Banner
tekst1sl1 10

Huawei 2024. godine predstavlja trostruko sklopivi pametni telefon

Koliko smo god oduševljeni raznoraznim novinama proizvođača pametnih telefona, ponekad nas neke vijest zaista pozitivno ostave "bez teksta".

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Svijet mobilnih uređaja i pametnih telefona kontinuirano evoluira, a najnovija inovacija koja se nazire na horizontu je trostruko sklopivi pametni telefon.

sl1 1

Dok su se konkurenti već dali naslutiti o svojim planovima, čini se da će Huawei u 2024. godini zakoračiti u tu neistraženu teritoriju. Iako zasad nemamo priliku baciti pogled na taj čudesni uređaj, informacije i glasine sugeriraju da se nešto veliko kuha u laboratorijima Huaweija.

Apple: iOS 17.1.1 pušten u opticaj

Poznati izvor informacija o mobilnoj industriji, tipster poznat kao Revegnus, prenio je intrigantne vijesti. Prema izvještaju Android Headlines, Huawei aktivno radi na razvoju trostruko sklopivog pametnog telefona.

Health Lab Building

Ova informacija izazvala je znatiželju mnogih tehnoloških entuzijasta jer bi trostruko sklopivi uređaj mogao donijeti revoluciju na tržištu pametnih telefona.

Samsung Galaxy S24 Ultra planiran u početnih 15 milijuna primjeraka

Iako se zasad ne mogu dijeliti tehnički detalji o uređaju, postoje naznake da će ovaj trostruko sklopivi pametni telefon nuditi nevjerojatan prošireni zaslon kada je otvoren.

Huawei tim Ivica Brekalo Xu Dong Lana Jelic Patrik Dolenc 1
Huawei tim: Ivica Brekalo, Xu Dong, Lana Jelić i Patrik Dolenc

Ovo bi moglo značiti da će korisnici imati iskustvo slično tabletu, omogućujući im da multitaskaju i koriste aplikacije na mnogo učinkovitiji način.

HUAWEI FreeBuds SE 2: puno muzike za 49 eura

Ono što je još intrigantnije je činjenica da su izvori sugerirali da Huawei planira lansirati ne jedan, već dva trostruko sklopiva pametna telefona tijekom 2024. godine.

tekst5sl3

Ovo bi moglo značiti da se kompanija ozbiljno priprema za korak unaprijed u industriji pametnih telefona i da želi ponuditi korisnicima različite opcije kako bi zadovoljila različite potrebe.

Huawei P70 donosi vlastiti senzor kamere

Unatoč obećavajućim vijestima, postavlja se pitanje koliko će ovakvi uređaji biti praktični. Tradicionalni sklopivi pametni telefoni u stilu knjige često su kritizirani zbog svoje debljine, koja je veća u usporedbi s običnim pametnim telefonima. Tako se postavlja logično pitanje: koliko će trostruko sklopivi pametni telefon biti tanji ili deblji od postojećih uređaja s dva sklopa?

tekst5sl1

Srećom, Huawei ima dobar track record u proizvodnji tanjih sklopivih uređaja. Na primjer, Huawei Mate X3 je impresivan uređaj sa samo 11,08 mm debljine kada je sklopljen.

Huawei nova 11 SE – predstavljena na Kineskom tržištu

Honor Magic V2 čak obara rekorde s impresivnih 9,9 mm debljine. U usporedbi, konkurenti poput Samsung Galaxy Z Fold 5 i Google Pixel Fold dolaze s debljinama od 13,4 mm i 12,1 mm.

tekst1sl1 10

Ovaj uspjeh u smanjenju debljine sklopivih uređaja daje nam nadu da će i trostruko sklopivi uređaj iz Huaweija biti elegantno dizajniran i praktičan za svakodnevnu upotrebu.

Huawei slavi 100 milijuna uređaja na HarmonyOS 4

Analitičar Ross Young također je dao svoj doprinos razgovoru, napominjući da je Huawei prvotno planirao predstaviti svoj trostruko sklopivi uređaj krajem 2023. godine.

Huawei logo PR

Nažalost, nepredviđena odgađanja pomaknula su datum lansiranja malo dalje u budućnost. S obzirom na zahtjevnost razvoja ovakvih uređaja, ovakvi odgodi nisu neuobičajeni u industriji.

iPhone SE 4 (2024.) – fokus na kamerama i snazi čipa

I dok se Huawei priprema za lansiranje trostruko sklopivih pametnih telefona, Samsung također trči za sličnim dizajnom. Prema informacijama, Samsung bi mogao predstaviti svoj trostruko sklopivi pametni telefon nakon što Huawei svoj uređaj stavi na tržište, vjerojatno 2025. godine. Ova dvoboj između dvaju tehnoloških divova obećava uzbudljivu budućnost za ljubitelje pametnih telefona.

tekst1sl1 5

Iako su detalji o Huaweijevom trostruko sklopivom uređaju još uvijek ograničeni, ostaje pitanje hoće li ovaj model biti globalno lansiran ili će se prvo pojaviti na određenim tržištima.

Vivo X100 na promo materijalu

S obzirom na Huaweiovu globalnu prisutnost i želju za postizanjem većeg broja korisnika, postoji mogućnost da će se odlučiti za globalno lansiranje.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Sve u svemu, budućnost pametnih telefona izgleda obećavajuće, s inovacijama kao što su trostruko sklopivi uređaji koji će promijeniti način na koji koristimo i doživljavamo mobilne uređaje. Pratite novosti dok se sklapa budućnost pametnih telefona i pripremite se za revoluciju koja dolazi.

Najčitanije