Banner
tekst1naslovna 5

Samsung pustio „s lanca” One UI 5.1 – Galaxy S21, Galaxy S20/S21 FE i mnogi drugi dobili One UI 5.1

Samsung je danas pustio u opticaj One UI 5.1 za sve "nekada aktualne" modele Galaxy S i Galaxy Z serije, gotovo sve modele.

Dolaskom Galaxy S23 serije (Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra), Samsung je donio i potpuno novo korisničko sučelje. Njegovo ime je One UI 5.1 a nakon aktualne Galaxy S23 serije i prošlogodišnjih Galaxy S22 modela, vrijeme je da One UI 5.1 krene dalje.

tekst1sl2 5

Ako kojim slučajem imate neki od u naslovu navedenih modela, danas svakako imate razloga za sreću. Samsung je baš danas u jutro odlučio iznenaditi vlasnike još uvijek vrhunskih Galaxy S21 modela novom (aktualnom) inačicom One UI 5.1 grafičkog korisničkog sučelja.

Zbog čega je nova Galaxy S23 serija posebna po pitanju ekološke održivosti?

Ona dolazi pod oznakom „G99xBXXU6EWAF” te teži okvirnih 2GB, ovisno o modelu. O novitetima koje donose One UI 5.1 danas nećemo govoriti jer smo to već sve jednom bili i rekli.

tekst1sl1 1

No čini se kako Samsung na ovome nije odlučio danas stati te je odlučio baš danas One UI 5.1 i na još nekoliko svojih „nekada flagship” modela.

Samsung One UI 6.0 (Android 14) lista [kompatibilnih] uređaja

Tu se ubrajaju naravno i Galaxy Z Flip / Fold 3 modeli ali isto tako i Galaxy S20 serija. Koja nam nije našla svoje mjesto na onom „popisu” kompatibilnih uređaja za One UI 6.0 odnosno nije izrazila spremnost za dolazak i podršku Android 14 mobilne platforme.

tekst1sl2 2

Osim Galaxy S20 i Galaxy S21 modela koji su dobili One UI 5.1, ista nadogradnja dospjela je i na još neke vrlo popularne Samsung modele pametnih telefona.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G donose Europske cijene

Oni su dobro nam poznati Galaxy FE modeli odnosno Galaxy S20 FE te Galaxy S21 FE pametni telefoni. Stoga ako ste kojim slučajem vlasnikom nekih ili jednog modela od nekoliko navedenih a još niste dobili obavijest o nadogradnji, ne znamo što čekate.

tekst2naslovna 1

Napunite svoj mobitel do 100% (jer što je sigurno je sigurno) i otiđite u Postavke, Aktualizacije i pogledajte hoće li vam telefon dati obavijest da vam je nadogradnje (aktualni One UI 5.1) dostupan za preuzimanje.

Samsung Galaxy S22 FE- ovo je on, pokretan Snapdragon čipom i 108MP kamerom

Ne smijemo zaboraviti jednu vrlo bitnu stavku a to je da prije svega morate biti povezani na internet kako bi proces provjere dostupnosti nadogradnje prošao bez ikakvih problema.

Ako kojim slučajem još niste dobili (automatskom ili ručnom provjerom) nadogradnju onda je vrlo moguće da imate model telefona koji je brendiran od strane nekog pružatelja mobilne usluge.

OnePlus Nord 3 – specifikacije „s dozom opreza”

Odnosno da je telefon kupljen preko pretplate. Ako je tome uistinu tako, potrebno je pričekati nekoliko dana, tjedan dana da pružatelji usluge „pregledaju” nadogradnju te izvrše prilagodbu svojih aplikacija.

tekst1sl1 5

Trebamo napomenuti kako je ovih dana i aktualna sklopiva serija odnosno modeli Galaxy Z Flip 4 te Galaxy Z Fold 4 dobili svoje „primjerke” One UI 5.1 grafičkog korisničkog sučelja.

Apple iPhone 15 i iPhone 15 Plus imati će istaknutiji modul kamere

Stoga nas doista veseli da se Samsung odlučio požuriti i svim nekada flagship modelima, donijeti također One UI 5.1. Za neke je ovo posljednja veća nadogradnja (čitaj: posljednji One UI ), dok je za neke svojevrsna potvrda kako će njihov omiljeni Samsung i dalje „softverski biti živ, odnosno aktualan”.

tekst1sl3 2

Ako smo kojim slučajem zaboravili koji model (jer ih je zaista mnogo danas dobilo nadogradnju) u komentaru nas ispravite. Da ponovimo One UI 5.1 od danas je dostupan za modele:

Dali ste već preuzeli novi One UI 5.1 i kako vam se čini?

Najčitanije