Banner
tekst5naslovna

Twitter ima novu značajku – „Podcast”

Twitter "ulazi u podcast vode" - od sada će na Twitteru biti moguće slušati Podcast.

Da čini se da smo i do toga došli, popularni Twitter s ponosom je predstavio novu značajku (novi elemente) svoje društvene mreže. Riječ je o Podcastu a svi jako dobro znamo što je to podcast i čemu on zapravo služi.

Elon Musk ipak želi kupiti Twitter – pod jednim uvjetom

Da odmah prijeđemo na stvar, podcastima će se moći pristupiti putem nedavno redizajnirane „kartice” Space. Audio zapisi (podcasti) bit će predloženi na temelju osoba i tema koje korisnik prati na Twitteru.

tekst5sl1

Za sada je podcast sekcija omogućena pojedincima što znači kako je u fazi razvoja na iOS i Android mobilnim platformama. Twitter se odlučio na ulazak u podcast „svijet” jer je u njima vidio veliki potencijal i potražnju donošenja informacija krajnjemu korisniku.

Apple poslao pozivnice za “Far Out” – 07.09.2022.

Podcasti na Twitteru pokrivat će široki spektar tema počevši od vijesti, filmova pa sve do glazbe i televizijskoj sadržaja. U budućnosti će se taj spektar dostupnih sadržaja (tema) i dodatno proširivati i nadopunjavati s novim sadržajima (temama).

Huawei Watch GT 3 Pro osvojio EISA nagradu za najbolji pametni sat

Iz Twittera navode kako su privukli i neke od poznatijih Podcast kreatora poput onih koji pripadaju medijskoj kući Vox Media. Ovo i nije prvi put da Twitter eksperimentira s novim sadržajima kako bi privukao dodatni broj novih (i sadržao postojeće) korisnike.

tekst5sl2

Prisjetimo se samo „bilješki” koje su dale mogućnosti korisnicima da se izraze na mnogo više načina u odnosu na unaprijed zadane po čemu je Twitter i postao poznat.

Netflix rekao nadolazeće planove – oglasi dolaze

Usprkos problemima koji se vezuju uz Twitter u posljednjem kvartalu i njegove prodaje najbogatijem čovjeku na svijetu Elonu Musku, Twitter je ostvario značajnu dobit posljednjeg kvartala.

tekst5sl3

Iz Twittera navoda kako će uvođenje Podcasta ponajviše značiti da korisnici i dalje vjeruju Twitteru kao mediju koji donosi provjerene, značajne informacije u kratkim crtama – što se ne treba previše naglašavati jer je Twitter upravo i sam takav od svojih početaka.

Xiaomi 12T Pro donosi značajke i NBTC certifikat

Prisjetite se razdoblja kada nisu postojale druge društvene mreže, tada je Twitter bio jedini na tržištu. Twitter je „brzinom svjetlosti” dovodio značajne i bitne informacije na ekrane pametnih telefona, tableta, računala što je dalo korisnicima mogućnost dobivanja bitnih informacija u što kraćem vremenu.

Gorilla Glass slavi 15 godina – kako je sve počelo?

Kako smo i rekli za sada je ova značajka u testnoj fazi te je isključivo dostupna na Android i iOS platformi ali odabranom broju korisnika na engleskom govornom području.

tekst5sl4

Ipak nadamo se kako će uskoro Podcasti biti dostupni za svih nas i kako će zaista ovaj element ponovno vratiti Twitter na „staze” stare slave jer zaista isto svakako i zaslužuje.

Twitter u jednom twittu donosi više oblika medija

Stoga od sada će Twitter biti sinonim kada želimo poslušati kvalitetan podcast i želimo mu puno puno reproduciranih sati podcast sadržaja.

Najčitanije