Banner
tekst2naslovna 6

YouTube Shorts u dvije godine prikupio 5 milijardi pregleda

Iako se možda ne čini kao bitan segment YouTube platforme, Shortsi su u dvije godine dostignuli veliki broj pregleda. Gledajući tako dolazi se do zaključka da su i više nego dobro prihvaćeni kod publike ali i kod kreatora.

Ono što ima TikTok (a što ga je u stvari i proslavilo) svidjelo se svim korisnicima ove popularne „društvene mreže”. Nije dugo prošlo da isto ne bi kopirao i Instagram a naravno kada već ima i Instagram, zašto ne bi imao i Google odnosno popularan servis za gledanje i plasiranje video-sadržaja „YouTube”.

Samsung Galaxy Tab S8 – prikazan iz svih kutova

Riječ je o „Shorts” odnosno onima malim kratkim video zapisima koji kako sada stvari stoje uistinu se znaju uvući pod kožu svima onima koji koriste YouTube. Iako je prvi puta predstavljen 2020, godine to nije spriječilo YouTube Shorts da u kratko vrijeme zabilježi vrlo značajan broj pregleda i plasiranja sadržaja.

YouTube Dislike gumb i “stari” izgled – moguće je vratiti privremeno

U obraćanju YouTube izvršne direktorice (CEO) Susan Wojicicki nahvalila je uspjeh YouTube Shortsa i krajnje zadovoljstvo njime. Ali isto tako i daljnje širenje dodatnih alata i značajki a prvi na redu je YouTube Remix.

tekst2naslovna 6

Borba s konkurentskim platformama nikada ne prestaje a broj kreatora sadržaja na YouTube platformi nikada nije bio veći (pritom da nije navela i same brojke – pa joj možemo teško vjerovati).

Apple „Apple Spring 2022”- stiiže novi iPhone SE, tablet i iMac

Slobodno možemo reći sve snažniji prodor sličnih platformi posebice usko specijaliziranih za gaming kao što je Trovo ne predstavlja nikakav problem YouTube. Jer njegova „snaga” upravo se krije u raznolikosti i različitim tematskim cjelinama koje pokriva.

Xiaomi Redmi Note 11 live streaming

Osim dolaska novih značajki (koje za sada nisu otkrivene) Wojicicki je rekla kako YouTube razmišlja o novim načinima – alatima koji će služiti za unovčavanje sadržaja no što je to do sada slučaj.

tekst2sl2

Iako ovaj primjer do sada je poprilično „lagan” te je naišao na plodno tlo kod samih autora YouTube sadržaja. Sve je ovo novo uvođenje novih značajki rada i stvaranja sadržaja pa i dovođenje novih alata za unovčavanje rada u cilju borbe s konkurencijom.

Microsoft možda razmišlja o Windows 11 pametnom telefonu

 Iz YouTubea kazuju kako nemaju „straha” moramo stvari sagledati s realne strane i reći kako Trovo (primjera kažimo) puše za vrat YouTube platformi kada su u pitanju igre odnosno streamanje istih.

Samsung predstavio Exynos 2200

Naravno svakog svojega konja za trku hvali ali trebamo priznati kako je „borba” platformi za gledanje video-sadržaja u posljednjim godinama uvelike uzela danak, sve ih je više u posljednjim godinama.

tekst2sl3

Ipak YouTube i dalje ostaje „kralj” i dalje drži svoju krunu visoko i ponosno. Što će nam godine koje su pred nama donijeti tek ćemo vidjeti ali smo sigurni kako će YouTube i dalje ostati na vrhu.

Netflix povećava cijene – konkurencije je sve više

Ne zato što iza njega stoji internetski div Google, već zato što je stvar navike ići nešto vidjeti ili gledati na YouTube, stvar navike a možemo reći i stvar opće kulture. Stoga želimo još mnogo godina YouTubeu uspješnoga rada i mnogo sati video sadržaja kako za kreatore tako i za gledatelje.

Najčitanije