Banner
1 18

Goodyear predstavio ElectricDrive 2 – guma za električne automobile

I to smo dočekali, gumu za električne automobile. Zove se ElectricDrive 2 a proizvodi je Goodyear.

Goodyear Tire & Rubber Co. je na nedavnom sajmu CES 2024. predstavio revolucionarnu gumu koja ne samo da pruža iznimnu izdržljivost, već i postavlja standarde u ekološkoj održivosti.

Volkswagen implementira ChatGPT

Guma, nazvana Goodyear ElectricDrive 2, posebno je dizajnirana kako bi zadovoljila specifične potrebe vlasnika električnih vozila (EV).

1 18

Jedna od ključnih značajki ElectricDrive 2 gume je njezina sposobnost pružanja optimalnih performansi tijekom cijele godine, čineći je savršenim izborom za vozače EV-a.

Tesla za modele X,Y, i S smanjuje procjenu dometa

Ova inovativna guma ima manji otpor kotrljanja, što doprinosi povećanoj učinkovitosti i većem dosegu vozila. Osim toga, tehnologija SoundComfort smanjuje buku unutar vozila, pružajući tišu i ugodniju vožnju.

2 17

Goodyear planira puštanje ElectricDrive 2 gume na tržište u svibnju 2024. godine, s početnom dostupnošću u Sjedinjenim Američkim Državama.

Xiaomi sklapa suradnju sa 14 prodajnih / servisnih zastupništva

Ova guma će biti dostupna u raznim veličinama, prilagođenim za potrošačke električne limuzine i SUV vozila. Popularni modeli poput Tesla Model Y, Model 3, i Model S, kao i Ford Mustang Mach-E, bit će među vozilima koja će moći iskoristiti prednosti ove inovativne gume.

Lotus konkurira Tesli po pitanju brzih punjača na Europskom tlu

Jedna od ključnih inovacija ElectricDrive 2 gume je aerodinamička bočna stijenka koja smanjuje aerodinamički otpor. Ova karakteristika pomaže u povećanju učinkovitosti i smanjenju potrošnje energije, što je od ključne važnosti za električna vozila koja se oslanjaju na ograničene zalihe energije.

Xiaomi SU7 došao u Kineske trgovine

Asimetrični dezene gaznoga sloja pružaju vrhunsko prianjanje i odziv na različitim uvjetima ceste, bilo da je riječ o mokrim ili suhim podlogama. Dodatno, pjenasti umetci SoundComfort Technology značajno smanjuju buku unutar vozila, čineći vožnju ugodnijom.

Mercedes u korak s budućnošću: Otvorena prva punionica za električne automobile u Europi

Goodyear nije zaustavio inovacije samo na gumama. Tvrtka je objavila partnerstvo s globalnim liderom u sustavima za vozila i industrijskoj tehnologiji, ZF-om.

Xiaomi predstavio prvo električno vozilo Xiaomi SU7

Ova suradnja rezultirala je Goodyear SightLine sustavom, koji integrira tehnologije inteligencije guma sa softverom za kontrolu kretanja vozila. Ovaj sustav ima cilj unaprijediti iskustvo vožnje putem integracije podataka o gumama i uvjetima ceste, čime se poboljšava udobnost, kontrola i učinkovitost vozila.

Prva tvrtka koja će iskoristiti prednosti SightLine sustava je Gatik, autonomna B2B logistička flota srednjeg doleta. Ova flota, opremljena Goodyearovim Endurance RSA gumama s SightLine tehnologijom, će koristiti prikupljene podatke za unapređenje sigurnosti i neprekidnog rada svoje autonomne flote.

VinFast na CES-u 2024: Vijetnamski automobilski div korača prema Američkom tržištu električnih vozila

Gatik planira implementirati inteligentna rješenja za gume tijekom 2024. godine, pokrivajući značajan dio svojih flota u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

3 13

Dodatno, Goodyear je surađivao s Nizozemskom organizacijom za primijenjena znanstvena istraživanja (TNO) kako bi unaprijedio učinkovitost ABS-a.

Unaprijeđeni Citroen e-SpaceTourer: Inovativnost, domet i praktičnost električnog minivana

Demonstracije su pokazale da poboljšani ABS sustav, opremljen informacijama specifičnim za gumu, može smanjiti put kočenja za impresivnih 1,75 metara. Ova inovacija ima potencijal značajno poboljšati sigurnost na cestama i smanjiti rizik od nesreća.

Mercedes testira električnu G klasu

Kao završni korak u nizu inovacija, Goodyear je najavio suradnju s TDK Corp. na razvoju robusnog senzorskog sustava za gume. Integracija TDK-ovog softvera, senzora i elektroničkih komponenti s Goodyearovim razvojem guma obećava stvaranje naprednog senzorskog sustava koji će omogućiti praćenje stanja guma u stvarnom vremenu.

Renault 5 E-Tech Electric premijeru ima u Ženevi 2024. godine

Ovaj proaktivan pristup održavanju guma može poboljšati ukupnu sigurnost i produžiti životni vijek guma.

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

Goodyear je na CES 2024. demonstrirao predanost inovacijama i održivim rješenjima u automobilskoj industriji. Njihova ElectricDrive 2 guma, SightLine sustav, unaprijeđeni ABS, i robusni senzorski sustav zajedno postavljaju nove standarde u industriji guma i doprinose boljoj sigurnosti, učinkovitosti i ekološkoj osviještenosti električnih vozila.

Renault Twingo EV – kad mališan pređe na elektriku

Ove inovacije ne samo da odgovaraju na trenutne potrebe tržišta, već i postavljaju temelje za budućnost mobilnosti.

Najčitanije