Banner
tekst2naslovna 9

Apple iPhone 14 – razlike u sva četiri modela

Čini se kako će Apple na sva četiri modela napraviti razlike, osim razlika sa "ne-Pro" i "Pro" modelima bit će tu još i mnoštvo detalja.

Već i vrapci na grani znaju kako Apple početkom rujan (nakon završetka ljeta) godinama predstavlja aktualne iPhone modele pametnih telefona. Još jednom ponovit ćemo kako će riječ biti o iPhone 14 pametnom telefonu, točnije radit će se o četiri modela: iPhone 14, iPhone 14 Pro (zamijenit će „Mini” model), iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

OnePlus Ace – 150W punjenje i poznati iPhone dizajn [Galerija]

Već smo više puta pisali o njihovim nadolazećim značajkama, neke će biti posve identične na svim modelima dok će neke biti različite (što je svakako i očekivano). Stvari koje će biti „iste” jesu kapacitet radne memorije (navodno se radi o 6GB) a sve se više priča kako će svi modeli doći bez „fizičke ladice” za umetanje SIM-a.

tekst2sl7

Ovo bi značilo kako će svi iPhone 14 pametni telefoni doći s uslugom eSIM ali za sada nije posve jasno kako će sve to izgledati. Pošto velika većina zemalja ne donosi podršku za eSIM, odnosno njihovi pružatelji mobilne usluge istu uslugu nemaju navedenu unutar vlastitog poslovanja.

Zabilježite sve boje proljeća s Huawei nova 9 SE pametnim telefonom

Ima tu i nekih razlika s kojima će se „Pro” modeli razlikovati od onih „ne-Pro” kao što je stopa osvježenja prikaza od 90Hz u odnosu na 120Hz (koja će biti rezervirana za „Pro” modele).

tekst2sl1 5

Ovdje želimo danas dodati još jednu „značajku” koja će razlikovati „Pro” i „ne-pro” iPhone 14 pametne telefone. Riječ je o samom dizajnu, izgledu o kojem se do sada i nije previše pričalo, jednostavno se nije pružalo toliko pažnje.

Elon Musk želi kupiti Twitter za 41 milijardu Američkih dolara

Dakle osim dolaska iPhone 14 Max modela koji će zamijeniti „Mini” priča se i o većoj izbočini na modulu kamere kod iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela.

Ovo povećane „izbočine” posve je razumljivo i očekivano jer će „Pro” modeli doći s većom rezolucijom glavne kamere 48MP. U odnosnu na aktualnih 12MP koje sada imamo prilike vidjeti na iPhone 13 Pro i Pro Max modelima.

Nadalje spominje se kako će iPhone 14 i iPhone 14 Max i dalje zadržati rezoluciju glavne kamere od 12MP, kao što je to slučaj s iPhone 13 modelima pametnih telefona. Ovo povećanje modula kamere kako smo i rekli možemo zahvaliti modulu glavne kamere koji će biti 35% veći u odnosu na aktualni senzor glavne kamere kod iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max modela.

tekst2sl5

Ovome moramo nadodati i činjenicu kako će „Pro” modeli doći s modulom od tri kamere sa stražnje strane dok će „ne-Pro” modeli donosi modul od dvije stražnje kamere.

Instagram – kako prilagoditi prikaz sadržaja (algoritamski u kronološki)?

Kad smo već počeli s razlikama kažimo kako se sve više priča i o tome da će iPhone 14 i iPhone 14 Max modeli biti pokretani A16 Bionic chipsetom (dok neki spominju i A15 Bionic – koji koriste iPhone 13 modeli).

Apple iPhone 15 donjeti će novu Telefoto kameru

Dok bi iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max biti pokretani A16 Pro Bionic chipsetom. Za sve ove potvrde glasina moramo pričekati još neko vrijeme ali očito je kako će razlike između „običnih” i „Pro” modela iPhone 14 pametnih telefona, ove godine biti najviše naglašene nego svih ovih proteklih godina.

Najčitanije