Banner
tekst3naslovna 2

Samsung Galaxy A modeli u budućnosti izgubiti će jedan (ne)bitni senzor

Samsung se odlučio ukinuti jedan senzor kamere s Galaxy A linije pametnih telefona. Prvi takvi modeli na tržište će doći u ožujku i travnju 2024. godine.

Dobro je poznato kako je prije nekoliko godina Samsung odlučio spojiti donji i srednji cjenovni razred. Riječ je o modelima Galaxy J i Galaxy A linije i oba modela odnosno obje linije integrirati (spojiti) u jednu – Galaxy A.

Dongfeng Nano Box električni mališan po cijeni 10.000$

Kroz godine koje su za nama Samsung Galaxy A modeli donosili su različite značajke, one vezane uz niži cjenovni razred (Galaxy A 1.. / Galaxy A2..) ili pak specifikacije dostupne u samom vrhu ponude Samsunga a isti su dolaziti pri modelima Galaxy A3.. / Galaxy A5.. i Galaxy A7.

tekst3sl1 5

Tako će ostati i u budućnosti ali čini se kako je Samsung odlučio napraviti jedan „rez” kada je u pitanju Galaxy A serija pametnih telefona, koje možemo očekivati u budućnosti.

Kako vratiti nespremljeni Word dokument na MacOS – iBoysoft

Riječ je o „izbacivanju” jednog senzora kamere sa stražnje strane. Senzor dubine prema mišljenju Samsunga nije potreban na Galaxy A seriji pametnih telefona jer ih jednostavno korisnici vrlo malo pa skoro nikada koriste.

tekst3sl2 3

Samsung već dugo godina koristi praksu ugradnje tri odnosno četiri senzora kamera na stražnjoj strani, od kojih je posljednji (četvrti) senzor uglavnom vezan uz prisustvo samog vrha ponude odnosno Galaxy S modela Samsung pametnih telefona.

Windows 12 dolazi već 2024. godine

Čini se kako će se po pitanju Galaxy A linije to uskoro promijeniti. Jer se govori kako će prvi model bez senzora dubine uskoro doći na tržište a oni će navodno biti: Samsung Galaxy A24, Samsung Galaxy A34 i Samsung Galaxy A54.

tekst3sl4 2

Iako nije službeno potvrđeno „neslužbeno” se zna razlog ovog poteza. To je jednostavno da bi proizvodni proces postao jeftiniji odnosno da bi Samsung Galaxy A modeli postali konkurentniji na tržištu.

Pametni telefoni bilježe slabiju potražnju u posljednjem kvartalu

Jer je inflacija uzrokovala drastičan porast proizvodnje a samim time i cijenu na policama trgovina. Osobiti fokus Samsunga će biti na Galaxy A modelima jer je konkurencija u navedenom tržišnog segmentu izrazito ambiciozna i po pitanju značajki a i samih cijena na tržištu.

naslovna 3

Glasine govore kako će prvi Samsung Galaxy A modeli na novitetima biti predstavljeni tržištu u ožujku i travnju 2023. godine a ona ćemo imati prilike vidjeti dali su se ovi navodi pokazali istinitima odnosno dali su bili u pravu.

Samsung prikazao rendere Galaxy Z Flip 4

U međuvremenu Samsung se okreće svojem Samsung Galaxy Unpacked događaju, gdje će biti predstavljeni novi flagship (sklopivi) pametni telefoni na čemu Samsung sada stavlja veliki fokus i središte.

Amerika uklanja Huawei i ZTE opremu

Čini se kako će ova inflacija koja je aktualna a sve se više govori da će donijeti novu financijsku krizu – recesiju, dovesti do jeftinijih pametnih telefona.

Samsung potvrdio Galaxy Unpacked za 10.08.2022.

Ali nažalost kupci (konzumenti) neće imati sredstava za kupiti ih, posjedovati iste. Uostalom o tome smo pisali i u članku „Pametni telefoni bilježe slabiju potražnju”.

Najčitanije