huawei
naslovna

Samsung testira One UI 6.1 za Galaxy S i Galaxy Z modele

Ubrzano Samsung radi na testiranju One UI 6.1 grafičkog korisničkog sučelja. Osim što će debitirati na Galaxy S24 modelima, ubrzo ga možemo očekivati i na ostalim Galaxy S te Galaxy Z modelima.

Sam će voditi Samsung Galaxy Unpacked, on je AI osoba

Samsung je u posljednjim tjednima posvetio vrijeme testiranju novog softvera na raznim uređajima, uključujući Galaxy S23 i Galaxy S22. No, najnovija informacija otkriva da se testiranje One UI 6.1 proširilo na još nekoliko uređaja, uključujući sklopive telefone poput Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, te popularne modele kao što su Galaxy S21, Galaxy S21 FE, Galaxy A54 i Galaxy A34.

Unboxing Samsung Galaxy S24 Ultre dostupan i prije predstavljanja

Ova brza integracija testiranja na različitim uređajima sugerira da Samsung ozbiljno radi na unapređenju One UI 6.1 i da bi ta nadogradnja mogla brzo postati dostupna za široku paletu postojećih Galaxy pametnih telefona i tableta.

gg

Jedan UI 6.1 testni firmware primijećen je na Samsungovim poslužiteljima za niz uređaja, uključujući čak i neke starije modele poput Galaxy S21. To ukazuje na to da će Samsung korisnicima pružiti mogućnost uživanja u najnovijim značajkama čak i na nešto starijim uređajima, čime se dodatno potvrđuje predanost tvrtke prema korisničkom iskustvu.

Samsung Galaxy A55 donosi detalje o punjenju

No, što nas točno očekuje s One UI 6.1? Osim što će donijeti svjež izgled korisničkog sučelja, naglasak će biti stavljen na umjetnu inteligenciju (AI). Ovo je izuzetno uzbudljiva vijest jer AI značajke uvijek donose nove i napredne mogućnosti korisnicima.

8 1

Jedna od ključnih prednosti One UI 6.1 bit će poboljšane AI značajke koje će dodatno personalizirati korisničko iskustvo. Osim toga, brzina i fluidnost korisničkog sučelja bit će poboljšani, što će rezultirati još boljim iskustvom korištenja. S One UI 6.1, korisnici mogu očekivati glatke prijelaze između aplikacija, brže otvaranje aplikacija te bolje upravljanje multitaskingom.

Posve ravan zaslon Samsung Galaxy S24 Ultra modela i detaljne specifikacije

Očigledno je da Samsung želi postaviti One UI 6.1 kao standard za buduće pametne telefone, ali također želi osigurati da korisnici starijih uređaja ne zaostaju. Ova strategija podržava dugoročnu podršku za sve korisnike, bez obzira na to imaju li najnoviji model ili nešto stariji.

7 2

S obzirom na prisutnost testnog firmware-a na Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 i drugim sklopivim modelima, jasno je da će Samsung posebnu pažnju posvetiti optimizaciji One UI 6.1 za inovativne karakteristike sklopivih uređaja. Korisnici tih modela mogu očekivati poboljšano iskustvo korištenja preklopnih zaslona, optimiziranu radnju sklopa, te prilagođene funkcionalnosti koje će iskoristiti prednosti jedinstvenog dizajna tih uređaja.

Samsung Galaxy S24 modeli donose 7 nadogradnji Androida, posljednja je Android 21

Uz Galaxy S24 modele koji će prvi koristiti One UI 6.1, očekuje se da će nadogradnja stići i na prethodne flagship modele, uključujući Galaxy S23 i Galaxy S22. Također, prisutnost testnog firmware-a na Galaxy A54 i Galaxy A34 ukazuje na to da će i srednji i niži segmenti Samsung-ovih pametnih telefona dobiti priliku iskoristiti nove značajke i poboljšanja.

3 4

 

Jedan od ključnih aspekata nadolazeće nadogradnje bit će unapređene AI značajke kamere. Samsung je poznat po svojim impresivnim kamerama na pametnim telefonima, a One UI 6.1 će dodatno iskoristiti mogućnosti umjetne inteligencije kako bi poboljšao fotografije i videozapise. Očekuje se automatsko prepoznavanje scena, poboljšano noćno snimanje te optimizirano praćenje objekata u pokretu.

Samsung u opticaj pustio sigurnosnu zakrpu za 01/2024. – ispravlja čitav niz nepravilnosti

Osim toga, One UI 6.1 će vjerojatno donijeti i poboljšane sigurnosne značajke, uključujući ažuriranja zaštite podataka i privatnosti korisnika. S obzirom na sveprisutnu digitalnu povezanost i osjetljive informacije koje pametni telefoni često sadrže, očekuje se da će Samsung posebnu pažnju posvetiti očuvanju sigurnosti korisnika.

1 10

Iako su informacije o One UI 6.1 zasad ograničene, očito je da Samsung planira iznenaditi korisnike s naprednim značajkama i poboljšanjima koja će dodatno podići ljestvicu korisničkog iskustva na njihovim uređajima.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

S integracijom AI značajki, optimizacijom performansi te poboljšanim sigurnosnim aspektima, Samsung nastavlja postavljati standarde u industriji pametnih telefona.

2 4

Svi ljubitelji Samsung uređaja s nestrpljenjem će dočekati dolazak One UI 6.1, a sa sigurnošću možemo reći kako će ta nadogradnja obogatiti iskustvo korištenja pametnih telefona na potpuno novoj razini.

Najčitanije