Netflix objasnio kako misli spriječiti dijeljenje lozinki – evo odgovora

Netflix je precizirao kako planira "zaustaviti" dijeljenje lozinki.

Svi smo ostali začuđeni kada smo čuli kako najpopularniji streaming servis, ukida mogućnost dijeljenja lozinki. Već duže vrijeme se govori kako će do tog „scenarija” doći ali nitko nije znao reći sa sigurnošću kada će zaista ono „stupiti na snagu”.

Netflix zabranjuje dijeljene lozinki – ipak i dalje će ostati „kralj” streaminga

Sada je poznato a i pisali smo o tome na našim stranicama kako će s posljednjim danom veljače, odnosno 01.03.2023. Netflix prekinuti (ukinuti) mogućnost dijeljenja lozinki.

tekst1naslovna 5

Bilo je tu naravno različitih govorenja, od toga kako će se lozinke ipak moći „dijeliti” ali uz mjesečnu nadoplatu pa do toga kako će se one moći dijeliti ali uz uvjet da se korisnici nalaze u istom kućanstvu. I čini se kako je tome zaista tako.

Huawei Mate X3 donosi „izbočeni” modul kamere – nalik na P60 Pro

Netflix će od korisnika zahtijevati da se svaki 31 dan povežu na Wi-Fi mrežu (koju ranije budu definirali kao „primarnu”) a upravo se u tome krije onaj detalj, korištenja usluge pomoću IP adrese.

tekst2naslovna 5

Iz ovoga se da iščitati kako će se Netflix moći koristiti isključivo unutar istog kućanstva bez potrebe za dodatnim plaćanjem pri dodavanju „novog profila”.

Honor 70 i jedinstveni Solo Cut mode

Ipak ako nešto nije jasno Netflix je osvježio svoju bazu „Pitanja i odgovora” koju vam mi donosimo u nastavku ovog teksta:

Tko sada može koristiti Netflix račun?

  • Netflix računi i dalje se mogu dijeliti, ali samo unutar jednog kućanstva. Kako bi osigurao da su vaši uređaji povezani s vašom primarnom lokacijom, Netflix sada traži od korisnika da se povežu na Wi-Fi na vašoj primarnoj lokaciji, otvore aplikaciju ili web stranicu Netflix i gledaju nešto barem jednom svakih 31 dan.

Možete li i dalje dijeliti Netflix s nekim tko ne živi s vama?

  • Ne, računi su namijenjeni samo za korištenje unutar jednog kućanstva. Netflix će potaknuti korisnike koji se pokušaju prijaviti na vaš račun negdje drugdje da se umjesto toga prijave za vlastiti račun i blokirati im pristup dok to ne učine. Netflix NEĆE početi automatski naplaćivati vlasnike računa čiji se podaci koriste izvan njihovih domova.

Mogu li drugi korisnici na vašem Netflix računu spremiti svoje profile?

  • Da, Netflix nudi korisnicima značajku prijenosa profila koja će im omogućiti da migriraju svoje preporuke emisija, povijest gledanja i više na vlastiti račun ako ga odluče izraditi. To će osobama koje dijele lozinku dati priliku da sačuvaju svoj profil ako se prijave za vlastite Netflix račune.

Možete li i dalje koristiti Netflix dok putujete?

  • Prijava na Netflix izvan vašeg doma može dovesti do blokiranja uređaja koji se koristi na Netflixu. To bi vas moglo spriječiti da se prijavite na nove uređaje dok putujete, ali Netflix je osmislio zaobilazno rješenje. Putnici koji žele koristiti Netflix na hotelskom pametnom TV-u, poslovnom prijenosnom računalu itd. mogu zatražiti privremeni kod od usluge prilikom prijave. To će im omogućiti pristup svom računu sedam uzastopnih dana.

Kako možete spriječiti Netflix da blokira vaše uređaje?

  • Prijavljivanje na kućni Wi-Fi barem jednom svakih 31 dan na vašim uređajima učinit će ih “pouzdanim uređajima”, koje će Netflix zapamtiti i ostaviti deblokirane. Ako je vaš uređaj pogrešno blokiran, morat ćete kontaktirati Netflix kako biste ga deblokirali.

Kako će Netflix znati da niste kod kuće/primarne lokacije?

  • Netflix koristi podatke kao što su IP adrese, ID-ovi uređaja i aktivnosti računa kako bi utvrdio je li uređaj prijavljen na vaš račun povezan na vašu primarnu lokaciju. Ako vaš uređaj koristi izvan vašeg doma netko koga niste ovlastili, možete se prijaviti na svoj račun i odjaviti na svim drugim uređajima, a zatim promijeniti lozinku.

Koliko će vam uređaja Netflix dopustiti da koristite istovremeno na jednom mjestu?

  • Sve ovisi o planu na koji ste se prijavili. Netflix nudi četiri različite cjenovne razine, a broj istodobnih streamova ovisi o razini na koju se pretplatite.

U suštini što ste „dijelili” Netflix s rodbinom i prijateljima, dijelili ste – od 01.03.2023. toga više nema.