huawei
tekst3naslovna

Apple iPhone 14 – zasloni od kojih se najviše i „strahovalo”

Internetom se proširila fotografija zaslona sva četiri nadolazeća iPhone 14 modela. Ostvarilo se ono od čega se najviše i "strahovalo" a to je da dva "Pro" modela donose Punch-hole, dok "ne-Pro" modeli i dalje posjeduju Notch.

Apple je pustio u opticaj (ili netko iz Apple-a) zaslone za nadolazeću generaciju iPhone 14 pametnih telefona.

sl2 2

Prije smo pisali o glasinama koje su govorile kako će pojedini modeli „izgubit” Notch dok će neki i dalje imati Notch i sada se to slobodno možemo reći i ostvarilo.

Huawei Mate Xs 2 je predstavljen – poimanje telefona sa drugačijim zaslonom

Pisali smo i mi samo o tome nekoliko puta gdje se govorili kako će Apple i više nego naglasiti (i napraviti razliku) između „Pro” i „ne-Pro” iPhone 14 modela. Ukratko rečeno sve je od toga točno jer po ovome što imamo prilike vidjeti je u tome da će dva modela imati i dalje Notch doći će ostala dva modela donositi Punch-hole.

tekst3sl1 4

Kažimo jasnije kako će iPhone 14 Pro (6,1”) i iPhone 14 Pro Max (6,7”) imati Punch-hole – malo drugačiji no što je to na Androidu ali će ipak biti Punch-hole. Dok će dva „ne-Pro” modela (jeftiniji) iPhone 14 (6,1”) i iPhone 14 Max (6,7”) – *koji će zamijeniti iPhone 13 Mini* i dalje će imati Notch značajku.

Xiaomi otvara najveću Mi Home trgovinu u Kini

Taj Notch bit će nešto manji no što je to slučaj kod iPhone 13 modela ali on će tu i dalje biti prisutan. Moramo još jednom reći kako ovo nije jedina razlika između „Pro” i običnih modela.

Europska Komisija uvodi USB Type-C standard od 2026. godine – Apple u problemu

Razlika će biti i u stopi osvježenja prikaza: iPhone 14 i iPhone 14 Max imat će 90Hz stopu osvježenja dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max donositi 120Hz osvježenja prikaza.

Apple iPhone 15 donjeti će novu Telefoto kameru

Tu bi sada mogli reći još redove i redove teksta jer konkurencija već sada radi na modelima pametnih telefona od 160Hz pa čak i 200Hz stope osvježenja ali to je Apple i tu sva priča jednostavno prestaje.

tekst3sl2 5

Umalo smo zaboravili reći detalj vezan uz glavnu kameru koja će iznositi 48MP naravno samo na „Pro” modelima dok će „obični” iPhone 14 modeli i dalje posjedovati 12MP.

Šuška se kako će jedna detalj biti „zajednički” svim dostupnim iPhone 14 modela a radi se o kapacitetu RAM memorije. Kako smo i prije pisali govori se o 6GB radne memorije (dok neki govore o čak 8GB).

Znamo kako je i ovo „poprilično” malo u današnjim pametnim telefonima ali Apple to negira s dobro optimizacijom iOS platforma koja je mnogo bolje odrađena u odnosu na Android.

tekst2naslovna 9

Ovu činjenicu u jednu ruku moramo i priznati jer svi oni koji su jednom koristili iPhone odnosno iOS mobilnu platformu jasno su vidjeli kako neke aplikacije bolje rade (i brže) na iOS-u nego na Android-u.

Apple testira iOS 15.5 posljednji prije dolaska iOS-a 16

Do predstavljanja nove generacije iPhone 14 pametnih telefona preostale je još pet mjeseci (predstavljanje je zakazano za početak rujna).

tekst2sl4 3

Bez obzira na dostupnost Notch-a ili njegov gubitak kod „Pro” modela ne sumnjamo kako će se iPhone 14 generacija i dalje dobro prodavati te će Apple svakako biti i više nego zadovoljan prodajnim rezultatima.

Najčitanije