Banner
cc1 3

Samsung Galaxy S24 serija na tržištu u siječnju,tu je i prvi benchmark

Izgleda kako znamo vrijeme i mjesto odvijanja idućeg Galaxy Unpacked događaja. Onoga na kojem će biti predstavljena Galaxy S24 serija telefona.

Toliko smo već pisali o nadolazećim Galaxy S24 modelima telefona i imali prilike vidjeti ih na renderima da ćemo sada isključivo “ponoviti gradivo”.

Kvalifikacije za Euro 2024.: Hrvatska – Turska [Gdje Gledati]?

Danas imamo prilike s vama podijeliti prve benchmark rezultate Galaxy S24 Ultra modela (ali onoga za Američko tržište), pokretanog Snapdragon 8 Gen 3 čipom.

3 7
3D prikaz nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Ovo samo dodatno potvrđuje priču i navode kako će isključivo Galaxy S24 Ultra model dolaziti sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom, dok će Galaxy S24 i Galaxy S24+ posjedovati Exynos 2400.

Samsung Exynos 2500 za 2025.: Nova konfiguracija CPU-a i očekivanja

Samsung, tehnološki div poznat po inovacijama u mobilnoj industriji, trebao bi lansirati Galaxy S24 seriju u siječnju iduće godine. Danas se na Geekbenchu pojavila Ultra varijanta ovog modela za američko tržište pod oznakom SM-S928U, koja je navedena s Snapdragonom 8 Gen 3 (kodno ime “pineapple”).

NASLOVNA 5
Samsung Galaxy S24+ !

Taj čipset ima 1+3+2+2 CPU konfiguraciju. Glavna jezgra radi na 3,30 GHz, što je manje od prethodne generacije Snapdragon perjanice, ali ostalo je impresivnije – drugi klaster ima tri jezgre na 3,15 GHz, treći je klaster s dvije jezgre na 2,96 GHz, dok preostale dvije jezgre imaju takt od 2,27 GHz. Testirani mobitel opremljen je s relativno pitomih 8 GB RAM-a. Također, ovaj uređaj će raditi na Androidu 14, vjerojatno s nadogradnjom One UI 6.1.

Samsung One UI 6.1 i Galaxy S24 (Exynos 2400) u fokus će staviti AI

Rezultati benchmarka otkrili su impresivne brojke – 2.234 za jednu jezgru i 6.807 za više jezgri. To predstavlja značajno povećanje u odnosu na Galaxy S23 Ultra sa Snapdragonom 8 Gen 2, i to 15% za jednu jezgru i čak 35% za više jezgri. Ovaj porast performansi jasno ukazuje na tehnološki napredak koji donosi novi Snapdragon 8 Gen 3 čipset.

1 37
Samsung Galaxy S24 !

Glavni zaključak koji možemo izvesti iz ovog Geekbench popisa nije samo sirovi rezultat – to je potvrda da Samsung ponovno planira diverzificirati čipsetove u svojoj Galaxy S24 seriji.

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

Platforma Exynos 2400 pokretat će neke od vodećih modela Galaxy S24, ali se čini da će biti ograničena na S24 i S24+. S druge strane, Galaxy S24 Ultra će u potpunosti koristiti Snapdragon 8 Gen 3, što je korak naprijed u tehnološkom smislu i moglo bi donijeti značajno poboljšanje performansi.

tekst1sl4 1
Modul kamere nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

U vezi s predstojećim lansiranjem Galaxy S24 serije, izvješća sugeriraju da će Samsung organizirati Unpacked događaj početkom siječnja sljedeće godine.

Samsung Exynos 2400 – 70% bolji od prethodnika

Prema insajderima iz industrije u Južnoj Koreji, novi vodeći modeli stići će “početkom sljedeće godine”, a kao i prošli put, događaj će se održati u San Franciscu.

tekst1sl5 3
Render nadolazećeg Samsung Galaxy S24 Ultra modela !

Zanimljivo je napomenuti da će ovaj događaj biti udaljen sat vremena vožnje od Appleovog sjedišta u Cupertinu. Ovakav izbor lokacije nije iznenađenje s obzirom na to da je linija Galaxy S23 također predstavljena tamo, a Samsung ima povijest održavanja svojih velikih predstavljanja u SAD-u, kao što su Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 koji su debitirali u New Yorku.

iPhone 15 ima problem s Wi-Fi povezivanjem – čeka se iOS 17.0.4

Samsung je u prošlosti organizirao Unpacked događaje u Južnoj Koreji kako bi promovirao svoju domovinu i svoju kandidaturu za Expo 2030, koji bi se mogao održati u Busanu, drugom po veličini gradu nakon Seula.

tekst2naslovna1

Međutim, ovaj put su odlučili vratiti se u SAD, gdje očekujemo da ćemo vidjeti tri Galaxy S24 pametna telefona. Galaxy S24 i S24+ bit će dostupni u bojama vanilije i opremljeni mješavinom Exynos 2400 i Snapdragon 8 Gen 3 čipseta.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

S druge strane, Galaxy S24 Ultra bit će ekskluzivno pokretan Qualcomm platformom Snapdragon 8 Gen 3, što naglašava raznolikost čipsetova u Samsungovoj ponudi. Očekujemo da će ovaj novi model donijeti značajna poboljšanja u performansama, što će biti oduševljenje za sve ljubitelje Samsungovih uređaja.

7 2
Prvo Benchmark testiranje Galaxy S24 Ultra modela!

Samsung je na pragu lansiranja Galaxy S24 serije, koja će donijeti raznolikost čipsetova i unaprijeđene performanse. S obzirom na dosadašnje informacije i benchmark rezultate, očekujemo da će Galaxy S24 Ultra s Snapdragonom 8 Gen 3 postaviti visoke standarde u mobilnoj tehnologiji. S nestrpljenjem iščekujemo službeno predstavljanje ove impresivne serije pametnih telefona u siječnju iduće godine.

Najčitanije