Banner
ff22

Xiaomi 14 Ultra osvanula uživo

Xiaomi 14 Ultra na tržište će u travnju ove godine. Za ovaj se model da će biti dostupan na globalnom tržištu zajedno sa "početnim" Xiaomi 14 modelom.

Xiaomi, kineski tehnološki div, privukao je pažnju javnosti u listopadu prošle godine lansiranjem pametnih telefona Xiaomi 14 i 14 Pro. No, već neko vrijeme šuška se o potencijalnoj “Ultra” varijanti ovih uređaja. Iako Xiaomi nije službeno potvrdio postojanje Xiaomi 14 Ultra, procurile su nove slike koje sugeriraju na njegovu stvarnu prisutnost.

Huawei Kirin 9006C proizvodi TSMC

Fotografije, koje su vjerojatno snimljene tijekom rane faze testiranja kamere, prikazuju telefon skriven u zaštitnoj futroli. Iako ova futrola skriva cjelokupni dizajn, primjetna je izbočina kamere s periskopskom lećom na donjoj desnoj strani uređaja.

1 7

Na slikama se također vidi usporedba s modelima Xiaomi 14 Pro i Vivo X100 Pro, a čini se da dijeli okvir s onim što bi mogao biti Xiaomi 13 Ultra. Osim toga, bijela naljepnica na stražnjoj strani telefona otkriva zagonetne oznake “N1”, “P2” i “EU”.

Samsung s Galaxy S24 modelima donosi i nove 45W/50W punjače

Prema informacijama iz Xiaomi zajednice, “N1” sugerira da je u pitanju model s vodećim Leica senzorom, što dodatno podupire pretpostavku da je riječ o modelu 14 Ultra. “P2” upućuje na to da je riječ o prototipu, ranoj verziji koja još nije dovršena, dok “EU” nagovještava mogućnost globalne verzije, prilagođene europskim tržištima.

2 4

Iako je modul kamere većinom skriven, prema informacijama iz Digital Chat Station-a, Xiaomi 14 Ultra će imati glavni senzor od 50 MP (Sony LYT 900 s OIS-om) s promjenjivim otvorom blende.

Sony Xperia 5 V dobila Android 14 nadogradnju

Osim toga, očekuje se da će uređaj imati telefoto leću od 50 MP, još jednu periskopsku leću od 50 MP i ultraširoku leću od 50 MP, što bi omogućilo raznovrsne mogućnosti fotografiranja.

3 2

Prolazne informacije također ukazuju na moguću nadogradnju okvira od titana za model 14 Ultra, zamjenjujući aluminij koji se koristi u standardnom modelu 14 Pro.

Samsung Galaxy S24 serija i cijene u Italiji

Tu su i glasine o uvođenju dvosmjerne satelitske komunikacije, čime bi se povećala funkcionalnost uređaja. Što se tiče baterije, spominje se kapacitet od 5180 mAh s podrškom za brzo žično punjenje od 90 W i bežično punjenje od 50 W.

Xiaomi 13T Pro dobio HyperOS na Europskom tlu

Prema izvorima unutar industrije, očekuje se da će Xiaomi 14 Ultra službeno debitirati zajedno sa serijom Xiaomi Pad 7 u travnju 2024. godine. Ovo lansiranje donosi uzbudljive inovacije i visokotehnološke karakteristike koje će zadovoljiti potrebe zahtjevnih korisnika pametnih telefona.

Xiaomi 14 Pro neće na globalno tržište, umjesto njega dolazi Xiaomi 14 Ultra

S obzirom na dosadašnji uspjeh Xiaomi proizvoda, očekuje se da će Xiaomi 14 Ultra postati značajan igrač na tržištu pametnih telefona, nudeći vrhunsku kvalitetu i napredne značajke koje će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike.

Xiaomi Redmi Note 13 modeli na globalno tržište dolaze 15.01.2024.

Sigurni smo kako ćemo tek sad početi dobivati sve veći broj prikaza pa i rendera nadolazećeg Xiaomi 14 Ultra modela. Posebice će to biti zanimljivo globalnoj zajednici nakon šta se šuška kako će samo “obična” Xiaomi 14 na globalno tržište, dok će “Pro” ostati isključivo za domaće (kinesko) tržište. Umjesto Pro izvedenice, Xiaomi 14 Ultra trebala bi biti dostupna na globalnoj razini.

Najčitanije