huawei
1 8

Kina je prva kada je u pitanju ugradnja solarnih panela

Kako je Kina došla od najvećeg svjetskog zagađivača do najbolje (i najobzirnije) države svijeta po pitanju ugradnje solarnih panela i iskorištavanja sunčeve energije?

Kina, nekada sinonim za zagađenje i velike emisije stakleničkih plinova, sada stupa u središte pozornosti kao svjetski lider u obnovljivim izvorima energije.

Novi EU zakon dodatno na strani potrošača – 12 mjeseci garancije nakon popravka

Do 2023. godine, Kina ne samo da će nadmašiti SAD u instalaciji solarnih panela u svojoj povijesti, već će i postaviti novi rekord, nadmašivši sve druge zemlje na svijetu.

1 8

Prema najnovijem izvještaju BloombergNEF-a, eksplozivni rast u sektoru obnovljivih izvora energije doveo je do toga da je Kina instalirala impozantnih 58% svjetskih solarnih sustava tijekom prošle godine.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Poznata po svojem naslovu najvećeg svjetskog zagađivača, Kina je sada prepoznata kao globalni lider u ekspanziji solarnih resursa, s ukupno 1,4 terawatta instaliranih kapaciteta obnovljivih izvora energije do kraja 2023. godine.

Renault 5 EV i raznovrsna paleta boja

Kineska Nacionalna uprava za energiju izvješćuje da se samo solarna energija penje na impresivnih 216,9 gigavata do 2023. godine.

Asus Zenfone 11 donosi i Ultra model

Iznenađujuće je što Kina, nekada poznata po intenzivnoj industrijskoj proizvodnji i ovisnosti o fosilnim gorivima, sada proizvodi više solarne energije u jednoj godini nego što je SAD proizveo tijekom cijele svoje povijesti, koja iznosi 175,2 gigavata.

2 6

Ovo je ne samo znak zaokreta u globalnoj energetskoj dinamici, već i potvrda Kine kao ključnog igrača u oblikovanju budućnosti obnovljivih izvora energije.

Apple kupuje startup Brighter AI u svrhu anomiziranja privatnih podataka

Ne samo da je solarna energija doživjela zapanjujući rast, već su i ostali obnovljivi izvori energije također ostvarili značajan napredak. Kina je postala svjetski lider u proizvodnji vjetroturbina, postavivši čak 60% svjetskih vjetroturbina prošle godine, prema istraživanju BloombergNEF-a.

Apple 2026. planira predstaviti sklopivi uređaj – zamijenit će iPad Mini

Prognoze sugeriraju da će kapacitet vjetra nastaviti rasti za otprilike 11% ove godine, potvrđujući Kininu odlučnost da postane ključni akter u globalnoj tranziciji prema obnovljivoj energiji.

Apple velike nade polaže u Vision Pro – evo i zašto

Osim vjetra, biomase i hidroelektrane također bilježe značajan rast. Kina nastavlja širiti svoje kapacitete u tim sektorima, stvarajući sveobuhvatan portfelj obnovljivih izvora energije.

3 5

Ovaj snažan zamah prema obnovljivim izvorima energije jasan je pokazatelj Kininog predanosti ostvarivanju ambicioznog cilja postizanja ugljične neutralnosti do 2060. godine.

Windows 12 dolazi – Qualcomm testirao novi Windows na ARM čipu

Ulaganja u čistu energiju, posebice u sektore električnih vozila i solarnih resursa, naglo su porasla tijekom prošle godine. Kina je postala ne samo proizvođač, već i potrošač čistih energetskih tehnologija, označavajući prelazak iz tradicionalne industrije u modernu, održivu energetsku paradigmu.

Samsung Galaxy S24 Ultra ima problem sa zaslonom

Kina, koja se nekada suočavala s kritikama zbog svoje visoke razine onečišćenja zraka i vode, sada se počinje transformirati u ekološki odgovornu silu koja postavlja standarde u globalnim naporima za borbu protiv klimatskih promjena.

YouTube Premium broji 100 milijuna korisnika

Njezin uspon kao lidera u obnovljivim izvorima energije svijetu pruža nadu i inspiraciju za ubrzanu tranziciju prema održivijem energetskom sustavu. Kina nije samo promijenila svoj energetski pejzaž; ona postavlja ton za globalnu budućnost obnovljive energije.

Najčitanije