Banner
AppleiPhone

Nadolazeći iPhone 13 imat će Samsung ekrane

Zasloni iPhone 13 obitelji biti će oštri i lijepi zahvaljujući Samsung-u ali.....

Još se iPhone 12 modeli (iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max) prodaju kao „vruće kiflice” a izvori navode nadolazeću (iduću) generaciju iPhone pametnih telefona.

Vrlo jednostavno je za pogoditi kako će ime nositi „iPhone 13” a također za sada neslužbeni ali povjerljivi i značajni izvori kazuju kako ćemo i ove godine od rujna imati prilike uživati u isto tako četiri modela iPhone 13 pametnih telefona (da bit će mini ponovno u igri).

Osim sličnog dizajna s aktualnom iPhone 12 linijom, sve više izvora spominje upravo Zaslone kao „ono nešto” čime Apple želi iznenaditi (makar koliko je to u slučaju Apple-a moguće, pošto znamo da njihove „nove tehnologije” Androidaši imaju godinama prije).

Apple Watch 8 mjeriti će različite parametre u krvi korisnika

Tako sada imamo prilike pisati o Zaslonima pri stopi osvježenja od nemalih 120Hz odnosno za čiju će se proizvodnju ni manje ni više no pobrinuti najveći (najoštriji) rival, Samsung.

iPhone12#1

OLED tehnologija i dalje će biti zastupljena u idućoj generaciji iPhone pametnih telefona no ovoga puta sa stopom osvježenja od 120Hz te novom tehnologijom izrade, od polikristalnog oksida čija je proizvodnja izvedena pri izrazito niskom temperaturama te tako pruža vrlo brzu stopu osvježenja (pa i mijenjanja/odabira rezolucija) a da autonomija baterije ne izgubi previše na postotku tj, da se ne troši u velikoj mjeri radi zaslona i njegova rada.

Samsung ima probleme sa prošlogodišnjim flagship modelom – Galaxy S20 linijom

S druge pak strane malo nas je začudilo kako neki navodi ističu kako prva dva iPhone modela (iPhone 13 mini te iPhone 13) neće imati stopu osvježenja od 120Hz, već će ista ostati rezervirana isključivo za iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max modele.

Ovaj tekst želimo zaključiti s još jednom činjenicom odnosno informacijom koja ističe kako će prema procjenama Apple za izradu iPhone pametnih telefona trebati ukupno 169 milijuna OLED zaslona i to pazite sad točno se navodi od kojih proizvođača koliko:

  • Samsung – 110 milijuna
  • LG – 50 milijuna
  • 9 milijuna isporučit će proizvođač BOE

Ovo vrlo slikovito prikazuje kako će Samsung brojku od 110 milijuna iskoristi za svoje „Pro model odnosno iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max a ovih ostalih 59 milijuna od strane LG-a i BOE za iPhone 13 i iPhone 13 Mini ili jednostavnije za „slabije” modele.

Polovica prihoda u Q1 – 2021 sa udjelom manjim od 20% – Apple zna kako

Usprkos tome vrijeme će pokazati jesmo li u pravu kada kažemo na se Apple okreće sve više i zastupa „Pro” modele a onaj početni odnosno startni razred ostavlja „po strani”.

Najčitanije