Banner
windays 18

Idete na Windayse? Objavljen je točan raspored

Objavljen raspored WinDays18 konferencije. Čekaju vas dva vrhunska keynote predavanja, pet programskih smjerova u Business dijelu i više od 140 predavanja u Technology dijelu.

Objavljen je raspored predavanja na konferenciji Microsoft WinDays18, koja će se održati od 24. do 27. travnja 2018. godine na porečkom otoku Sveti Nikola.

Najveći poslovno-tehnološki susret u regiji i ove godine na WinDays otoku će okupiti sudionike iz različitih industrija, kao i brojne ugledne domaće i inozemne predavače. U rasporedu predavanja možete pretraživati po konferencijama (Business i Technology), po smjerovima Technology konferencije, po danima i po predavačima.

WinDays predavanje

WinDays18 Business konferencija prvi put ima programske smjerove koji će se baviti sa šest ključnih industrija: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, javnom upravom i obrazovanjem te zdravstvom u suradnji s IN2 Grupom koja će okupiti dionike iz sektora zdravstva na Hospital Daysima 2018.

Sudjelovanje na konferenciji WinDays18 potvrdio je i Taavi Kotka, poduzetnik i prvi direktor informatike (CIO) estonske Vlade. Kotka je začetnik e-Estonije, projekta najnaprednije svjetske digitalne nacije i suosnivač prvog svjetskog programa e-Rezidenata. Kao estonski CIO, Taavi je osmislio niz novih ideja na osnovu kojih je nastala e-Estonija kao projekt koji odražava Estoniju kao digitalnu naciju, a njegove ideje su poslužile kao uzor brojnim Vladama diljem svijeta.

One uključuju program e-Rezidenata koji je Estoniju istaknuo na karti globalne tehnološke zajednice, veleposlanstva podataka, country-as-a-service (CAAS) model, detekciju prijevare s PDV-om i druge. Nakon dobro obavljenog posla, Taavi se vratio u privatni sektor, a postao je i specijalni savjetnik potpredsjednika Europske komisije Andrusa Ansipa za područje Europskog jedinstvenog digitalnog tržišta.

Kako će se umjetna inteligencija odraziti na svijet financija, otkrit će Alex Mitro iz Microsofta, koji će otvoriti financijski smjer na konferenciji svojim predavanjem “Umjetna inteligencija – prijetnja ili prilika“. Sudionici će imati priliku vidjeti i studije slučaja poput one o digitalnoj transformaciji Addiko banke.

WinDays TomislavTipuric

Smjer zdravstva koji ove godine nosi naziv Hospital Days 2018, donijet će niz predavanja s područja tehnologije i upravljanja bolnicama te zdravstvenog sustava. Unutar četiri ključne teme – Sigurnost, privatnost i zaštita podataka, Inovacije, poduzetništvo i management, Nove tehnologije – digitalna transformacija i Budućnost zdravstvenog sustava – obradit će se aktualne teme poput GDPR-a u zdravstvu, digitalne transformacije u zdravstvu, bolničkih informacijskih sustava nove generacije i drugih aktualnih tema. Na Hospital Daysima će sudjelovatii i ministar zdravstva, prof. dr. Milan Kujundžić.

Drugog dana program traje do 14 sati, a na rasporedu su suvremeni trendovi koji mijenjaju poslovanje kao što su Blockchain, Data Science i AI.

Jeremy White, izvršni urednik britanskog magazina Wired, održat će Keynote predavanje na temu umjetne inteligencije i kako ona mijenja poslovni, ali i privatni život. Drugo Keynote predavanje održat će osnivač tvrtke Datafloq Mark Van Rijmenam i jedan od 10 najutjecajnijih osoba u Big Data prema ocjeni platforme Onalytica. Tema njegovog predavanja bit će Blockchain tehnologija. Tomislav Tipurić iz Microsofta održat će vrlo zanimljivo predavanje o kvantnom računalstvu i svijetu mogućnosti koje donosi.

Windays18 Technology konferencija donijet će više od 140 predavanja koje će održati više od 150 različitih predavača. Među temama se ističu sigurnost informacijskih sustava, rješenja otvorenog koda te integrirani i inteligentni poslovni sustavi. Predavanja će biti podijeljena u četiri smjera: moderno poslovno okruženje, aplikacije i infrastruktura, podaci i umjetna inteligencija te poslovne aplikacije.

WinDays publika

Microsoftov stručnjak za arhitekturu i cybersecurity Erdal Ozkaya održat će predavanja „Nova vizija cybersigurnosti“ i „Zaustavite hackere: Rade li ovi trikovi i na Windowsima 10?“ Njegov kolega iz Microsofta Irska Aleksandar Drašković u sklopu smjera Moderno radno okruženje predstavit će Sharepoint kroz dva predavanja: „SharePoint i OneDrive u Officeu 365: Migracija procesa i opcije“ i „Planiranje i konfiguriranje Sharepoint Hybrida“.

  1. WinDays konferencija na raspolaganju ima cijeli otok! Riječ je o otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini centra Poreča na kojem se nalazi Valamar Isabella Island Resort. Svi koji se još nisu prijavili na konferenciju, to mogu napraviti ovdje.

Novosti o WinDays18 konferenciji mogu se redovito pratiti na Facebooku, Twitteru, LinkedINu i YouTubeu na kojem je objavljen i razgovor direktorice Microsofta Hrvatska i direktorice WinDays18 Businessa, Tatjane Skoko i direktora WinDays18 Technology konferencije Igora Pavlekovića.

Najčitanije