Banner
1 1

TikTok uvodi revolucionarni algoritam u SAD-u!

TikTok razvija novu verziju svog algoritma za američke korisnike kako bi uspostavio nezavisnu bazu koda, odvojenu od kineskog Douyina, zbog zakonskih zahtjeva i sigurnosnih zabrinutosti u SAD-u.

Reuters izvještava da TikTok razvija novu verziju svog algoritma za 170 milijuna korisnika u Sjedinjenim Državama. Inicijativa za odvajanje koda započela je krajem prošle godine, prije donošenja zakona kojeg je odobrio Kongres, a koji nalaže ByteDanceu, matičnoj tvrtki TikToka, da proda svoje operacije u SAD-u ili se suoči s zabranom.

TikTok i videozapisi od 60 minuta – stopama YouTube-a

U početku, TikTok se suzdržao od komentiranja ove teme. Međutim, naknadna izjava objavljena na društvenoj mreži X opisala je izvještaj kao “zavaravajući i činjenično netočan,” iako nije precizirano što točno nije točno.

1 1

Prema Reutersu, na projektu rade stotine inženjera ByteDancea i TikToka iz SAD-a i Kine. Njihov zadatak je segregacija “milijuna linija koda” kako bi se uspostavila različita baza koda neovisna o sustavima koje koristi Douyin, TikTokov pandan u Kini.

ByteDance: Radije bi onemogućili Amerikancima TikTok, nego pristali na prodaju

Proces odvajanja nije samo složen, već i zahtijevan, često opisan kao “prljav posao” od strane onih koji su uključeni. Predviđa se da bi cijeli pothvat mogao trajati više od godine dana. Zadatak zahtijeva pažljivu provjeru svake linije koda kako bi se osiguralo da je usklađena sa zakonskim standardima SAD-a prije uključivanja u novu američku bazu koda.

ff 9

Jednom kada se završi, neovisna američka baza koda omogućit će TikTokovim operacijama u SAD-u da upravljaju i ažuriraju svoj algoritam za preporuke autonomno, bez ovisnosti o drugim TikTok aplikacijama širom svijeta.

TikTok pred zabranom u SAD-u

Ova neovisnost, međutim, dolazi s izazovima. TikTok priznaje da američka platforma možda neće postići iste razine učinkovitosti na početku, jer više neće imati izravni doprinos inženjerskog tima ByteDancea iz Kine, koji su bili ključni u optimizaciji koda za povećanje angažmana korisnika.

1 24

Ovaj strateški potez TikToka usmjeren je na rješavanje rastućih zabrinutosti američkih zakonodavaca i regulatora vezano uz sigurnosne i privatne implikacije vlasništva ByteDancea.

TikTok poboljšava iskustvo na sklopivim uređajima s “potpunom nadogradnjom”

Lokalizacijom koda algoritma, TikTok se nada umanjiti strahove da bi podaci korisnika mogli biti pristupljeni ili manipulirani od strane kineskih vlasti. Projekt ističe širi trend prilagodbe tehnoloških tvrtki sve strožim nacionalnim propisima, koji zahtijevaju veću operativnu odvojenost i garancije privatnosti podataka.

tekst2naslovna 4

Složenost TikTokovog pothvata odražava složenu prirodu modernog razvoja softvera, gdje je kod duboko isprepleten i globalnog opsega. Razdvajanje tako velike količine koda kako bi se stvorile samostalne operacije predstavlja zastrašujući zadatak koji ističe tehničke i regulatorne izazove s kojima se suočavaju multinacionalne tehnološke tvrtke u današnjem geopolitičkom klimatu.

TikTok će moći detektirati kupnju unutar videa

Osim toga, ovaj razvoj ima značajne implikacije za poslovnu strategiju TikToka i njegovu sposobnost da se natječe na globalnom tržištu. Iako bi neovisna operacija u SAD-u mogla u početku iskusiti poteškoće u angažmanu korisnika i učinkovitosti algoritma, dugoročne koristi mogu uključivati poboljšano povjerenje i usklađenost sa američkim propisima, potencijalno osiguravajući poziciju tvrtke na jednom od najvećih svjetskih digitalnih tržišta.

TikTok zabranjen u Montani – dali je ovo kraj TikToka?

Zaključno, dok TikTok poduzima ovaj složeni proces razdvajanja svog koda, ishod neće samo utjecati na njegove poslovne operacije u SAD-u, već će također postaviti presedan o tome kako tehnološke tvrtke mogu rješavati nacionalne sigurnosne zabrinutosti uz održavanje globalnih operativnih standarda.

Najčitanije