Banner
FF 9

Pixel 10 imati će Tensor G5 iz vlastite proizvodnje

Izgleda kako će Google idući mobilni čip (Tensor G5) proizvesti s vlastitim znanjem i resursima a upravo bi ovaj čip svoje mjesto trebao naći unutar Pixel 10 serije telefona.

Čini se da su glasine o tome da će Google samostalno dizajnirati čip Tensor G5 za modele Pixel 10 i 10 Pro sada potvrđene. Za razliku od prethodnih generacija Tensor čipova koji su se oslanjali na stručnost i proizvodnju tvrtke Samsung od svog početka, G5 bi trebao preći na TSMC za svoj proizvodni proces.

Google: Gemini ulazi u sve pore platforme

Nedavno je publikacija Android Authority došla do informacija iz otpremnog popisa za uzorak čipa Tensor G5 uvezenog u Indiju, potvrđujući da Google prelazi na TSMC kao proizvođača.

1 20

Dokument otkriva nekoliko detalja o čipu, uključujući Googleov broj dijela (G313-09488-00), kategorije proizvoda (integrirani krug, sustav na čipu) te činjenicu da je riječ o novom proizvodu.

Samsung Galaxy S25 i napredna Google Gemini AI tehnologija

Također potvrđuje da je TSMC proizvođač SoC-a. Spekulacije da je riječ o SoC-u Tensor G5 podupire i kodno ime komponente, LGA, što je skraćenica za “Laguna Beach”, za koji se vjeruje da je kodno ime za petu generaciju Tensor čipseta.

2 19

Još jedan dokaz da TSMC proizvodi Tensor G5 može se vidjeti u dokumentu gdje je navedena tehnologija pakiranja InFO POP koja je ekskluzivna za TSMC.

Pixel 9 Pro osvanuo uživo – sve je poznato već sada

Dokument dodatno potvrđuje da je čip prošao testiranje na razini sustava (SLT) koje simulira osnovne funkcionalnosti. Spominje se i 16 GB RAM-a u paketu (package-on-package), što potencijalno nagovještava slične opcije memorije za nadolazeću seriju Pixel 10.

Pixel 8a predstavljen s cijenom 499$

Uzimajući u obzir ovo curenje informacija, ako planirate nadogradnju na Pixel telefon ove godine (serija Pixel 9), možda biste trebali pričekati Pixel 10 u 2025. godini. Pixel 10 bi vjerojatno trebao sadržavati snažniji i prilagođeni čip koji je dizajnirao Google, nudeći optimiziranu izvedbu za liniju Pixel 10.

Najčitanije