Banner
tekst2naslovna 7

Apple napokon uvodi „Always-On” značajku

Nakon dugog niza godina čini se kako iPhone dobiva jedan detalj koji Android ima već dugi niz godina.

Apple i dolazak iPhone 14 modela pametnih telefona (iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max) već odavno puni stupce interneta. Mnoge značajke su poznate tu su naravno i prvi renderi.

tekst2sl1 4

K tome je svakako poznat i dizajn i značajke koje će krasiti „obične” iPhone 14 modela a i one koje će krasiti „Pro” modele. Danas ipak imamo još jedan detalji koji nije do sada bio poznat a dotiče se nadolazeće iPhone 14 linije.

Apple iPhone 14 „napokon” donosi USB Type-C priključak?

Točnije bit će rezerviran isključivo za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele a riječ je o značajki koja se već godinama nalazi na Android platformi, Android pametnim telefonima.

Android 11 najzastupljenija je verzija a gdje je Android 12?

Riječ je o „Always-On” značajki zaslona koja na jednostavan način pruža stalni uvid u notifikacijsko stanje pametnog telefona. Premda se Apple godinama odupirao uvođenju Always-On značajke, čini se da više tako ne ide dalje.

Qualcomm je predstavio Snapdragon 8+ Gen 1 chipset – 30% efektivniji i 10% brži

Već će Apple upravo stalni prikaz obavijesti na zaslonu isključivo učiniti dostupnim za „Pro” modele nadolazeće iPhone 14 serije. Iako velika većina vas misli kako je Apple „škrt” i jednostavno može „Always-On” donijeti i na iPhone 14 i iPhone 14 Max, nažalost morat ćemo vas razočarati. „Pro” modeli iPhone 14 modela pametnih telefona doći će s LTPO tehnologijom.

tekst2sl2 8

Ista pruža (donosi) mogućnost da se stopa osvježenja prikaza može spustiti sve do 1Hz (a znamo kako će Pro modeli imati 120Hz stopu osvježenja).

YouTube od sada označuje najzanimljivije dijelove video zapisa

Navedena LTPO tehnologija ovisno o elementima koji se izvode na zaslonu može smanjiti stopu osvježenja sve do 1Hz a sve u svrhu kako bi dodatno uštedjela na potrošnji baterije.

Sony LinkBuds S – najmanje i najlakše bežične slušalice

Upravo tih 1Hz sasvim je dovoljan kada govorimo o izvođenju „Alway-On” značajki na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima. Podsjetimo još jednom kako će iPhone 14 Max i iPhone 14 Pro Max dolaziti s veličinom zaslona od 6,7” dok će iPhone 14 i iPhone 14 Pro posjedovati 6,1”.

9

Ovo je dakako još jedan element (značajka) koja će razlikovati „obične” od „Pro” modela iPhone 14 pametnih telefona. Već smo ranije govorili o pisali o 48MP glavnoj kameri (iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max) dok će „obični” iPhone 14 modeli i dalje dolaziti sa 12MP senzorom glavne kamere.

Što donosi nova Huawei Watch GT serija?

Dolazak iPhone 14 linije pametnih telefona zakazan je za rujan gdje će isto tako biti predstavljen i Apple Watch 8 pametni sat, koji bi također trebao imati taj „retro” dizajn kojeg Apple njeguje s linijom iPhone 12 i iPhone 13 a svakako će se nastaviti i na iPhone 14 modele pametnih telefona.

Najčitanije