huawei
tekst1naslovna 2

Elon Musk odustao od kupovine Twittera

Elon Musk donio je odluku - i odustao od Twittera, povlači 44 milijarde Američkih dolara ali Twitter prijeti tužbom.

Twitter je prodan, Twitter je kupio vlasnik Tesle, Elon Musk je novi vlasnik Twittera. Sve su to bili naslovi koji su od travnja 2022. punili internetske stupce.

Elon Musk pauzirao kupovinu Twitter-a?

Da bi se tako činilo sve do sada kada je sve nas moramo priznati iznenadila (i šokirala) vijest kako Musk odustaje od kupovine Twittera i kako se povlači. 44 milijarde Američkih dolara Elon Musk je ponudio (da on je sam ponudio novac) i izrazio želju da kupi ovu društvenu mrežu.

tekst2sl2 2

Upravni odbor na taj se pripadajući iznos poprilično osladio „i došle su im zazubice” da bi naravno čitavu priču stavio u postupak. Travanj mjesec došao je na vrata a i na našim stranicama mogli ste čitati o tome.

Želite ukloniti Twitter korisnički račun – evo kako to možete

Da bi početkom svibnju sve nekako „stavljeno na pauzu” odnosno čitava priča se naglo stopirala. Nije dugo trebalo čekati na komentare „zlih jezika” koji su rekli kako Musk nema te novce, odnosno kako će morati prodati određeni postotak udjela u Tesli te SpaceX svemirskom programu.

tekst1sl1 1

I da, čini se kako su bili u pravu jer je nedugo nakon toga sam Elon Musk rekao kako će za kupovinu Twittera biti prisiljen prodati određeni udio u Tesli (nekih 2%) te udio u SpaceX programu.

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) – prikaz dostojnog kralja [Fotogalerija]

Nakon tih njegovih riječi dionice (vrijednost) Tesle jesu potonule ali su se zato dionice Twittera „digle u nebesa”. Nikada prije Twitter nije bio na tako visokoj poziciji odnosno nikada prije Twitter nije imao tako veliku vrijednost.

Elon Musk želi kupiti Twitter za 41 milijardu Američkih dolara

Sve do sada odnosno do danas dok nas je ova vijest poprilično iznenadila. Razlog koji se navodi a donosi do Muskova povlačenja iz čitave priče oko kupovine, izriče se u podnesku Američkog Povjerenstva za vrijednost.

tekst2naslovna1

Odnosno prema Musku su sporni detalji i način poslovanja koji se odnosi na obmanjujuće izjave, materijalno kršenje više odredbi i tome slično. Uglavnom problem je po Elonu Musku vezan uz sam način poslovanja.

Elon Musk kupio 9,2% dionica Twittera

Da se nešto ovako moglo naslutiti, dali se zaključiti po twittovima Muska gdje se osvrnuo na probleme botova. Odnosno velikog broja lažnih „izmišljenih (virtualnih)” korisnika Twittera a sve u svrhu kako bi se prikazalo da Twitter ima veliki broj korisnika (aktivnih korisnika).

Galaxy XCover6 Pro je izdržljivi mobitel sa 120 Hz

Izvršni direktor (CEO) Twittera Bret Taylor na svojem se profilnu osvrnuo u vezi Muskova prekida i povlačenja 44 milijarde Američkih dolara. Te je Taylor isto tako najavio pravnu bitku kojom će prisiliti Elona Muska da dovrši započetu akviziciju.

Bez obzira na konačni prekid, Musk mora platiti milijardu Američkih dolara kako bi se napravio raskid ugovora, jer na svoju ruku i posve samostalno prekida akviziciju i kupovinu.

Twitter (uskoro) prodan Elonu Musku – čeka se završna odluka

Čini se kako će svima nama ostati nepoznat koji je pravi razlog zbog čega Elon Musk prekida kupovinu Twittera. Dali je stvarni problem vezan uz prikupljanje novčanih sredstava (čemu i najbogatiji čovjek na svijetu očito nije imun) ili je Elon Musk uvidio zaista probleme vezane uz poslovanje?

tekst2sl1 5

To će zasigurno ostati samo njemu poznati razlog. Mi ćemo svakako nastaviti pratiti razvoj ove „priče” i o tome svakako pisati na našim stranicama.

Najčitanije