Banner
tekst2naslovna 1

Xbox kontroler možete personalizirat izravno iz Microsofta

Ako ste ponosni vlasnik Xbox konzole možete prilagoditi kontroler kako vam se hoće

Ovakav naslov u jednu ruku je šala (jer vi naravno prihvaćate šalu) ali i drugu ruku može biti potpuno ispravan i točka. Ovaj članak u prvom redu dojmit će se svim onim ponosnim vlasnicima Xbox igraće konzole. U posljednje dane se Xbox učestalo spominje jer izašla je nova Forza i svi je žele makar malo isprobati. Nije nam danas ipak za cilj govoriti o novoj Forzi, već se želimo osvrnuti na Xbox igraću konzolu.

Apple Music od sada dostupan na PlayStation 5 konzoli

Da budemo precizniji želimo reći nekoliko riječi o njegovom kontroleru čiji je dizajn već godinama identičan te se nije nešto mijenjao. Za razliku recimo od PlayStation igraće konzole koja svakom svojom novom konzolom donosi i novi izgled kontrolera. Upravo u svezi izgleda Xbox kontrolera želimo danas reći nekoliko riječi. Naime ako vam je „stari poznati izgled dosadio” i želite imati drugačiji Xbox kontroler kakvoga nema nitko u susjedstvu to jednostavno i možete.

tekst2sl1

Naravno za šaku „novčića” dobiti ćete potpuno personalizirani Xbox kontroler, o čemu je zapravo riječ? Radi se o Xbox Design Lab odnosno programu Microsofta koji za glavni cilj ima vizualnu prilagodbu Xbox igraćih konzola i kontrolera. Ako se pitate zašto baš danas pišemo o njemu, kažimo kako je Xbox Design Lab doživio svoje oveće ažuriranje a koje se dotiče kontrolera.

Microsoft savjetuje „ne prelazite na Windows 11”

Tako sada odlaskom na njihove stranice možete odabrati različite vrste boja, različite vrste presvlaka za svoje Xbox kontrolere pa čak i napisati personalizirane poruke. Sve se ovo radi u cilju (dodatne potrošnje novca) veće osobne interakcije korisnika i vlasnika Xboxa sa svojim kontrolerom.

tekst2sl2

Kažimo kako se radi o mogućnošću odabira gumiranih ručki, metalik završne obrade kontrolera ili pak nove prilagodbe boje ili više boja na Xbox kontroleru. Kažimo i to kako je pomoću Xbox Design Laba moguće dodatni prilagoditi i trigere te stražnju stranu kućišta presvući u kožu.

Sony predstavio „lakši” PlayStation 5

Koža se može postaviti i na bočne ručke kontrolere što posebno dolazi do izražaja (koristi) nakon više satnog igranja Xbox igraćih naslova. Kažimo i to kako se može izabrati između 19 novih metalik boja za personaliziranje dijelova kontrolera a naravno tu si i boje koje se mogu postavit (ili više njih) na sam kontroler. Važno je reći kako postoji mogućnost (ako korisnik želi) i laserskog graviranja poruka (maksimalno do 16 znakova).

Hoće li korisnik na Xbox kontroleru ispisati svoje ime ili neki citat iz omiljene igre to je na odabir. Moramo reći kao se ova prilagodba naplaćuje odnosno cijena kontrolera je 70$ a svaka dodatna prilagodba iznos povećava. Ono što ćemo sada navesti je to gdje postoji podrška za Xbox Design Lab odnosno u kojim državama a one su redom:

  • Sjedinjene Američke Države
  • Kanada
  • Velika Britanija
  • Francuska
  • Njemačka
  • Portoriko
  • i naravno pojedine zemlje Europske Unije

Iako ste možda već i zaključili mi ćemo još jednom reći kako podrške za naše Balkanske zemlje nema (što ne znači kako je u dogledno vrijeme neće biti). Ako ovo čitate izvan granica Balkana a posjedujete Xbox igraću konzolu, ništa vaš ne sprječava da utipkate Xbox Design Lab i samostalno pogledate što se to nudi i po kojim cijenama.

PlayStation 5 DualSense kontroler od sada dostupan u dvije nove boje

Naravno morate znati ako se odlučite na personaliziranu prilagodbu kontrolera nakon svega ćete na njega morati čekati nekih otprilike mjesec dana.

Najčitanije