Banner
1 68

Dimensity 9400 – glasine i značajke, na tržištu krajem 2024.

MediaTek planira lansirati svoj najnoviji vodeći čipset Dimensity 9400 u Q4 2024, koji će koristiti napredni 3nm N3E čvor i imati povećanu frekvenciju, čime će značajno poboljšati performanse i energetsku učinkovitost.

MediaTek, tajvanska tvrtka za proizvodnju čipova, već je ovog mjeseca najavila dva nova čipseta, Dimensity 8250 i Dimensity 9300+, no čini se da najbolje čuva za kraj godine.

Dimensity 8250 – prvak srednje klase

Prema glasinama, novi vodeći čipset tvrtke, Dimensity 9400, bit će predstavljen negdje u posljednjem kvartalu 2024. godine, ali već sada imamo prve informacije o proizvodu zahvaljujući poznatom izvoru curenja informacija, Digital Chat Station.

1 68

Digital Chat Station (DCS) tvrdi da će nadolazeći čipset Dimensity 9400 koristiti TSMC-ov 3nm N3E čvor druge generacije, koji navodno nudi do 34 posto nižu potrošnju. Ovo predstavlja značajan tehnološki napredak koji bi mogao rezultirati značajnim poboljšanjima u učinkovitosti uređaja.

MediaTek Dimensity 9400 pomesti će konkurenciju

Otkriven je još jedan zanimljiv detalj koji se tiče frekvencije jezgre. Čini se da će Dimensity 9400 koristiti istu Cortex-X5 jezgru koja je bila ugrađena u njegovom prethodniku, no očekuje se da će MediaTek povećati njegovu frekvenciju iznad trenutne vrijednosti od 3.4 GHz.

2 1

Osim toga, Dimensity 9400 će također imati tri dodatne Cortex-X4 jezgre i četiri Cortex-A720 jezgre. U jednom ranijem curenju informacija, DGS je naveo da bi procesor MediaTek Dimensity 9400 mogao prvo debitirati na pametnom telefonu marke Vivo, a potom i na uređaju marke Oppo.

MediaTek Dimensity 9300+ – značajke i benchmark rezultati

Ovi podaci sugeriraju da će Dimensity 9400 biti izuzetno snažan čipset, dizajniran za vrhunske pametne telefone. S povećanjem frekvencije i integracijom naprednih jezgara, MediaTek cilja na poboljšanje performansi i efikasnosti, čime se direktno suprotstavlja konkurentima poput Qualcomm-a i Samsung-a u utrci za tržište visokokvalitetnih mobilnih procesora.

3 46

Uzimajući u obzir ove napredne specifikacije, korisnici mogu očekivati značajne poboljšanja u brzini i odzivu uređaja koji će koristiti ovaj čipset, kao i dulje trajanje baterije zahvaljujući poboljšanoj energetskoj učinkovitosti. Ovaj čipset također može otvoriti nove mogućnosti za razvoj aplikacija koje zahtijevaju visoku obradu podataka, poput umjetne inteligencije i virtualne stvarnosti.

Dimensity 9400 biti će slabiji od Snapdragon-a 8 Gen 4 ali bolji od Apple M3

Kako se približava datum izlaska, očekuje se da će još više detalja o Dimensity 9400 biti otkriveno, što će potencijalnim kupcima pružiti bolji uvid u to što mogu očekivati od nadolazećih uređaja koji će koristiti ovaj čipset. S obzirom na trenutne specifikacije, Dimensity 9400 postavlja se kao ključni igrač u nadolazećoj generaciji tehnologije mobilnih uređaja.

Najčitanije