Banner
tekst4sl4

Xiaomi Redmi Note 13 serija – 200MP, 5,120mAh i 120W punjenje

Pred nas će uskoro nova linija Redmi Note telefona, njezina brojčana oznaka je 13 a evo što ista sa sobom donosi.

Xiaomi, vodeći svjetski proizvođač pametnih telefona, ponovno je na rubu iznenađenja ljubitelja tehnologije sa svojom najnovijom serijom pametnih telefona. Nakon sklopivih modela telefona i nekoliko glasina koje su kružile o Xiaomi 14 modelima, dolazi vrijeme za predstavljanje nove Redmi Note linije. No, ovoga puta serija dolazi s brojčanom oznakom 13, a entuzijasti tehnologije već su počeli širiti informacije koje su pronašli na internetu.

10 razlika iPhone 15 vs iPhone 14

Xiaomi je poznat po svojoj predanosti inovacijama i visokoj kvaliteti, a Redmi serija je postala sinonim za pristupačne pametne telefone visokih performansi. Sada, s dolaskom Redmi Note 13 serije, očekuje se da će Xiaomi ponuditi još bolje performanse i značajke po pristupačnim cijenama.

tekst4sl1 2

Prve informacije o Redmi Note 13 seriji stigle su putem popularnog kineskog tech leakera poznatog kao Digital Chat Station. Ovaj informativni izvor nedavno je podijelio neke detalje o nadolazećoj seriji Redmi Note 13 na Weibu, kineskom mikroblogging servisu. Prema najnovijim informacijama, lansiranje Redmi Note 13 serije očekuje se u Kini u listopadu. Međutim, prije službenog lansiranja, nekoliko modela iz ove serije već se pojavilo u bazi podataka TENAA certifikata sa svojim ključnim specifikacijama.

Huawei Watch GT 4 (41/46mm) pred predstavljanje (14.09.2023.) završili online

Digital Chat Station otkrio je nekoliko važnih detalja o nadolazećoj seriji Redmi Note 13 u svojem posljednjem curenju podataka. Prema njegovim informacijama, postoje dva jeftina modela u seriji koji podržavaju brzo punjenje od impresivnih 67 Watta. Osim toga, ovi uređaji dolaze s baterijama kapaciteta od približno 5120 mAh, što će korisnicima omogućiti dulje vrijeme korištenja prije nego što moraju ponovno napuniti svoje telefone.

tekst4sl2 1

Za sada se ovi uređaji identificiraju pomoću brojeva modela 2312CRAD3C i 2312DRA50C prema TENAA certifikatu, iako tačna imena nisu još potvrđena. Postoji dobra šansa da ovi modeli budu povezani s Redmi Note 13 Pro verzijom, što znači da će korisnici moći očekivati visoku razinu performansi po pristupačnoj cijeni.

Tecno Phantom V Flip dolazi 22.09.2023.

No, to nije sve – Digital Chat Station također navodi da postoji vrhunski model u seriji koji će podržavati impresivno brzo punjenje od čak 120 Watta. Ovaj model, koji bi mogao biti Redmi Note 13 Pro+, trebao bi također imati solidnu bateriju kapaciteta od oko 5000 mAh. Prema TENAA bazi podataka, ovaj model je identificiran brojem modela 23090RA98C. S takvim brzim punjenjem i snažnom baterijom, korisnici mogu očekivati da će njihovi uređaji brzo biti spremni za korištenje, čak i ako su ostali bez baterije usred dana.

tekst4sl2

Osim brzog punjenja i snažnih baterija, svi modeli iz Redmi Note 13 serije opremljeni su certificiranim zaslonima za zaštitu očiju. Ovi zasloni nude impresivnu razlučivost od 1,5K, što će omogućiti jasne i živopisne slike. Za ljude koji provode mnogo vremena gledajući svoje pametne telefone, ova značajka je od suštinskog značaja kako bi se smanjio umor očiju.

Xiaomi Watch 2 Pro – pogled na sat uz koju značajku, jednostavno oduzima dah

Još jedna impresivna značajka koja se spominje u curenju podataka je kamera. Svi modeli iz serije Redmi Note 13 dolaze s kamerom koja ima čak 200 megapiksela, opremljenom Samsung HPX senzorom od 1/1,4 inča. To znači da će korisnici moći snimati slike visoke razlučivosti s izvanrednom kvalitetom. Osim toga, ova kamera vjerojatno će imati brojne napredne značajke i mogućnosti za fotografiranje i snimanje videa.

tekst4sl4

Što se tiče performansi, Digital Chat Station sugerira da će Redmi Note 13 Pro verzija koristiti Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čip, dok će Redmi Note 13 Pro+ verzija koristiti MediaTek Dimensity 7200 čip. Očekuje se da će se ovi uređaji razlikovati po količini RAM-a i odjelu za pohranu, tako da će korisnici moći odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama i proračunu.

Xiaomi Mix Flip dobiva prve certifikate – na tržištu 2024.

S obzirom na sve ove impresivne značajke, ne treba zaboraviti ni na prednju i stražnju kameru. Prednja kamera ima 16 megapiksela, što će omogućiti jasne selfije i video pozive visoke kvalitete. Stražnja trostruka kamera kombinira senzore od 200 megapiksela, 8 megapiksela i 2 megapiksela, što će korisnicima omogućiti snimanje raznolikih vrsta slika i videa.

Asus Zenfone 10 – posljednji iz svoje vrste

Ono što će mnoge korisnike također obradovati je zaslon pametnih telefona. Svi modeli u Redmi Note 13 seriji dolaze s 6,67-inčnim AMOLED zaslonom sa zakrivljenim rubovima.

Xiaomi 14 donosi ono što i iPhone u Apple “svijetu” – Titanium

Ovaj zaslon nudi izvanrednu razlučivost od 1,5K, što će omogućiti živopisne boje i oštru sliku. Brzina osvježavanja od 120 Hz znači da će korisnici moći uživati u glatkom iskustvu pregledavanja, igranja igara i gledanja videa. Osim toga, zaslon ima ugrađen senzor otiska prsta, što će dodatno poboljšati sigurnost uređaja.

Samsung, Apple, Xiaomi – koje su razlike / sličnosti između nadolazećih modela

Sve u svemu, Redmi Note 13 serija pametnih telefona obećava impresivne značajke i performanse po pristupačnim cijenama. Xiaomi je već stekao povjerenje mnogih korisnika širom svijeta, a s ovom serijom pametnih telefona vjerojatno će privući još više obožavatelja.

Samsung Galaxy S23 FE dobio TENAA certifikat

Očekuje se da će se ovi uređaji lansirati u Kini u listopadu, a nakon toga će vjerojatno biti dostupni i na drugim tržištima. S nestrpljenjem očekujemo službene informacije i recenzije koje će nam otkriti više o ovim impresivnim uređajima.

Najčitanije