Banner
Huawei Mate 40 1

Huawei Mate 40 Pro renderi – yay or nay?

Nove Huawei flagship mobitele najlakše je opisati kao nadogradnju Mate 30 dizajna - waterfall ekran ostaje, kao i kružni otok s kamerama. Notcha više nema, sada je tu pilula po uzoru na P40 Pro, a predstavljanje? Krajem listopada

Osobno, Mate 30 Pro mi je najdraži mobitel 2019. godine, po cijeloj hrpi parametara. Objektivno, to i je bio najbolji mobitel, ako vas izostanak Google servisa ne smeta previše.

No diziajn? Stvar ukusa. Meni je vrhunski, mobitel izgleda ultra skupo, ali čuo sam i drugačije komentare.

Procurjeli renderi Huawei Mate 40 te Mate 40 Pro mobitela otkrivaju veliku sličnost sa Mate 30 obitelji: okrugli otok s kamerama, waterfall ekran i, umjesto notcha, pilula. Uostalom pogledajte sami:

Huawei Mate 40 Pro 2

Sprijeda je sličan P40 Pro mobitelu, s time da nema blaga zakrivljena ekrana po vertikali. Pilula krije kamere, senzor i 3D IR skeniranje lica za najbrže i najsigurnije otključavanje mobitela u svim svjetlosnim uvjetima.

Waterfall ekran itekako pridonosi eleganciji i donosi štih ekskluzivnosti.

Huawei Mate 40 Pro 3

Za razliku od Mate 30 Pro, ovdje vidimo povratak “normalnih” tipki za paljenje i glasnoću – izvrsno, to je nesumnjivo bolje rješenje.

Huawei Mate 40 Pro 1

Ako su ovi renderi potpuno točni – a trebali bi biti – vidimo dvije stvari koje me itekako vesele: 3.5 mm audio izlaz na vrhu mobitela, te (vjerojatno) stereo zvučnici. Audio izlaz više manje, nekada sam njegovom izostanku prigovarao, danas mi je svejedno – imam izvrsne TWS slušalice :-).

No stereo zvučnici mi nedostaju na P40 Pro, nadam se da će ih Mate 40 Pro dobiti.

Huawei Mate 40 Pro 4

Otok s kamerama je velik, i u promjeru i po visini. Novih detalja o kamerama još nema, glasine govore o 50 MP senzoru i 9p freeform leći što će donijeti do sada neviđenu kvalitetu fotografija u svim uvjetima.

Vidi se i periskopska zum kamera, samo nije jasno hoće li biti sa 3x, 5x ili 10x optičkim uvećanjem. Moj glas ide za 3x, to je najbolje za portrete…

Mate 40 nema periskopsku kameru:

Huawei Mate 40 2

Dimenzije i masa Mate 40 te MAte 40 Pro mobitela su sljedeće:

  • 158.6 x 72.5 x 8.9 mm (Mate 40) 
  • 162.8 x 75.5 x 9 mm (Mate 40 Pro)

Debljina je bez otoka s kamerama.

Mate 40 i 40 Pro će dobiti Kirin 1020, 5 nm čipset sa zvjerski brzim Cortex-A78 CPU jezgrama što će donijeti 50% bolje performanse od današnjeg Kirina 990, i do kraja godine / početka sljedeće neće imati konkurenta u Android svijetu; 5 nm Qualcomm Snapdragon 875 stiže tek na proljeće 2021. u flagship mobitelima.

Huawei Mate 40 1

Nadam se samo da glasine koje govore u limitiranoj dostupnosti na EU tržištima – zbog najnovije Trumpove zabrane TSMC-u da isporučuje Kirin čipove Huaweiju – nisu točne.

Što kažete, kako vam se sviđa izgled Huawei Mate 40 Pro i Mate 40 mobitela?

 

 

Najčitanije