Banner
tekst1naslovna 5

Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2

Na popisu brendova koji će koristiti jučer predstavljeni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 upadljivo nedostaje Samsung. Jer, on će dobiti turno inačicu - koja dobra vijest!

Glasine govore, već mjesec ili više dana, da će novi Samsugovi flagship mobiteli za 2023. godinu – Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra dolaziti isključivo sa Snapdragon čipsetom, i na EU tržište.

Ako ste zadnjih godinu ili dvije probali neki Samsung sa Snapdragonom sigurno ste uočili kako bolje radi. Tu je i razlika u autonomiji i stina u kamerama, ali osobno najviše sam vidio glatkoću rada.

tekst2naslovna

I dok jedan S22 Ultra sa Exynos 2200 čispetom zna zaštucati, Foldovi i Flipovi – i to 2021. godišta! – rade primjetno glađe. Moj bivši Flip 3 5G mi je radio glađe od godinu dana novijeg S22 Ultra.

A ja patim na glatkoću rada, to valjda već svi znaju.

Stoga, super sam se veselio vijesti da će S23 (Ultra) imati Snapdragon 8 Gen 2 i za hrvatsko tržište a sada je to veselje dodatno potencirano: Ice Universe je objavio da će Samsung ekskluzivno dobiti nabrijanu veriju Snapdragona, s višim radnim taktom od svekolike konkurencije!

To je potkrijepio GeekBench 5 broijkama, gdje je S23 Ultra odvrtio 1504 bodova na single core testu, te 4580 bodova na multi core.

Nabrijani Snapdragon 8 Gen 2 je kuckao na 3.36 GHz, dok “obični” SD 8 Gen 2 ide do 3.2 GHz.

Što reći, osim – sjajno!

izvor

Najčitanije