Banner
tekst2naslovna

Gmail „plava kvačica” može biti vrlo opasna – pripazite!

Tako je i Google prošlog mjeseca najavio sve veći značaj u budućnosti upravo „plave kvačice” pri svojim uslugama i servisima. A čini se kako je jedan od njih (odnosno i prvi) Gmail.

Od kada je Elon Musk pokrenuo pitanje „podjele” plavih kvačica „verifikacije” na Twitter platformi i ostale su kao „ludi” počeli uvoditi „plave kvačice”.

Samsung Galaxy Watch 6 dobio FCC certifikati – dolaze dva modela

Ako se imalo (rekreativno) koristite internetom onda ćete i sami znati što to „plava kvačica” predstavlja, odnosno koje značenje ima. U „ne tehnološkom svijetu” ona služi kako bi se odvojio „pravi” profil neke poznate osobe od onog lažnog, dok u ovom „tehnološkom” plava kvačica je u posljednje vrijeme počela dobivati sve veći značaj.

tekst2sl1 1

Tako je i Google prošlog mjeseca najavio sve veći značaj u budućnosti upravo „plave kvačice” pri svojim uslugama i servisima. A čini se kako je jedan od njih (odnosno i prvi) Gmail.

Android 14 donosi „zdravlje baterije” na telefone i tablete

Naime Gmail će na spomenuti način označavati sigurne e-mail poruke koje su provjere i koje korisnik jednostavno i bez puno razmišljanja može otvoriti – jer je Google proveo sigurnosne provjere.

tekst2sl2

A one e-mail poruke koje nemaju „plavu kvačicu” bit će označene kao opasne odnosno neželjene. Te će takve poruke korisnik moći otvoriti ali će biti dodatno upozoren.

[Uradi sam]: Dosadile su vam Android ikone – promijenite ih!

Ali ne bi internet sebi bio svojstven da već sada „prevaranti” nisu razvili sustav koji može jednostavno preskočiti te provjere i zabrane te na krajnje vrlo jednostavan način „spam” ili neželjeni e-mail označiti sigurnim, odnosno dodijeliti mu „plavu kvačicu”.

tekst2sl3

Na taj propust Google je brzo kontaktiran od strane teh novinara te je Google vrlo brzo dao povrati odgovor na čitav slučaj. Nakon što je Gmail pogledao čitav slučaj navedeno je kako pripadajući „bug” odnosno sigurnosni propust ne predstavlja veliku opasnost za same korisnike.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 biti će predstavljen 24.10.2023.

Ipak će Google tim ponovno pregledati čitav sustav provjere i dodjele „plave kvačice” kako bi uočio propuste unutar samog rada. Google je ipak ovaj propust označio kao „P1” što je oznaka koja se dodjeljuje „problemima” odnosno „propustima” najvišeg prioriteta.

tekst3naslovna 3

Čime se dokazuje kako Google zaista želi da ovaj sustav „plavih kvačica” dovede do savršenstva. A svi mi korisnici ako primimo Gmail poruku koja je označena „plavom kvačicom” a ipak nam izgleda kao sumnjiva, naravno da istu nećemo otvarati odnosno nećemo joj pridonositi preveliki značaj.

WhatsApp za Android ima grešku koja ruši aplikaciju – pripazite

Kada Google ukloni ovu grešku i kada Gmail „plava kvačica” bude radilo svoj posao kako treba, ipak treba zadržati dozu opreza prilikom korištenja odnosno otvaranje e-mail poruka.

Apple iOS 16 nalazi se na 81% iPhone-a

Bez obzira dali one bile označene „plavom kvačicom” ili ne. Jer kako smo već više puta isticali na našim stranicama, mi „sami” korisnici najbolji smo sigurnosni sistem provjere onoga čemu možemo vjerovati a čemu ne. Jer kada znamo što treba otvarati a što je, jednostavno nam neće trebati niti jedan antivirus na računalu, pametnom telefonu ili tabletu.

Najčitanije