Banner
tekst3sl1 2

Deutsche Telekom postao većinskim vlasnikom (50,2%) T-mobile US

Deutsche Telekom stekao je 50,2% udjela nad T-Mobile US.

S vremena na vrijeme volimo pisati o „akvizicijama” koje se dešavaju u pogledu telekomunikacija. Tako danas imamo prilike nešto više reći o novom potezu „Deutsche Telekom” operatera (u čijem je sastavu i Hrvatski T-com / T – mobile).

Xiaomi predstavio Redmi Note 12 seriju

Upravo je ovaj Njemački telekomunikacijski gigant završio proces pripojenja i preuzimanja vlasništva nad T-mobile US. Odnosno Američke podružnice dobro nam poznatog pružatelja mobilne usluge.

tekst3sl2 1

Završavanjem procesa „kupnje” Deutsche Telekom je postao vlasnikom 50,2% dionica nad T-mobile US. To je i službeno objavio izvršni direktor DT, Timotheus Hottges na godišnjoj skupštini dioničara Deutsche Telekoma za aktualnu 2023. godinu.

VW ID.7 – prvi puta viđen na Njemačkim ulicama, prije predstavljanja

Sam ugovor (akvizicije) procijenjen je na vrijednost od milijardu dolara te upravo on dolazi nakon što je DT godinama (postepeno) povećavao vlasnički udio u T-Mobileu.

tekst3sl3

Upravo je Američka podružnica T-Mobilea jedna od najprofitabilnijih jedinica. Čija tržišna kapitalizacija iznosi 178 milijardi dolara te s brojkom korisnika od 110 milijuna.

Apple iOS 17 – softverska podrška dostiže ciklus od šest godina

Američki T-Mobile nedavno je kupio manje Američke pružatelje mobilne usluge a radi se o: Mint Mobile i Ultra Mobile za čije je vlasništvo „potrošeno” 1,35 milijarda dolara.

tekst3sl4 1

Ovim postupkom (korakom) Deutsche Telekom ide ka svojem glavnom i primarnom cilju. A to je da bude potpuno neovisan do 2040.godine odnosno već da do 2025. bude neovisna njegova mobilna podružnica poslovanja.

Huawei objavio godišnje izvješće za 2022

Iako možda iz ovog aspekta se čini kako ovo i ne treba baš previše dirati nas, itekako nam ove informacije moraju biti bitne. Naime Hrvatski Telekom najjači je pružatelj fiksne i mobilne usluge na teritoriju Hrvatske.

tekst3sl5 1

A svojom infrastrukturom iz dana u dan pokušava dostići svjetske razine, ne samo kada govorimo o kvaliteti interneta te IP TV usluge, već i kada je riječ o mobilnoj telefoniji.

Ovo je cool: Samsung kampanja „Vidi više od boje“ za kućne ljubimce

Iako za sada nema naznaka kako će akvizicija DT kojom je T-mobile US pripojio sebi (s vlasništvom 50,2%) utjecati na naš Hrvatski Telekom, sigurni smo kako će sve ostale podružnice (pa tako i naša Hrvatska) imati koristi od toga.

tekst4sl1

Samim korisnicima izuzetno je bitno da same usluge ostanu i dalje stabilne odnosno da idu i dalje ka što boljoj kvaliteti prijenosa, dok naravno cjenovno bi željeli da one budu što pristupačnije.

Nearby Share – donosi dijeljenje datoteka između telefona i Windows računala

Gledajući naše Hrvatsko telekomunikacijsko tržište, borba (za svakog korisnika) i dalje se isključivo vodi nad tri telekom operatera: T-Com (T-mobile), A1 te sve prisutniji Telemach.

tekst4sl3

Ali i dalje u većini gradova, sela Hrvatski Telekom u svojem vlasništvu ima infrastrukturu koju ona dalje „prodaje” ostalim pružateljima usluge, što znači da onaj „najbolji dio kolača” uvijek i isključivo ostavlja za sebe i svoje korisnike.

Najčitanije