Banner
tekst1naslovna 6

Samsung od iduće godine još brže donosi Android nadogradnje

Samsungu je razdoblje od dva mjeseca (predstavljanje do dolaska na uređaje) predugo. Pa ima u planu to čekanje malo skratiti - za svaku pohvalu.

Samsung Galaxy Z Flip 3 / Z Fold 4 dobili su Android 13 (One UI 5.0). Firmware brojčane oznake koja završava sa „DVK3” je Android 13 (One UI 5.0). Dakle ako ste vlasnik Samsung Galaxy Z Flip 3 / Z Fold 3 otiđite unutar „Postavki”, „Ažuriranje softvera” i provjerite ako vam je nadogradnja Androida 13 (One UI 5.0) dostupna za preuzimanje.

Moramo odmah na početku teksta reći kako nas je ova „odluka” i više nego oduševila. Čini se kako je Samsung u samom žarištu nadogradnji svojim pametnih telefonima i tabletima na Android 13 (One UI 5.0), korisnike dodatno odlučio obradovati.

OnePlus Buds Pro 2 – renderi i značajke

Naime Južno Korejski gigant rekao je kako će od iduće godine (2023.) nadogradnju na Android donositi još brže svojim korisnicima. Ovo je nadasve hvale vrijedna gesta i odluka kojom Samsung zaista pokazuje koliko im je stalo do svojih korisnika.

tekst1naslovna 3

Prisjetimo se kako je Google predstavio Android 13, 15.08.2022. O tome smo također pisali na našim stranicama u članku „”. A Samsung je svoju aktualnu Galaxy S22 seriju nadogradnjom na Android 13 (One UI 5.0) odlučio počastiti već 24.10.2022.

Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2

Od tog dana bezbroj modela je nadograđeno na Android 13 (One UI 5.0) a čitavu listu kompatibilnosti modela možete pogledati unutar članka „Samsung donosi Android 13 (One UI 5.0) za sve”.

tekst2sl1 1

No čini se kako to nije „dovoljno” po mišljenju Samsunga, već želi da te nadogradnju stižu mnogo brže no što je to do sada slučaj. Da malo razjasnimo ovaj plan, Samsung želi da se „rok čekanja” na dolazak nadogradnje dodatno skrati odnosno ubrza.

Tri razloga zašto je Samsung OLED TV ponajbolji TV današnjice

Tako do godine čini se kako će Android 14 (tek je u razvoju) doći brže na Samsung Galaxy modele pametne telefone (naravno one koji budu aktualni).

tekst1naslovna 1

Što znači kako na Android 14 nećemo čekati dva mjeseca, kao što je to bio slučaj s Androidom 13 i One UI 5.0 grafičkim korisničkim sučeljem.

Samsung donio Android 13 (One UI5.0) na: Galaxy Z Flip / Fold 4, Galaxy A33 5G, Galaxy A73 5G modele

Osim aktualnog dolaska Android 13 (One UI 5.0) na Samsung Galaxy Z Flip 3 / Z Fold 4, Samsung je najavio kako će do kraja godine nadogradnja biti dostupna i za Z Flip 2 / Z Fold 2 modele.

tekst2naslovna 3

Ali i za Samsung Galaxy A52s 5 i Galaxy A32 modele. Ostali proizvođači pametni telefona zaista bi se mogli ugledati na Samsung i kada je u pitanju plasman aktualnog Android softvera na pametne telefone, tablete.

Samsung: naredni Galaxy Z Fold modeli dolaziti će sa S-Pen olovkom

Jer o dugotrajnosti dolaska softvera odnosno podrške više nećemo pisati. O tome smo također rekli svoje mišljenje i svakako podržavamo politiku donošenje četiri inačice Androida te pet godina sigurnosne podrške, „Samsung donosi 4 + 5 godina nadogradnji!”.

Najčitanije