Banner
naslovna11 3

Google Maps (Karte) preuzete 10 milijardi puta

Google Karte mogu se pohvaliti brojkom preuzimanja od 10 milijardi puta

Poznati servis koji je u sastavnom dijelu Googlea, Maps (Karte) preuzete su 10 milijardi puta preko Google trgovine aplikacija. Njihova preciznost, značaj, donošenje točnih informacija i već nekoliko godina broj jedan kada se spominju kartografske aplikacije. Naravno tu možemo još spomenuti i Waze (koji je Google kupio) pa stoga možemo reći kako su Maps i Waze „bratske aplikacije”.

Google ponovno pod istragom ovog puta u Kanadi

Ostavimo za sada Waze po strani i kažimo kako Google neprestano unutar Maps (Karte) aplikacije donosi nove značajke i mogućnosti koje su u prvom redu od velike koristi vozačima a isto tako i drugim sudionicima u prometu.

tekst1 7

Od nekih značajki koje Google Maps posjeduje navedimo prikaz dopuštene brzine, mogućnost dojave korisnika gdje su gužve na pojedinim cestovnim dionicama (te se shodno tome rade grafovi kada su gužve na određenim dionicama i najviše zastupljene) pa sve to prikaza voznog reda javnog gradskog prijevoza (autobusa, tramvaja) u velikim gradovima.

Kažimo možda i jednu najbitniju stvar a ona glasi da je Google Maps (Google Karte) potpuno besplatne za korištenje što joj svakako daje veliku prednost kada govorimo o odabiru samih korisnika. Naravno bez obzira na besplatnost Google Maps je svakako sinonim kada govorimo o kvaliteti i ponajprije pouzdanosti kartografije, odnosno kartografskih aplikacija.

Facebook odlazi u povijest – dolazi Meta

Google Maps dolazi predinstaliran na sve Android pametne telefone, tablete jer se nalazi unutar „Google Mobile Services” unutar Android mobilne platforme. Kažimo kako se broj preuzimanja od 10 milijardi puta ne ubraja i predinstalirani Google Maps kada je predinstaliran na Android pametni telefon.

tekst2 7

Ovo još više daje na značaju i dokazuje kako Google Maps ima svakodnevni utjecaj na korisnike koji ga koriste na dnevnoj razini (pa i po nekoliko puta na dan). Ovom premašenom brojkom Google Maps je priključio i drugim Google uslugama i servisima poput: YouTubea i Google Play koji su također premašili brojku od 10 milijardi preuzimanja.

Google: „U fokusu nam je strojno učenje (odbacujemo VR)”

Kažimo ako nemate „jaki” Android pametni telefon, odnosno ako vaš pametni telefon koristi „lakšu” inačicu Android mobilne platforme poznatiju kao „Android Go”, Google Maps i tu nalazi rješenje. Upravo za Android Go, Google Maps posjeduje „olakšanu inačicu aplikacije” imena „Maps Go” koja donosi osnovne funkcije i za prikazivanje koristi sučelje preglednika Chrome.

Italija kaznila Google zbog davanja prednosti Maps aplikaciji pri pronalasku električnih punionica

Naravno i ona bilježi poprilično dobre rezultate preuzimanja te trenutno njegova brojka glasi 500 milijuna preuzimanja. Kada pričamo o Google Maps kartografskoj aplikaciji i sada već aktualnom Android 12 mobilnom operativnom sustavu, kažimo kako Android 12 donosi još značajniju interakciju s Google Maps aplikacijom. U pogledu widgeta i funkcija koje će biti implementirane unutar Androida 12.

tekst3 3

Za kraj kažimo (premda to još nije zaživjelo a i čini nam se kako će za početak biti dostupno unutar Amerike) kako Google Maps razvija značajku „prepoznavanja različitih vrsta požara” i njihove dojave unutar sučelja aplikacije. Ovo će biti od velike koristi hitnim službama a i običnim korisnicima dajući im pregled onoga što se dešava u prometnom okruženju uokolo njih.

Waze dobiva „Tamni način rada”

Dali vi koristite Google Maps, kakva su vaša iskustva? Slobodno nam pišite u komentarima.

Preuzmite: Google Maps / Google Maps Go

Najčitanije