Banner
nasl 1

10 značajki zbog kojih se isplati preći na iOS 17

Večeras u 19:00h Apple nam donosi iOS 17, a mi vam donosimo 10 značajki zašto prijeći baš na iOS 17 i zaboraviti iOS 16.

Kao što je već opće poznato, Apple danas uvodi iOS 17. Uobičajeno, nadogradnja će za našu regiju biti dostupna u 19:00 sati. Danas ćemo vam predstaviti 10 ključnih značajki koje čine prijelaz s iOS 16 na iOS 17 mobilnu platformu zaista vrijednim.

StandBy:

1 19

StandBy je inovativni prikaz preko cijelog zaslona koji pruža korisne informacije prilagođene za gledanje iz daljine kada je iPhone postavljen na bočnu stranu i puni se.

Započele prednarudžbe iPhone 15 mobitela – gdje su najpovoljniji?

Prilagodljivo sučelje omogućava prikaz sata u različitim stilovima, kalendara, omiljenih fotografija, vremenske prognoze, kontrole reprodukcije glazbe, widgeta i još mnogo toga.

Zabrane iPhonea u Kini – nije dobra stvar niti za Huawei – evo zašto!

Dizajniran je za iPhone koji se puni na noćnom ormariću, kuhinjskom pultu ili stolu, a podržava Live Activities, Siri, dolazne pozive i važne obavijesti. Ova značajka također funkcionira s uvijek uključenim zaslonom iPhonea 14 Pro.

Contact Posters:

2 20

iOS 17 omogućuje korisnicima stvaranje personaliziranih kontaktnih postera koji se pojavljuju tijekom dolaznog telefonskog poziva od osobe koja vas zove. Poster može sadržavati fotografiju ili Memoji, a font i boja pozadine mogu se prilagoditi. Značajka je dostupna u ugrađenoj aplikaciji Telefon, a bit će dostupna i za aplikacije trećih strana.

NameDrop:

3 19

NameDrop omogućuje korisnicima jednostavno dijeljenje kontaktnih podataka približavanjem njihovih iPhone uređaja. Obje osobe mogu odabrati specifične telefonske brojeve ili adrese e-pošte koje žele podijeliti, a također mogu podijeliti svoje kontaktne postere.

Live Voicemail:

4 13

Govorna pošta uživo omogućuje transkripciju u stvarnom vremenu na zaslonu dok netko ostavlja govornu poštu. Ako korisnik smatra govornu poštu važnom, može preuzeti poziv dok pozivatelj ostavlja svoju poruku.

Francuska zabranila prodaju iPhone 12 modela zbog prevelikog zračenja

Apple navodi da pozivi koje operateri identificiraju kao neželjenu poštu neće biti transkribirani, već će biti odmah odbijeni.

Swipe to Reply u iMessage:

5 11

U aplikaciji Poruke, korisnici sada mogu preći prstom udesno na bilo koju poruku kako bi poslali brzi odgovor.

Interaktivni widgeti:

6 4

Interaktivni widgeti sada su dostupni na iPhoneu na početnom zaslonu, zaključanom zaslonu i novom prikazu u stanju mirovanja. Apple je dao nekoliko primjera kako se mogu koristiti interaktivni widgeti, uključujući označavanje podsjetnika kao dovršenih, reprodukciju ili pauziranje glazbe ili podcasta te kontrolu dodataka u aplikaciji Home.

Što donose kamere iPhone 15 linije – evo detalja

Bit će puno više mogućnosti kako se aplikacije trećih strana budu ažurirale s podrškom u narednim mjesecima. Do sada su widgeti na početnom zaslonu nudili ograničenu funkcionalnost jer Apple nije dopuštao programerima uključivanje pomicanja, gumba ili animacija.

Poboljšano automatsko ispravljanje:

7 8

Apple tvrdi da iOS 17 uključuje najsuvremeniji jezični model za predviđanje riječi, što će značajno poboljšati automatsko ispravljanje na iPhoneu.

Apple iPhone 15 Pro Max vs Apple iPhone 14 Pro Max

Tijekom tipkanja, strojno učenje na uređaju inteligentno će ispraviti pogreške s većom preciznošću nego ikad prije. Osim toga, korisnici će sada primati prediktivne tekstualne preporuke unutar teksta dok pišu, što će omogućiti dodavanje riječi ili čak cijelih rečenica jednostavnim pritiskom na razmaknicu.

Apple iPhone 15 Pro vs. Apple iPhone 14 Pro

Automatsko ispravljanje ima ažurirani dizajn na iOS-u 17 koji kratko podcrtava automatski ispravljenu riječ. Dodirom na podcrtanu riječ otkriva se izvorno upisana riječ, olakšavajući brzo vraćanje promjene.

Apple iPhone 15 Plus vs Apple iPhone 14 Plus

Sustav će također naučiti korisničke navike tipkanja tijekom vremena i izbjeći neke ispravke, što je dizajnirano za “one trenutke kada jednostavno želite ostaviti riječ nepromijenjenom”.

Apple Maps Offline:

8 6

Apple Maps nadopunjuje ključnu značajku Google Maps na iOS-u 17 omogućujući preuzimanje karata za izvanmrežnu upotrebu. Korisnici mogu preuzeti određeno područje karte i pristupiti navigaciji skretanje po skretanje, vidjeti procijenjeno vrijeme dolaska, pronaći mjesta i još mnogo toga kada iPhone nije spojen na mobilnu ili Wi-Fi mrežu.

Ladicu za naljepnice:

9 3

Nova ladica za naljepnice na iOS-u 17 omogućuje pristup svim naljepnicama, uključujući Live Stickers, emotikone, Memojije i pakete naljepnica iMessage na jednom mjestu. Live Stickers se mogu stvoriti dodirivanjem i držanjem predmeta na fotografiji, kao što su mačka ili pas.

“Hej Siri” Skraćeno u Siri:

10 2

Apple je pojednostavio glasovnu naredbu za pozivanje Siri na iPhoneu i drugim Apple uređajima, uključujući iPad, Mac, HomePod i najnoviji AirPods Pro.

Apple iPhone 15 vs Apple iPhone 14

Umjesto “Hey Siri”, korisnici sada jednostavno mogu reći “Siri” kako bi aktivirali glasovnog asistenta i mogu izdati više naredbi zaredom bez ponovnog izgovora “Siri”.

Zaključak:

Sviđalo se to vama ili ne, večeras svakako preporučujemo nadogradnju na iOS 17. Napunite svoje iPhone telefone do 100% i povežite se na Wi-Fi.

Samsung W24 i W24 Flip – donose više RAM-a (interne memorije) te keramičko kućište

Još jednom podsjećamo da će iOS 17 biti dostupan za sve iPhone modele od iPhone XR nadalje. Također, važno je napomenuti da je iOS 17 posljednja nadogradnja za iPhone 11 seriju.

Najčitanije