Banner
tekst1naslovna 5

PlayStation 6 – značajke, cijena i ostali detalji

Iako je PlayStation 5 konzola na vrhunsku svoje slave, mnogi od nas se već sada pitaju što nam to PlayStation 6 donosi (PS6)?

Temu – dobra kupovina ili obična scam navlakuša?

Dok svijet igara nestrpljivo iščekuje dolazak sljedeće generacije konzola, interes za PlayStationom 6 (PS6) raste iz dana u dan.

iPhone 16 donosi iznenađujući redizajn – nalik onome na X i 11 modelima

U ovom opsežnom članku, istražit ćemo sve aspekte vezane uz PS6, uključujući očekivani datum izlaska, moguće cijene, potencijalne značajke poput 8K gaminga, te druge ključne detalje koji intrigiraju gaming zajednicu diljem svijeta.

tekst1naslovna 5

Iščekivanje oko izlaska PlayStationa 6 paralelno raste s uzbuđenjem za sljedeću generaciju konzola i “Ratovima konzola” koji su postali sinonim za natjecanje među vodećim tvrtkama u gaming industriji.

Litij-Silikonske baterije: Revolucija kapaciteta u elektronskim uređajima

Iako Sony još uvijek nije službeno potvrdio razvoj PS6, široko se vjeruje da tvrtka radi na konzoli sljedeće generacije iza kulisa.

Apple radi na dva prototipa sklopivih telefona

Uz aktivan životni ciklus PlayStationa 5, gdje su već predstavljene varijante poput PS5 Slima i PlayStation Portala, postoji prirodna znatiželja o tome što budućnost donosi.

tekst1sl3 4

Iako je prošlo više od tri godine od prvog lansiranja PS5, očekuje se da će Sony slijediti svoj uobičajeni životni vijek konzole od šest do sedam godina.

PlayStation 6 „odgađa” razvoj PS5 Pro konzole – iznenađenima nema kraja!

Što se tiče datuma izlaska PS6, iako službene potvrde još nema, analitičari industrije pokušavaju predvidjeti mogući vremenski okvir.

Samsung je potvrdio koje AI značajke donosi na starije modele

Povijesno gledano, Sony se držao životnog ciklusa konzole od šest do sedam godina, s preferiranim mjesecom izdanja u studenom, koji se poklapa s blagdanskim razdobljem kupovine.

tekst1sl5 1
Mark Cerny

Prema ovom obrascu, PS6 bi vjerojatno debitirao u studenom, možda 2026. ili 2027. godine. Iako je Sonyjev izvršni potpredsjednik hardverskog inženjeringa, Masayasu Ito, nagovijestio životni ciklus od šest do sedam godina za PS5, sudski dokumenti Microsofta tijekom suđenja s Activisionom sugeriraju moguće produljenje, ukazujući na izdanje krajem 2027. ili 2028. godine.

PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole

Kada je riječ o cijeni PS6, povijesno gledano, PlayStation konzole održavale su konkurentne cijene. Međutim, s brzim tehnološkim napretkom, očekuje se da će PS6 biti premijum proizvod.

Nova era intenzivnih boja: Samsung Galaxy S24 donosi poboljšani Vivid mode

Iako nema službenih podataka, analitičari industrije spekuliraju o cijenama u rasponu od 399 do 599 dolara. Pojava streaminga igara dodaje sloj složenosti, s tehnologijom temeljenom na oblaku koja može smanjiti potrebu za skupim internim hardverom.

tekst1naslovna1 1

Što se tiče grafičkih mogućnosti i ostalih specifikacija PS6, očekuje se značajan napredak u odnosu na prethodne generacije. PlayStation 6 bi trebao donijeti poboljšanu procesorsku snagu, s potencijalnim prilagođenim procesorom i grafičkom karticom sljedeće generacije koja podržava 8K rezoluciju.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Integracija virtualne stvarnosti također se predviđa, uz SSD pohranu za smanjenje vremena učitavanja i povratnu kompatibilnost s prethodnim naslovima za PS4 i PS5.

Novi EU zakon dodatno na strani potrošača – 12 mjeseci garancije nakon popravka

No, kako će PS6 utjecati na tržište? ‘Ratovi konzola’ uvijek su uzbudljivi, a PS6 je spreman poremetiti tržište svojim naprednim značajkama i inovativnom tehnologijom. Međutim, ključne varijable uključuju cijenu, kvalitetu ekskluzivnih naslova igara i reakciju konkurenata poput Microsofta i Xboxa.

tekst1sl9

Izdavanje PS6 izazvat će različite reakcije kako od kompanija koje se bave igrama tako i od samih igrača. Tvrtke koje se bave igrama vidjet će ovo kao priliku za razvoj novih igara koje iskorištavaju napredne značajke PS6, dok će igrači pažljivo promatrati cijenu, kvalitetu igara i uspoređivati ih s konkurentima.

Facebook sutra puni 20 godina – društvena mreža koja je promijenila internet

Kao odgovor na PS6, očekuje se da će Microsoft formulirati strateški pristup za svoju sljedeću generaciju Xbox konzole, uključujući poboljšane hardverske specifikacije i jačanje ekskluzivnih naslova igara.

tekst1sl1 8

U zaključku, dok čekamo službene najave od Sonyja i Microsofta, gejmerska zajednica s nestrpljenjem očekuje dolazak PlayStationa 6 i sve inovacije koje će donijeti u svijet igara. Pratite Techopediju dok budemo pratili daljnje informacije o PS6 i reakcije industrije.

Najčitanije