ostvarili značajan napredak u ovom području.

Sony na CES-u 2024. predstavlja prototip Afeele

Čak su i tradicionalni proizvođači automobila, poput Forda i BMW-a, prepoznali važnost samovozećih automobila te su se uključili u utrku s ciljem da u narednim godinama masovno dovedu autonomna vozila na tržište. Svaki od njih suočava se s vlastitim izazovima, ali zajedno stvaraju dinamičnu arenu gdje se tehnologija autonomnih vozila stalno razvija.

3 18

Appleova odluka o povećanju broja testnih vozača i intenziviranje testiranja svakako je korak naprijed, ali ostaje vidjeti kako će tvrtka prevladati izazove i postići svoj cilj.

Xiaomi SU7 neće na globalno tržište

S obzirom na dinamičnost tržišta autonomnih vozila, konkurencija i tehnološki izazovi, Apple će morati prilagoditi svoj pristup kako bi ostao relevantan i inovativan.

4 14

I dalje je rano donositi konačne zaključke o projektu Apple Car. Tvrtka se suočava s izazovima, ali s obnovljenim naporima, ostaje relevantna u utrci za autonomnim vozilima.

Apple Vision Pro dostupan 02.02., prednarudžbe kreću 19.01.2024.

Svi ljubitelji tehnologije i automobila s nestrpljenjem će pratiti daljnji razvoj i novosti vezane uz Apple Car, jer bi njegov uspjeh mogao imati značajan utjecaj na budućnost samovozećih vozila.

Najčitanije