Banner
tekst2naslovna 2

Apple iOS 16 – prva javna beta mogla bi kasniti

Čini se kako razvoj naredne generacije iOS platforme (iOS 16) i ne ide baš po planu.

Apple WWDC 2022 započinje u lipnju, točnije 06.06.2022. Kako se već zna Apple WWDC 2022 prvenstveno je konferencija namijenjena developerima za razvoj softvera Apple hardvera pa tako i onog namijenjenog Apple iPhone pametnim telefonima.

Apple iPhone 14 „napokon” donosi USB Type-C priključak?

Riječ je o iOS operativom sustavu a ove bi godine Apple zajedno sa iPhone 14 modelima trebao predstaviti (odnosno i predstavit će) iOS 16. Već smo na našim stranicama pisali o iOS 16 platformi i to u okvirima početka prvih testiranja.

tekst2sl1 1

Osim navedenog spominjali smo iOS 16 kada se pričalo o sklopivim zaslonima koje Apple testira za iPhone i iPad uređaje, odnosno kako će se unutar iOS 16 platforme pronaći kodovi koji sugeriraju na to da iPhone 15 po prvi puta donos i sklopivo „brata” na tržište.

Apple Watch SE 2022 – značajke, dostupnost i cijena

O tome ćemo naravno nešto više reći kada dođe vrijeme za to. Sada ipak se okrenimo iOS 16 platformi i kažimo kako se šuška da će prva javna beta kasniti za isprobavanje samim korisnicima i štovateljima zagrižene jabuke.

Elon Musk pauzirao kupovinu Twitter-a?

Iako se ne priča previše o tome koji bi razlog mogao biti za kašnjenje glasine spominju kako dolazi do postepenog zastoja razvoja same platforme odnosno problema pri izradi samog sustava.

Android 13 Beta program dostupan je od strane 12 proizvođača

Jedna od problema bi mogla biti i veća stopa osvježenja prikaza (120Hz) kod iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max ali i 90Hz (kod iPhone 14 i iPhone 14 Max). Osim navedenog (iako to Apple ne želi priznati) sasvim je očito kako velike probleme stvara i Notch odnosno dolazak Punch-hole (iako specifičnog) na „Pro” modele iPhone 14 modela.

tekst2sl2 3

Ovo je po prvi puta kako Apple „uklanja” Notch odnosno uvodi novi način „usjeka u zaslonu” po uzoru na Android platformu. Iako Apple ima veliki broj odličnih programera ovo im stvara sigurni smo velike probleme ali isto tako ne sumnjamo kako Apple to neće riješiti kako treba i kako se od njih samih to i očekuje.

Samsung Galaxy Z Flip 4 prikazan na renderima

Apple bi prvu javnu betu (za korisnike) mogao izdati kada za svoje developere pusti u opticaj treću verziju iOS 16 platforme a trenutno se ista nalazi na prvoj verziji. Za kraj kažimo kako su neke od noviteta koje će iOS 16 sa sobom donijeti jesu: novi (poboljšani) način upravljanja obavijestima, nove značajke praćenje zdravlja i ostalih stavki pri kretanju korisnika.

Apple testira sklopive zaslone za iPhone i iPad

Osim iOS 16 u rujnu možemo očekivati i dolazak iPadOS 16 kao i WatcOS 9. Zanimljivo je za čuti kako Apple također razvoja i rOS koji je u stvari platforma za VR, kojeg Apple u „tajnosti” razvija već duže vrijeme.

Najčitanije