Banner
asha featured

Nokia Asha Touch u Hrvatskoj!

Nokia je najavila kako će do rujna u Hrvatskoj biti dostupna tri uređaja iz serije Asha Touch. Radi se o vrlo zanimljivoj kombinaciji feature (glupog) i pametnog telefona, koja se i po cijenama i po mogućnostima preklapa s obje klase uređaja.

Kako još nismo držali ni jedan u rukama, govoreći samo prema specifikacijama, možemo zaključiti da se radi o zanimljivoj, a možda i odvažnoj logici koja bi mogla proizvesti kako uspjeh, tako i ono drugo, a obzirom da se radi o Nokiji, oba ishoda nisu isključena.

Dakle. Zamislite 3-inčni touch-screen uređaj s gigahercnim procesorom, po cijeni od 1.100 kn, bez GPS-a ali s 3G internetom i WiFi-jem; i to na Nokijinom OS-u Serija 40, ali s isto toliko (40) gratis igara. Za tristo-350 kn manje gubite WiFi, 1 MP na kameri, 3G postaje 2G, ali dobivate pride “rupu” za još jednu SIM karticu (kako Nokia kaže: sadrži dvostruku SIM karticu 🙂 )

U priopćenju Nokia nigdje za ove uređaje ne kažu da su to pametni telefoni nego su samo “slični pametnim telefonima”. Hoće li pametnoliki uređaji pogoditi u žicu, vidjet će mo u kvartalima koji dolaze.

Skoči na detalje o uređajima

Nokia je objavila dostupnost telefona iz obitelji Asha Touch u Hrvatskoj: Nokia Asha 305 i Nokia Asha 306  stižu u kolovozu, a  Nokia Asha 311 u rujnu. Tri nova telefona dodatno će proširiti uspješnu Nokia Asha obitelj zaslonom osjetljivim na dodir i novim cijenama. Trenutačno je deset Nokia Asha uređaja dostupno na više od 130 tržišta, pružajući mladim društvenim korisnicima izbor telefona koji se uklapa u njihov vlastiti stil života.

Prekrasno izrađena Nokia Asha 311 je brz i tečan uređaj sa zaslonom na dodir, kapaciteta 3.5G s procesorom od 1GHz koji omogućuje izvrstan doživljaj interneta. Jarkih boja i oštrih linija Nokia Asha 305 je zabavan i pristupačan telefon koji sadrži dvostruku SIM karticu. Njezina sestra, Nokia Asha 306 prihvaća jednu SIM karticu i postaje Nokijin najpristupačniji Wi-Fi handset.

“Ovi najnoviji telefoni su dizajnirani kako bi pružili nevjerojatno bogato iskustvo s telefonima poput  pametnih za korisnike koji žele biti oslobođeni prekomjerne potrošnje”, rekao je Martin-Hannes Giesswein, generalni menadžer za Austriju i Adriatic. “Nokia Asha 305, Asha 306 i Asha 311 nude nova, potpuno redizajnirana korisnička sučelja na dodir, uz dokazanu Nokijinu jednostavnost.

Izvrsne za brz, pristupačan mobilni internet i zabavu uz igre

Novi uređaji u potpunosti koriste prednosti Nokia Browsera 2.0, a veliko nedavno ažuriranje koje koristi Nokia cloud tehnologiju za smanjenje podatkovne potrošnje i do 90%, znači da korisnici mogu uživati u bržem i jeftinijem pristupu internetu. Web stranice se učitavaju do tri puta brže u odnosu na uređaje bez cloud ubrzanog preglednika, čime se olakšava korisnicima da pronađu i odaberu više od 10 000 web aplikacija dostupnih za preuzimanje. 

Kao što pružaju izvrstan doživljaj društvenih mreža, Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 i Nokia Asha 311 su izrađene kako bi bile zabavne. Svi korisnici će dobiti ekskluzivan dar od 40 EA igara za besplatno preuzimanje koje će moći zadržati. Igre će biti u rasponu od akcijskih, arkadnih i sporta, a uključivat će i naslove kao što su TetrisR, BejeweledR, Need for Speed(TM) The Run and EA SPORTS(TM) FIFA 12. Nokia Asha 311 također dolazi s 15 razina igre Angry Birds koja dolazi uz telefon, a uz nju do izražaja dolaze sve pogodnosti zaslona osjetljivog na dodir i 1GHz procesora.

Nokia je također najavila da će NAMCO BANDAI u potpunosti podržati Asha Touch uređaje, s više od 20 klasičnih arkadnih naslova dostupnih za skinuti putem Nokia Trgovine.

 Ugovor uključuje i neke od najprestižnijih naslova u industriji igara, kao što su PAC-MANR, Final Fantasy, ACE COMBATR  i Flight Control. Korisnici će biti u mogućnosti iskoristiti sve prednosti zaslona na dodir koji će pregledavanje mobilnog interneta učiniti bržim, uz jednostavan pristup društvenim mrežama, te izvrsnu izvedbu igara.

Ukupno 22 naslova će doći na Asha Touch uređaje iz NAMCO BANDAI Games Inc i NAMCO BANDAI Games Americas Inc., uključujući klasike:

  • PAC-MANR
  • Flight Control
  • SOULCALIBURR
  • ACE COMBAT NORTHERN WINGST
  • Final Fantasy
  • RIDGE RACERR Drift
  • BRAIN EXERCISET, Dr. Kawashima
  • GALAGAR Special Edition

Ovi naslovi će biti po cijeni od USD 0.99 i USD 2.99.

asha 311 Pojedinosti o telefonima
 
Nokia Asha 311 je šareni uređaj kompaktnog zaslona osjetljivog na dodir koji dolazi sa svim značajkama koje očekujete za zabavu i jednostavno mobilno iskustvo. Ima zaslon sa staklom otpornim na udarce s polarizacijskim filterima koji osiguravaju korisnicima najbolje iskustvo s jedinstvenim i vizualno zabavnim korisničkim sučeljem. Nokia Asha 311 također ima 3.2MP fotoaparat i instalirane Nokia Karte, te 15 razina igrice Angry Birds. Korisnicima koji vole društvene mreže čini pristup Facebooku, Twitteru i mnogim drugim globalnim društvenim mrežama jednostavnijim, dok Nokia preglednik ima brzi i povoljan internet. Također je uključena i najpopularnija usluga s porukama.

P asha 305 reporučena maloprodajna cijena Nokia Asha 311 je 1.099kn.  
 
 
Nokia Asha 305 je zabavan telefon s dvostrukom SIM karticom koja pomaže korisnicima da imaju kontrolu nad svojim troškovima. Mobitel sadržava blistavi i šareni 3″ WQVGA zaslon osjetljiv na dodir uz Bluetooth i Dual Band povezivost. Četrdeset EA igara su dostupne za skidanje kao i 2MP kamera, Nokia Karte i revolucionarni Nokia Browser koji značajno smanjuje troškove.

Preporučena maloprodajna cijena Nokia Asha 305 je 749kn. 
 
 
Nokia Asha 306 je sestra uređaja Nokia Asha 305. Uz sve izvrsne značajke koje dolaze s “njezinom sestrom”, kao što su svijetao i š asha 306 areni 3″ WQVGA zaslon osjetljiv na dodir i 40 EA igrica za skidanje – Nokijina ekskluzivna ponuda, Nokia Asha 306 također pruža WLAN, omogućujući korisnicima da ostanu povezani dok su u pokretu. Podržava i video prijenos preko GPRS-a i WLAN-a, što znači da ovaj uređaj pruža na zabavan način da ostanete u kontaktu.

Preporučena maloprodajna cijena Nokia Asha 306 je 799kn.
Najčitanije