Banner
Watch5 Sleep Score

Koja je preciznost senzora za analizu bioelektrične impedancije Galaxy Watch pametnih satova?

Studija koju je objavio American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) otkriva da bi Galaxy Watch pametni satovi mogli doprinijeti prevenciji ili smanjenju pretilosti kod svojih korisnika.

Studija je pokazala da su Galaxy Watch uređaji bili precizni u mjerenju sastava tijela, s preciznošću usporedivom s laboratorijskim rezultatima koje su izvršili Državno sveučilište Louisiana, Biomedicinski istraživački centar Pennington i Centar za rak Sveučilišta Hawaii. Studija naglašava mogućnost nosive opreme u sprječavanju ili smanjenju pretilosti, stanja koje je odgovorno za približno 60% smrti od kardiovaskularnih bolesti.

Pregled studije

Zajednički istraživački tim sa Sveučilišta Louisiana State, Centra za biomedicinska istraživanja Pennington i Centra za rak Sveučilišta Hawaii proveo je studiju za procjenu točnosti podataka o sastavu tijela prikupljenih s pametnih satova. Studija je usporedila mjerenja sastava tijela dobivena senzorom analize bioelektrične impedancije Galaxy Watch4 (BIA) s kliničkim mjerenjem dvoenergetske rendgenske apsorpciometrije (DXA) i dvostrukom laboratorijskom analizom oktapolarne bioelektrične impedancije.

Watch5 EKG

Rezultati su pokazali da je BIA mjerenje Galaxy Watch pametnih satova imalo između 97-98% korelacije s dva referentna uređaja za mjerenje mase bez masnoće, masne masu, mase skeletnih mišića, bazalne metaboličke stope i ukupne tjelesne vode3. Rezultati studije pokazuju da podaci iz nosivog uređaja za bioimpedanciju mogu pomoći korisnicima u praćenju sastava tijela i poboljšanju zdravlja promjenom načina prehrane i vježbanja.

Pretilost kritičan zdravstveni problem

Pretilost sve više postaje globalni teret i odgovorna je za približno 60% smrti od kardiovaskularnih bolesti1 2. Smatrana kroničnom bolešću, pretilost se razvija s vremenom zbog prekomjerne ishrane i nedostatka tjelesne aktivnosti4. Gubitak težine, čak i na skromnim razinama u ranom napredovanju prema pretilost, može spriječiti ili preokrenuti zdravstvene rizike. Ovi nalazi ukazuju na potrebu da se podrži učinkovito upravljanje tjelesnom težinom kako bi se smanjila pretilost.

Sastav tijela Galaxy Watch5

Sposobnost samonadzora vlastitog ponašanja, posebice s podacima dobivenim iz nosivih uređaja, poboljšava korisnikovo razumijevanje njihovih obrazaca ponašanja, što je rezultiralo povećanjem tjelesne aktivnosti kod gotovo 60% korisnika. Nasumični kontrolni trag također je otkrio da su nosivi uređaji smanjili vrijeme sjedenja u prosjeku za 68 minuta u usporedbi s kontrolnim skupinama, dok je meta-analiza učinaka nosivih uređaja za praćenje aktivnosti pokazala povećanje od više od 2500 dnevnih koraka.

Kako Galaxy Watch mjeri sastav tijela?

Prednost Galaxy Watch pametnog sata je njegova sposobnost mjerenja BIA u odnosu na samo BMI. Analiza bioelektrične impedancije (BIA) nudi cjelovitiju sliku nečijeg zdravlja i blagostanja. Raščlanjuje ključne osobne detalje, kao što su skeletni mišići, stopa bazalnog metabolizma, tjelesna voda i postotak tjelesne masti, za dublji uvid u nečije tijelo i fizičko zdravlje.

Sastav tijela Galaxy Watch4

BIA se obično mjeri u teretani ili u klinici pomoću specijalizirane opreme, ali mjerenje je sada dostupno s Galaxy Watch pametnim satovima, točno na zapešću. Bilo da pokušavate smršavjeti, izgraditi mišićnu masu ili ubrzati metabolizam, BIA je točan, jednostavan i praktičan način za provjeru i praćenje napretka.

BIA senzor na Galaxy Watch4 i Galaxy Watch5 korisnicima omogućava mjerenje BIA s četiri elektrode na Galaxy Watch pametnom satu — dvije na stražnjoj strani i dvije na bočnim tipkama. Za dovršetak očitanja korisnici drže bočne gumbe sata. Zatim u otprilike 15 sekundi senzor sata bilježi 2400 podatkovnih točaka.

Za optimizaciju točnosti sastava tijela:

  • Mjerite u isto doba dana
  • Mjerite na prazan želudac
  • Mjerite nakon odlaska u kupaonicu
  • Mjerite kada nemate menstruaciju
  • Mjerite prije obavljanja aktivnosti koje uzrokuju porast tjelesne temperature, poput vježbanja, tuširanja ili odlaska u saunu
  • Mjerite nakon uklanjanja metalnih predmeta s tijela, poput ogrlice
Najčitanije