huawei
tekst3naslovna

Android 13: Kako provjeriti aktivne aplikacije unutar brzih postavki

Donosimo jedan mali "tutorijal" kako pogledati aktivne aplikacije unutar sučelja notifikacijskog centra.

Svojim postepenim dolaskom Android 13 nije samo donio vizualni značaj i identitet drugačijim u odnosu na Android 12. Tu su i pojedini elementi i funkcije koje korisnik ne može odmah na „prvu” ugledati i shvatiti.

Ako imate ovih pet Android aplikacija (uzimaju vaše bankovne podatke) – uklonite ih odmah

Jedan od njih je svakako i pregled aktivnih aplikacija (i vrijeme njihova korištenja) čijem se popisu može pristupiti unutar brzih postavki. Ako želite znati koje su vam aplikacije pokrenute (u pozadini) ili aplikacije koje vam rade a vama na početnom ekranu (zaslonu) nisu vidljive, do njih se vrlo jednostavno može doći.

tekst3sl1

Ne samo da se može doći, već se može vidjeti i vrijeme kada su iste bile pokrenute ili su još uvijek pokrenute a samim time moguće ih je vrlo jednostavno i ukloniti (onemogućiti) .

Postupak je vrlo jednostavan a mi ćemo ga opisati u redovima koji slijede:

  • Prijeđite prstom od vrha početkog zaslona prema dnu (da se otvori obavijesni centar – za koji vjerujemo kako je svima dobro poznat)
  • Ponovno prijeđite od vrha zaslona prema dnu
  • Dodirnite malu strelicu koja se prikazuje pri udesno te se nalazi na dnu brzih postavki (notifikacijski centar)
  • Otvara se mali prozor nakon što dodirnete malu ikonu u obliku strelice. Pripadajući skočni prozor prikazuje sve aktivne aplikacije na vašem pametnom telefonu. Ako pojedinu aplikaciju želite ukloniti (zaustaviti) vrlo jednostavno odaberite gumb „stop”

Ovdje moramo reći kako ovaj (navedeni) postupak prikazuje samo aplikacije koje su bile aktivne iako možda ima još aplikacije koje se nalaze u pozadini ali nisu aktivne.

Blind test kamera – iPhone 14 Pro vs Vivo X80 Pro vs Honor Magic 4 Pro vs Huawei Mate 50 Pro

Ovo je samo jedna od nadolazećih značajki (naravno ako još nemate) Androida 13. Nadamo se kako će isti na vaš model pametnog telefona što prije doći, odnosno kako vaš model spada u one podržane od strane proizvođača.

tekst3sl2

Sa sigurnošću ćemo reći kako se Google zaista potrudio da dolaskom Android 13 sve veći broj i starijih modela pametnih telefona (različitih proizvođača) bude podržan a sigurni smo kako će se to samim korisnicima uvelike svidjeti.

YouTube donosi redizajn na dlan korisnika

Android 13 sa sobom ne donosi toliko vizualnih novina koliko je riječ o novitetima u samom načinu rada. Nešto slično je napravio i Apple s iOS 16 mobilnom platformom (naravno osim onog elementa prilagodbe početnog zaslona).

tekst3sl3

Bilo kako bilo radujemo se početku dolaska Androida 13 i nadamo se kako će veliki broj korisnika Android platforme imati prilike isprobati aktualni Android 13. A onda naravno i dati svoje mišljenje istog jer ono što se nama možda ne svidi, druga je super i od velikog značaja.

Najčitanije