Banner
1 8

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

Kada je u pitanju Samsung već je jako dobro poznato da im po pitanju zaslona malo tko može parirani. Ipak čini se da je slično i sa razvojem senzora kamere, jer Samsung donosi čak dva senzora od 432MP.

Samsung, poznat po kontinuiranom tehnološkom napretku i inovacijama u svijetu pametnih telefona, ponovno nas iznenađuje. Već smo ranije spomenuli razvoj novih kamera s 200MP senzorima, ali ovoga puta Samsung ide korak dalje.

Xiaomi MIUI odlazi, stiže MiOS

Po najnovijim informacijama, Samsung radi na razvoju čak dva senzora kamere nevjerojatne rezolucije od 432 megapiksela, koje bismo uskoro mogli vidjeti u flagship modelima njihovih telefona.

Trenutni Samsungov flagship model, Galaxy S23 Ultra, već se može pohvaliti kamerom od 200 megapiksela, što je preko četiri puta veća rezolucija od senzora kamere na iPhoneu 15 Pro Max.

Vivo predstavio Funtouch OS 14

No, Samsung nije stao samo na tome. Navodi se da radi na dva nova ISOCELL senzora kamere s nevjerojatnih 432MP, čime bi postavio nove standarde u industriji mobilne fotografije.

1 8

Ove uzbudljive informacije stižu od pouzdanog izvora, tipstera Revegnusa, koji je poznat po točnim “procurenjima” informacija o Samsungovim proizvodima.

Samsung Galaxy Ring na tržište neće s Galaxy S24 serijom

Prema njegovim tvrdnjama, Samsung razvija dva ISOCELL senzora kamere, nazvana HW1 i HW2, oba veličine 1 inča i rezolucije 432MP. No, postoje neke ključne razlike između ova dva senzora.

08 Galaxy S23 Ultra kamera

ISOCELL HW1 senzor je od 1/1.05 inča s pikselima veličine 0.56µm, dok je ISOCELL HW2 senzor od 1/1.07 inča s pikselima veličine 0.5µm.

Samsung bi u 2024. godini mogao tržištu ponuditi sklopivo prijenosno računalo

Očekuje se da će oba senzora koristiti tehnologiju združivanja piksela kako bi se omogućilo kombiniranje više piksela u jedan, što će rezultirati oštrijim i kvalitetnijim slikama, posebno u uvjetima slabog osvjetljenja.

tekst3sl1 5

Ove informacije dolaze u skladu s prijavom zaštitnog znaka “HexaPixel” koju je Samsung podnio u srpnju 2022. godine, sugerirajući da bi kamera mogla koristiti tehnologiju “36:1 binning piksela”, što je ekvivalent 432 megapiksela. Ovaj potencijalni tehnološki skok definitivno čini ovu vijest vjerodostojnijom.

Samsung Exynos 2400 – 70% bolji od prethodnika

Unatoč uzbudljivim informacijama, još nije jasno kada će Samsung lansirati svoj prvi pametni telefon s senzorom kamere od 432MP. No, spekulira se da bi to moglo biti već 2025. godine.

tekst2sl1 3

Serija Galaxy S25, koja bi se trebala pojaviti početkom 2025. godine, mogla bi biti prva koja će imati ove nove senzore, postavljajući Samsung u sam vrh kamere u pametnim telefonima.

Iskoristite puni potencijal 48MP (glavne) kamere na vašem iPhone 15 telefonu

Osim senzora kamere od 432MP, Samsung navodno radi i na novom senzoru kamere od 200MP, koji bi trebao biti ugrađen u model Galaxy Z Fold 7.

Samsungovi planovi za senzor kamere od 440MP

Nazvan ISOCELL HP5, bit će to senzor od 1/1,3 inča s pikselima veličine 0,5µm. Ovo će pridonijeti još većem napretku u kvaliteti fotografija i snimanja na ovom inovativnom sklopivom uređaju.

iPhone 15 ima problem s Wi-Fi povezivanjem – čeka se iOS 17.0.4

U zaključku, Samsung ne posustaje u tehnološkoj utrci za najnaprednijim kamerama u pametnim telefonima. Razvoj senzora kamere od 432MP obećava revolucionarne promjene u svijetu mobilne fotografije, otvarajući vrata za impresivne inovacije u snimanju visoke rezolucije.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Novi vrhunski model s nizom nadogradnji

Uz Galaxy S25 i Galaxy Z Fold 7 koji se očekuju u bliskoj budućnosti, budimo svjesni da nas čekaju vrhunski uređaji koji će podići standarde fotografiranja i snimanja na potpuno novu razinu.

Najčitanije