Banner
teks4naslovna

WearOS – imali smisla u borbi za mjesto pod suncem

Imali smisla borba WearOS platforme za pametne satove kad je tu Apple Watch?

Kada pišemo o pametnim satovima uvijek ih spominjemo u bazi noviteta, dolaska novih modela. Nikada se baš ne osvrnemo na samu platformu. Sada želimo to ispuniti i reći nešto više o staro/novoj platformi za pametne satove.

Stigao Samsung Galaxy A53 5G, poklon Galaxy Buds Live

Riječ je o WearOS. Radi se o zajedničkom razvoju Google i Samsung tvrtki te su svojim zajedničkim znanjem napokon tržištu donijeli (ponudili) jedan drugačiji način korištenja pametnih satova, ali? Ima ono „ali”.

tekst4sl1

Ono dolazi u pogledu dosta ograničenosti odnosno nedostupnosti WearOS platforme na pametnim satovima a koliko nam je za sada poznato WearOS je jedino „vrti” na aktualnim Samsung Galaxy Watch modelima.

Google pauzira naplatu unutar Play Store za Rusiju

Riječ je o Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 4 Classic modelima pametnih satova. Osim njih za sada nitko drugi na svojim pametnim satovima ne koristi WearOS (ispravite nas ako griješimo).

tekst4sl2

Pojavile su se glasine kako će nadolazeći Google Pixel Watch koristiti WearOS ali o tome treba naravno pričekati i potvrđivanje iste tvrdnje. Ipak WearOS nije jedino dobro prihvaćen s razlogom nedostupnosti na pametnim satovima već je i njegovo sučelje dosta ne intuitivno.

Luda Samsung akcija: Z Flip3 za 2600 kn!

Kažimo kako se to najviše pokazuje u pogledu pronalaženja i korištenja (fluidnosti) aplikacija može ponekad biti dosta nelogično. Treba se dosta naoružati sa „živcima” za sve one koji koriste WearOS.

Sony PlayStation 5 dobiva mnoštvo noviteta

On je pak dogurao do verzije WearOS 3.0 ali i na aktualnoj verziji Google i Samsung nisu uspjeli to napraviti „ispolirati” kako treba. WearOS 3.0 donosi zaista mnoštvo aplikacija te Galaxy Watch 4 donosi zavidan broj Android aplikacija koje su naravno prilagođene za rad na malim ekranima, pametnim satovima.

Ukoliko imate ove Android aplikacije – obrišite ih što prije

Iz Googlea i Samsunga navode kako je razvoj WearOS 3.0 krenuo iz NULE sa željom da se WearOS podigne na razine pri kojima može biti konkurentan. Gdje se u prvom redu misli na WatchOS odnosno operativni sustav Apple Watch pametnih satova koji slovi kao „must have” uređaj u svijetu pametnih telefona, kao i sam Apple naravno.

Recimo kako mnoge WearOS aplikacije godinama nisu doživjele redizajn i promjenu (kako vizualno tako i u pogledu mogućnosti) ali se nadamo kako prolaskom vremena i dolaskom novih podverzija WearOS 3.0 sustava i aplikacije će dobiti novo ruho, sučelje.

Android 13: Developer Preview 2 (Galerija)

Ostaje nam samo za gledati koje će novitete donijeti iduće generacije WearOS platforme i isto tako na koje će modele pametnih satova (proizvođača) WearOS doći s godinama.

tekst4sl4

Koje vi modele pametnog sata koristite (koji proizvođač)? Slobodni smo reći kako nam se čini da je WearOS s godinama doći na sve veći broj pametnih satova i u narednim godinama biti „ono što je” Android na pametnim telefonima, upamtite to.

Najčitanije