Banner
tekst2naslovna 1

Huawei Mate 60 – na fotografijama izgleda “wow”

Čini se kako nismo dugo trebali čekati kako bi iduću Huawei perjanicu vidjeli "uživo", Huawei Mate 60 uhvaćen je.

Nedavno smo isticali da bi Huawei Mate 60 mogao označiti povratak pametnih telefona ovog brenda na staze stare slave, prije nego što su se suočili s nizom problema. Danas vam predstavljamo prve stvarne utiske o Huawei Mate 60, budući da smo uspjeli uhvatiti ovaj nadolazeći model uživo u akciji.

Huawei registirao nekoliko 5G uređaja – dali je ovo kraj krize?

Ono o čemu smo pisali čini se da će se zaista ostvariti, jer Huawei Mate 60 zaista izgleda izvanredno. Naravno, i dalje se primjećuju određene poveznice s još uvijek aktualnim Mate 50 Pro modelom (koji smo imali priliku recenzirati u našoj redakciji).

tekst2sl1 2
Huawei Mate 60 “uživo” !

Sada ćemo se detaljnije pozabaviti dizajnerskim aspektom ovog modela. Na novim fotografijama, Huawei Mate 60 se prikazuje sa dvobojnom stražnjom stranom, gdje gornji dio izgleda kao mat staklo, dok je donji dio metalan.

Huawei Mate 60 ponosno prikazuje svoju stražnju stranu

Otok za kružnu kameru, koji je od ranije dostupan, i dalje je prisutan s izrezima za tri kamere. Prema ranijim glasinama, Mate 60 će imati OLED zaslon s rezolucijom od 1220p i brzinom osvježavanja od 120Hz.

HarmonyOS 4 (EMUI 14) je predstavljen – donosi vizualne novitete i više prilagodbe

No, ono što zaintrigira jest činjenica da će Huawei navodno lansirati Mate 60 sa “izrezom u obliku pilule” (Dynamic Island) u kojem će biti smještene dvije prednje kamere i 3D ToF senzori.

tekst2sl2 1
Huawei Mate 60 “uživo” !

Ovo sugerira potencijalno uzbudljive softverske implementacije, slične konceptu “Dynamic Island” koji se može vidjeti kod Apple-ovih modela i koji bi mogao biti dobar način za promociju nove značajke “Live Window” u Harmony OS 4.

Petal Maps radi na Huawei satovima bez mobitela

U svjetlu novih informacija, čuje se da Huawei radi na vlastitom 5G čipsetu zajedno sa SMIC-om, a Mate 60 serija bi mogla biti prva koja će koristiti ovaj novorazvijeni 5G SoC. Posebno je zadovoljstvo napomenuti da će Huawei Mate 60 podržavati 5G povezivanje, a to je aspekt koji zaslužuje posebno istaknuće. Kada se nadodaju i nadolazeći Harmony OS 4 (EMUI 14), svi ti elementi zajedno stvaraju osećaj uzbuđenja.

tekst2sl3 1
Huawei Mate 60 “uživo” !

Naravno, svjesni smo da je predstavljanje Huawei Mate 60 još dosta daleko, ali već sada smo imali priliku da ga vidimo uživo. To je tek početak onoga što nam slijedi, uz mnogo više fotografija i 3D prikaza prije nego što konačno uređaj bude predstavljen.

Huawei Mate 60 donosi kružni modul kamere

Također, ponavljamo da će Huawei Mate 60, prvi put u Huaweijevom portfoliju, donijeti koncept “Dynamic Island” – sličan onome što imaju aktualni “Pro” modeli iPhone 14 serije ili što će imati čitava nadolazeća iPhone 15 serija.

Stigao je Huawei Watch 4 Pro

Što se tiče usporedbe izgleda između Huawei Mate 60 i Mate 50, to je subjektivna stvar. Na prvim fotografijama, Mate 60 izgleda obećavajuće, ali naravno, važno je uzeti u obzir da je riječ o ranim slikama. Očekuje se da će postojati razlike između ovih slika i finalne verzije modela Huawei Mate 60. S nestrpljenjem očekujemo buduće informacije i detalje koji će osvijetliti cijelu sliku o ovom izuzetnom uređaju.

Najčitanije