Banner
tekst3naslovna 2

Najbolji mobitel 2022., 2. dio

Sezona kiselih krastavaca idealna je za pregled novih mobitela koji stižu u drugoj polovici 2022. godine, neki od njih već u osmom mjesecu. Koji je najbolji mobitel 2022. godine, 2. dio?

Najbolji, najočekivaniji, s najboljom kamerom? Uvijek tražimo brže, više i bolje. S pravom, koliko koštaju novi flagship mobiteli trebali bi još i prati suđe, čistiti i kuhati.

No za sada ćemo se zadovoljiti s dobrim kamerama, ekranima i performansama. Slijedi kratki pregled novih mobitela druge polovice 2022. godine a za najbolji mobitel možete glasati na kraju članka.

Početkom godine smo također lamentirali o najboljim mobitelima.  Odabrali ste Galaxy S22 Ultra, i da – s time se slažem. Taj mobitel mi je glavni daily driver od kad se pojavio i kao paket je nenadmašan – barem za sada.

No novi izazivači dolaze, do tada grickamo kokice, zabavljamo se online automatima i čitamo glasine. Neobičan odabir? Svakom svoje 🙂

iPhone 14

Novi iPhone 14 u svim varijantama, donosi mnogo lijepih stvari, poput napokon updejtanog dizajna, nove kamere ali i po prvi puta različite čipsete u pro i običnim modelima.

tekst1sl1 8

S obzirom da je trenutni Bionic A15 i dalje ponajbolji čipset na tržištu, to nije neki problem. Bionic A16 iz Pro modela će biti brži i štedljiviji, ali to je tako svake godine. Osobno, super mi je što će i osnovni modeli dobiti brži ekran – ne mogu se nikako naučiti na svoj iPhone 13 mini i 60 Hz…

Samsung Z Flip4 i Z Fold4

Samsung smatra da su sklopivi mobiteli dozreli za prime time. Slažem se, koristim Z Flip3 5G od kad se pojavio na tržištu (8 / 2021) i zaista sam zadovoljan, osim s baterijom.

tekst3naslovna 2

Nasljednik? Samsung Galaxy Z Flip4 će imati – tadaa – veću bateriju! Lijepo, još da je i kamera bolja… Samsungov preklopni flagship je i dalje Z Fold4, koji pak zbog gabarita i cijene nije za svakoga. Novi sklopivi Samsung mobiteli će biti predstavljeni sljedeći mejsec.

Huawei Mate 50 Pro

Huawei će napokon predstaviti novi flagship mobitel (izvrstan P50 Pro je zapravo 2 godine star…). Neće više imati Leica potpomognute kamere, no tu je X-Mage – njihov novi brend / naziv za foto tehnologiju.

Huawei Mate 50 Pro

Osobno, očekujem da će ovo biti najbolji foto mobitel 2022. godine, a tu je i najnoviji Snapdragon 8+ Gen 1 – izvrsna vijest. 5G nema, je li to veliki nedostatak ili ne, najbolje ćete sami odgovoriti (nije :-))

Xiaomi 12S Ultra

Je li zaslužio biti na ovom popisu? Vjerojatno ne, predstavljen je i nema ga, i vjerojatno ga niti neće biti u prodaji u EU. Šteta, ovo je Leica optimizirana kamera, pardon mobitel, s novim Sony 1″ senzorom i potencijalom da nadmaši baš svu konkurenciju.

Xiaomi 12S Ultra Combination

Xiaomi 12S Ultra je sasvim sigurno vrhunski mobitel, no neke stvari mi ipak idu na živce – primjerice, sporije punjenje (66W) od jeftinijih Xiaomi modela, izostanak stražnjeg ekrana i još više – primjetno veći bezeli oko ekrana u odnosu na prethodnika, Xiaomi 11 Ultra.

Huawei Mate Xs 2

Huawei je među prvima, uz Samsung, uvidio potencijal sklopivih mobitela i uporno radi na njihovom razvoju. Novi Mate Xs 2 ima zadatak biti najbolji “veliki” sklopivi mobitel.

Ako pogledamo Huawei P50 Pocket, koji jest najbolji “normalni” sklopivi mobitel današnjice, potencijala ima.

1 3
HuaweiMateXS2#

I dalje nisam siguran koliko mi se sviđa vanjski sklopivi ekran, jer se bojim oštećenja u džepu…

Što vi kažete, koji je najočekivaniji / najbolji mobitel druge polovice 2022. godine?

[Total_Soft_Poll id = “27”]

Najčitanije