Banner
tekst3naslovna

Google Meet dobio redizajn sučelja

Nakon YouTube platforme, Google je odlučio vizualno izmijeniti Meet aplikaciju.

Google u posljednjim „turbulentnim” godinama od kako je vladala Korona na tržište (internet) plasirao više alata (softvera) za rad od kuće, virtualne sastanke.

Google tražilica ide u smjeru društvene mreže

Neki od njih svakako jesu: GTalk, Google Allo, Google Duo, Google Hangouts te Google Meet. Ali nažalost (ili na sreću) Google je većinu njih odlučio ukloniti (ugasiti) jer jednostavno korisnici i nisu baš pokazali pretjeranu zainteresiranost za istim.

tekst3sl1 2

Ipak jedan od njih se održao „na životu” a radi se o Google Meet usluzi za sastanke na daljinu. Google je odlučio otići korak dalje i Google Meet nadograditi odnosno uklopiti zajedno sa Google Duo uslugom.

Samsung donio Android 13 (One UI5.0) na: Galaxy Z Flip / Fold 4, Galaxy A33 5G, Galaxy A73 5G modele

Sada čini se Google ima novi plan za Meet uslugu a čini se kako sada imamo prilike vidjeti „prve korake”. Prisjetite se kada smo nedavno pisali kako je Google odlučio redizajnirati (promijeniti iz nule) YouTube platformu, sada je nešto slično odlučio napraviti i s Google Meet uslugom.

tekst3sl2

Grupni video pozivi sada mogu sadržavati do četiri sudionika. Redizajnirane Google Meet aplikacija „napravljena je” (odnosno podržava) visoke rezolucije i velike zaslone.

YouTube Premium: Kako ga otkazati

Što bi značilo kako će od sada Google Meet još bolje i kvalitetnije raditi na pametnim televizorima. Da se nadovežemo kažimo kako je Google Meet po prvi puta viđen na Samsung pametnim televizorima, odnosno dostupan je (redizajniran) za preuzimanje unutar Samsung trgovina aplikacija na pametnim televizorima koje pokreće Tizen operativni sustav.

tekst3naslovna

Te kao takav lakši je za korištenje pomoću daljinskog upravljača. Za sada je novi Google Meet dostupan isključivo na Samsung pametnim televizorima ali se uskoro očekuje dostupnost i na ostalim modelima različitih proizvođača.

YouTube donosi redizajn na dlan korisnika

Samo sučelje Google Meet aplikacije sada je mnogo ugodnije za korištenje a i sam pogled na nju, jednostavniji je i „lakši” za korisnikove oči. Te je kao takvog moguće mnogo duže korištenje odnosno gledanje u nju, bez umaranja očiju i glavobolje korisnika.

tekst4naslovna 1

Očekuje se postepeni dolazak Google Meet „novog izgleda” s vremenom i na sve ostale dostupne platforme. Ne samo izgled (vizualni elementi) već je i čitavo iskustvo korištenja (kretanje unutar platforme) mnogo jednostavnije i intuitivnije, kako to neki vole reći „ono je minimalističko”.

Meta najavila otkaze za 11.000 radnika – razlog je manjak novca

Dali vi koristite Google Meet značajke, koliko će vama novo sučelje značiti? I ono što nas više zanima koliko će vam vremena biti potrebno da se prilagode na novi izgled ili ste od onih koji se odmah prilagode na „novo” i osjećate se „kao kod kuće” unutar istog?

Koliko vi koristite (i dalje) aplikacije za rad od kuće?

Apple iPhone V – kada neće Apple tada drugi rade sklopivi iPhone

Dali su vam i dalje na računalima ili ste ih odmah uklonili kada ste ponovno počeli ići u ured? Bez obzira na sve nakon YouTube platforme, Google je odlučio značajno izmijeniti Meet servis na radost ili tugu korisnika.

Najčitanije