Banner
tekst1sl2 10

Samsung Galaxy Z Fold 6 imati će 200MP kameru

Naredna generacija Samsung Galaxy Z Fold 6 sklopivog telefona, donosi sa sobom veliku nadogradnju.

Čini se da Samsung priprema važan korak u razvoju nove generacije sklopivih pametnih telefona, posebno kada je riječ o Galaxyju Z Fold 6. Posljednje informacije koje kruže sugeriraju da će se fokusirati na značajno unaprijeđenje kamere, što bi moglo biti ključno za konkurentnost uređaja na tržištu.

Huawei donosi 10″ trostruko sklopivi pametni telefon / tablet

Najnovije glasine nagovještavaju da će glavna kamera biti opremljena čak 200 megapiksela, što bi predstavljalo značajan skok u rezoluciji i performansama fotografiranja.

1 8

Prema pouzdanim izvorima poput @Tech_Reve, koji je podijelio informaciju koja sugerira korištenje istog senzora kamere kao u modelu S24 Ultra, Galaxy Z Fold 6 bi mogao integrirati impresivni 200 MP ISOCELL HP2 senzor.

Samsung Galaxy A35 pokretat će Exynos 1380

Ovo iznenađenje dolazi u kontekstu ranijih naznaka od strane stručnjaka poput Ice Universea, koji su sugerirali da će se zadržati senzor od 50 MP koji je bio prisutan na prethodnom modelu, Z Fold 5. No, očito je da Samsung planira korak naprijed s ovom nadogradnjom kamere.

ff33

Osim unaprijeđenja kamere, posljednje glasine sugeriraju i neke promjene u dizajnu i funkcionalnosti uređaja. Govori se o širem omjeru slike za pokrovni zaslon, što bi moglo pružiti poboljšano iskustvo korištenja uređaja kada je zatvoren.

Bežično punjenje – tajne i koje su štetnosti

Također, naglašava se da će novi model biti lakši i da će imati manje istaknut nabor na glavnom zaslonu, što bi moglo doprinijeti estetici i praktičnosti upotrebe.

1
Render Galaxy Z Fold 6 modela !

Osim toga, spominje se i mogućnost predstavljanja pristupačnije varijante Galaxyja Z Fold, što bi moglo proširiti dostupnost ovog inovativnog koncepta pametnog telefona.

DXOMARK: Samsung Galaxy S24 serija ima najbolji zaslon

Ova varijanta, koja bi trebala biti predstavljena ove godine, mogla bi omogućiti većem broju korisnika da iskusi prednosti sklopivih telefona, bez potrebe za ulaganjem u premijum model.

2
Render Galaxy Z Fold 6 modela !

Sve ove informacije sugeriraju da Samsung ozbiljno razmatra korisničke potrebe i tehnološke trendove prilikom razvoja nove generacije sklopivih pametnih telefona.

Samsung Galaxy Z Fold 6 donosi značajni redizajn

Integracija napredne kamere, poboljšanja u dizajnu i funkcionalnosti te širenje dostupnosti svjedoče o ambicijama kompanije da ostane lider u ovom segmentu tržišta i da ponudi korisnicima vrhunsko iskustvo u korištenju pametnih telefona budućnosti. S nestrpljenjem očekujemo službene informacije i lansiranje Galaxyja Z Fold 6, kako bismo saznali sve detalje o ovom inovativnom uređaju.

Najčitanije