Banner
gg22

Microsoft Copilot pristigao na Android

Microsoft je integrirao umjetnu inteligenciju Copilot u Windows uređaje i Android pametne telefone kroz beta program, omogućujući korisnicima da stvaraju sadržaj i postavljaju pitanja izravno s početnog zaslona uz planirano proširenje funkcionalnosti kroz dodatke.

Microsoft je prepoznao umjetnu inteligenciju kao ključni element suvremenih operacijskih sustava i pokrenuo je program Copilot+ PC za Windows uređaje poput novog Surface Laptopa. Što se tiče pametnih telefona, tvrtka je osmislila način kako integrirati Copilot na početni zaslon Androida s nadolazećom verzijom Microsoft Launchera.

Microsoft (ne)planira kupiti Valve (Steam) za 16 milijardi dolara

Trenutno je program u beta verziji, stoga se morate pridružiti beta programu ako ga želite isprobati odmah. Alternativno, možete pričekati dovršetak testiranja i preći na stabilnu verziju.

gg22

S Copilotom možete započeti razgovor putem Bing/Copilot gumba u tražilici. Najnovija verzija bete također integrira Copilot u Feed (najljeviji zaslon na početnom zaslonu) gdje trenutno postoje kartice Glance i News.

Microsoft: Nova računala s umjetnom inteligencijom (Copilot) imati će minimalno 16GB RAM-a

Koristeći Copilot, možete upisivati pitanja ili koristiti glasovni unos. Također, možete otvoriti sliku iz svoje galerije i postavljati pitanja o njoj. Međutim, Copilot trenutno ima ograničene mogućnosti – pokušali smo postaviti alarm ili isključiti Wi-Fi na telefonu, ali to nije bilo moguće.

2 10

Copilot će u budućnosti dobiti više funkcionalnosti putem dodataka. Trenutno su dostupna samo tri dodatka: Search (omogućen prema zadanim postavkama), Instacart (možete pitati o receptima i planovima obroka) i Kayak (pretraga letova, smještaja i najam automobila). Ako Copilot postane popularan na Androidu, očekujemo da će više tvrtki razviti dodatke za njega.

Microsoft Copilot dostupan na Android i iOS platformama

Ako želite isprobati novi Microsoft Launcher s integracijom Copilota, možete ga preuzeti s Google Play trgovine.

Napomena: morate se upisati u beta program.

Najčitanije