Banner
4 23

VinFast na CES-u 2024: Vijetnamski automobilski div korača prema Američkom tržištu električnih vozila

VinFast, vodeći vijetnamski proizvođač automobila, planira otkriti svoje adute na CES-u 2024, fokusirajući se na svoje pristupačno električno vozilo VF3, koje bi moglo poremetiti tržište s cijenom ispod 19.000 eura prije poticaja. Ambiciozni planovi uključuju i tajanstveni električni koncept te SUV pune veličine, VF9, predstavljeni na istom sajmu.

Golf: prošlost, sadašnjost ali i budućnost

VinFast, vodeći vijetnamski proizvođač automobila, spreman je napraviti grandiozan ulazak na američko tržište električnih vozila, a odlučio je otkriti svoje adute na nadolazećem sajmu potrošačke elektronike (CES) 2024.

Xiaomi 14 (Pro) i Watch S3 u bojama SU7 električnog automobila

Središnji fokus njihove prezentacije bit će na izuzetno pristupačnom električnom vozilu VF3, koje bi moglo potencijalno poremetiti tržište svojom cijenom koja je ispod 19.000 eura prije poreznih olakšica i drugih poticaja.

1 52

VinFast se usudi u prilično hrabar potez, najavljujući da bi cijena VF3 mogla pasti na impresivnih 11.600 eura s primjenom određenih kredita i poticaja.

Xiaomi SU7 predstavljen – tržište električnih automobila dobiva “opasnog igrača”.

Ovo bi zasigurno postavilo VF3 kao najpristupačnije električno vozilo u Sjedinjenim Američkim Državama, dajući mu značajnu prednost u odnosu na konkurenciju. Dodatno, lokalni poticaji na državnoj razini mogli bi dodatno sniziti cijenu, čineći VF3 konkurencijom nekim električnim biciklima.

2 41

VF3, iako kompaktnih dimenzija s duljinom od samo 3.109 mm, ističe se robustnim dizajnom i podrškom svojih prodavača koji vjeruju u potencijal tržišta kompaktnih električnih vozila u Sjedinjenim Državama.

Volkswagen Grupa usklađuje se s Teslinim standardom punjenja

Međutim, ovaj mali EV suočava se s izazovom na tržištu gdje su veća vozila tradicionalno preferirana. Veličinom manji od Mini Coopera s troja vrata, VF3 će morati osvojiti srca Amerikanaca koji su skloni većim vozilima poput Ford Explorera, klasificiranog kao SUV srednje veličine.

3 36

VinFast je odlučio predstaviti VF3 i njegov tajanstveni novi električni koncept na CES-u 2024., stvarajući dodatno uzbuđenje i iščekivanje. Ovaj koncept, prema teaser slikama, nagovještava vozilo koje je veće i robusnije od VinFastovog većeg modela VF8. Tajanstvenost oko ovog koncepta dodaje dodatnu dimenziju iščekivanju događanja na sajmu.

Unaprijeđeni Citroen e-SpaceTourer: Inovativnost, domet i praktičnost električnog minivana

Međutim, VinFast nije ograničen samo na VF3 i tajanstveni koncept. Na istom sajmu, predstavit će i VF9, SUV pune veličine, dodatno proširujući svoj portfelj.

4 23

Osim toga, vietnamski proizvođač automobila uključuje DrgnFly asortiman električnih bicikala, pružajući posjetiteljima priliku za testiranje. Ovo je strategija koja pokazuje kako VinFast nastoji diversificirati svoju ponudu kako bi privukao širi spektar potrošača.

Renault 5 E-Tech Electric premijeru ima u Ženevi 2024. godine

VinFast ima i ambiciozan plan proširenja prodajne mreže, istovremeno razvijajući proizvodne kapacitete u Sjedinjenim Državama. Ovaj potez nije samo marketinški, već ima potencijal poboljšanja kvalitete ponude.

5 12

Zanimljivo je napomenuti da VinFast, osim što širi svoje poslovanje, implementira pristup usmjeren prema kupcu koji uključuje kompenzaciju američkim kupcima za eventualne probleme s vozilom. Ova strategija ukazuje na predanost tvrtke izgradnji čvrstih veza s potrošačima i stvaranju pozitivnog iskustva kupnje.

Huawei testira Luxeed S9 – svojevrsni odgovor Tesli Modelu Y

Unatoč ambicioznim koracima, VinFast je naišao na određene poteškoće u svom pohodu na američko tržište. Američki potrošači su tradicionalno skloni većim vozilima, posebice SUV-ovima, pa će VinFast morati pažljivo balansirati svoj pristup kako bi privukao širu publiku.

6 8

Nadolazeći konceptni EV ima za cilj unijeti malo uzbuđenja u putovanje marke na američkom tržištu, a sve oči će biti uprte u CES 2024 kako bi se otkrio stvarni potencijal VF3 i njegovog tajanstvenog koncepta.

Lotus konkurira Tesli po pitanju brzih punjača na Europskom tlu

VinFast predstavlja značajnog igrača u globalnoj industriji električnih vozila, a njegov ulazak na američko tržište donosi snažnu dozu uzbuđenja i iščekivanja.

Tesla donosi očekivanu integraciju s Grok AI

Hoće li Amerikanci zagrijati za ideju kompaktnih, pristupačnih električnih vozila ili će tradicionalna preferencija za većim vozilima ostati dominantna, ostaje vidjeti.

MediaTekov fokus na automobilsku tehnologiju: “Čipovi su novo ulje”

No, jedno je sigurno – VinFast je spreman napraviti veliki iskorak na putu prema globalnom uspjehu, donoseći sa sobom inovaciju, pristupačnost i izazov tradicionalnim normama automobilske industrije. Svi oči su uprte prema CES-u 2024. kako bi svijet vidio što VinFast ima za ponuditi i kako će njegova priča evoluirati na zahtjevnom američkom tržištu.

Najčitanije