Banner
tekst2naslovna 13

Punjenje baterije telefona pri snazi od 300W postaje stvarnost

Nekada smo bili sretni kada pametni telefon donosi "30W brzo punjenje" a sada će te brojke ići do 300W.

S vremena na vrijeme jednostavno želimo naše članke usmjeriti ka nekim drugim „putevima”. Nedavno smo pisali kako Xiaomi razvija potpunu novu bateriju, čiju bi primjenu uskoro mogli vidjeti unutar električnih automobila ali i pametnih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip 5 prikazan u prvom ozbiljnijem konceptu

Danas se ponovno želimo fokusirati na baterije ali ovoga puta isključivo pametnih telefona, točnije na njihovu mogućnost „brzog punjenja”.

tekst2sl1 7

Već je postalo uobičajeno kada neki pametni telefon podržava punjenje od 120W (jer ove slabije kapacitete iako su učestaliji, nećemo spominjati).

Snapdragon 8 Gen 4 do 40% brži u odnosu na Snapdragon 8 Gen 3 – predstavljanje 2024.

Ali smo naučili kroz godine da tehnologije svakim danom idu „naprijed” i više ne smijemo dozvoliti sebi da se čudimo i pravimo nevjernima na dolazak i razvoj novih tehnologija.

tekst2sl2 8

Jedna od njih svakako je snaga „brzog punjenja” od 240W, za koju se vjerovali kako će je dolazak USB Type-C sučelja „ograničiti” odnosno stopirati.

Youtube (ne)službene aplikacije donose zlonamjerni virus – oprez!

Ali čini se kako tome zaista nije tako. Već da ta snaga punjenja baterija pametnih telefona ide dalje, te će ljestvica uskoro biti „podignuta”. O kakvom podizanju ljestvice govorimo, bit će vam sve više nego kristalno jasno za nekoliko trenutaka.

tekst2sl3 6

Naime započeo je razvoj tehnologije „brzog punjenja” pri snazi od 300W. Ne samo da je razvoj tehnologije započeo već se i sve veći broj proizvođača pametnih telefona postepeno uključuje u njezinu implementaciju.

Netflix do kraja godine planira predstaviti još 40 igara

Tako kroz određeno razdoblje možemo očekivati „brzo punjenje” od 300W na modelima pametnih telefona kao što su proizvođači: Oppo, OnePlus i Realme.

tekst2sl4 3

Osim donošenja novog „brzine” punjenja, govori se kako će i sam kapacitet baterija pametnih telefona nešto „porasti”. S dosadašnjih 5,000mAh, kapacitet baterija iznosit će 5,500mAh.

Električni automobili dobivaju Unreal Engine 5.2

Govori se kako će OnePlus dolaskom OnePlus 12 serije donijeti „brzo punjenje”od 300W, pa nam ništa drugo ne preostaje nego za sada vjerovati tim glasinama.

tekst5naslovna

U praksi bi „brzo punjenje” od 300W značilo kako ćemo pametni telefon od 0 do 100% napuniti za 10min (a možda i manje). Osim novog „brzog punjenja” u bližoj budućnosti očekuju se poboljšanja po pitanju trajanja baterija (životnog vijeka) i samih performansi istih.

Samsung ove godine donosi „Tri-Fold” telefon

Podsjetimo još jednom kako Xiaomi radi na razvoju „solid-state” baterije koja će primjenu imati i unutar električnih automobila ali i unutar pametnih telefona.

man using his iphone 6 on a sofa picjumbo com

Iako za sada nije potvrđeno „ovako na prvu” čini nam se kako će „Solid-State” baterije i 300W punjenje imati u bliskoj budućnosti, zaista neraskidivu vezu.

Google značajno mijenja način korištenja Karti – Immersive View

Naravno u cijeloj toj priči najviše profita i koristi imat će sami korisnici. Odnosno oni koji će koristiti te pametne telefone u kojima će svoje mjesto naći „Solid-State” baterije i njihovo 300W „brzo” punjenje.

Najčitanije