huawei
Pixel6

Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro na fotografijama izazivaju zazubice – čekamo ih nakon ljeta

Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro žele biti punokrvni konkurentu Appleu i Samsungu, hoće li u tome uspjeti pokazat će vrijeme...

Najava Androida 12 na Googleovoj Developerskoj I/O developerskoj konferenciji, stavljanje u fokus softvera te onoga što će sa sobom donijeti, sve je to polako stavilo u drugi plan nadolazeće Pixel modele. Prije nekog vremena na našim stranicama imali ste prilike čitati o prvim informacijama Google Pixel 6 pametnih telefona a danas imamo u cilju to malo proširiti.

UWB povezivanja u razvoju Google-a za nadolazeće Pixel 6 modele

Potvrđeno je i zna se kako će Google ove godine predstaviti dva modela Pixel pametnih telefona. Riječ je dakako o Pixel 6 i Pixel 6 Pro modelima. Jedan će biti “veći” a drugi ne. Jedan će imati ako je vjerovati navodima periskopsku Kameru a drugi ne. Ali će oba modela imati bežično punjenje. Google Pixel 6 imat će ravan zaslon dok će Pro model imati blago zakrivljen zaslon. Ovu cijelu priču mi bi krenuli od Kamere. Jer će upravo Kamere na oba modela biti u glavnom fokusu, po pitanju dizajna Kamere Pixel 6 modeli imat će modul kamere koji će se pak protezati cijelo širinom stražnje gornje strane, već će i unutar njih Pixel 6 odnosno 6 Pro donijeti posve drugačiji način obrade fotografije.

Huawei radi na pametnom satu čiji je fokus zdravlje korisnika

Google Pixel 6 (“slabiji model“) donositi posjedovat će dvije Kamere odnosno Glavna te Ultraširoka, pokraj koje će svoje mjesto naći i LED bljeskalica. Treba nadodati kako će i četvrtka udubina biti senzor dubine boje, pa da vas to ne zavarava, Pixel 6 imat će dvije Kamere i senzor dubine boje. Kada je u pitanju Pixel 6 Pro ostaju svi ovi navodi jedino ćemo dodati još jednu Kameru (znači Pixel 6 Pro imat će ih tri) a ona je periskopska Kamera. Ako je vjerovati glasinama oba modela dolazit će sa 5x optičkim zoomom. S druge pak strane ovaj navod bi ipak uzeli s dozom rezerve jer on kazuje kako će glavna Kamera na oba modela (Pixel 6/Pixel 6 Pro) donositi rezoluciju od visokih 50MP, što još u Pixel svijetu nismo imali prilike vidjeti.

Pixel6

Po pitanju dizajna ovogodišnji Pixel modeli I tu donose radikalne promjere, baš kako je to slučaj I s nadolazećim Androidom 12. Naime do sada smo imali prilike vidjeti kako su Pixel pametni telefoni dolazili u dvije boje, dok Pixel 6 modeli tu granicu pomiču i dolaze u čak tri tona boje, odnosno tri boje. Boje se protežu stražnjom stranom pametnog telefona od vrha premda dnu u vodoravnom obliku. Odnosno ide linije “traka” tamnijeg tona boje, potom ide crno staklo odnosno Kamera pa ide kao posljednja neutralna boja koja na svojoj sredini sadrži Google logo (G) te se proteže većim dijelom stražnje strane pametnog telefona. Ako se pitate koje će boje biti odabrane za Pixel 6 te Pixel 6 Pro modele odgovor vam slijedi sada:

  • Bijelo-Crna-Narančasta
  • Šampanjsko-zlatna,Crna,Zlatna
  • Zlatno-Crna-Narančasta

Ovdje moramo uzeti dozu opreza jer se ovi navodi temelje na dostupnim renderima koje vam donosimo u opsežnoj foto-galeriji ispod teksta. Pitanje zaslona neće ostati neobrađeno te vam kažemo kako će Google Pixel 6 donositi 6,4” AMOLED zaslon. Dok će po pitanju Pixel 6 Pro modela veličina zaslona iznositi 6,7” AMOLED zaslon no on će u odnosu na Pixel 6 biti blago zakrivljen pri rubovima. Oba modela imat će Selfie Kameru smještenu na sredini zaslona odnosno na Punch-Hole način. Dimenzije Pixel 6 pametnog telefona iznose: 158,6 x 74,8 x 8,9 mm , dok Pixel 6 Pro donosi 163,9 x 75,8 x 8,9 mm . Ova ih veličina čini znatno većima od još uvijek aktualnog Pixela 5 (144,7 x 70,4 x 8 mm ) te približno sličnom veličinom u odnosu na Pixel 4XL (160,4 x 75,1 x 8,2 mm ) model pametnog telefona.

Galaxy Pixel6

Google Pixel 6 I Pixel 6 Pro posjedovat će Stereo zvučnike kao i bežično brzo punjenje (nadajmo se kako će u paketu biti dostupan i punjač). Naravno nije potrebno posebno isticati kako će Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro sa softverske strane pokretati čistokrvni Android 12.

Datum predstavljanja a posebice datum dolaska tj, dostupnosti na tržištu za sada nisu poznati. Ako je vjerovati prijašnjim datumima kako su se predstavljali Pixel 5 pa I stariji modeli, Google će nadolazeće Pixel 6, Pixel 6 Pro najaviti odnosno predstaviti negdje iza ljetnih mjeseci, odnosno u jeseni a po njihovoj navici tjedan dva nakon predstavljanja bit će dostupna na tržištu. Okvirno možemo reći kako će predstavljanje biti negdje između rujna i listopada. Iskoristimo priliku te kažimo kako se sve više govori i o Pixel Watch pametnom satu, dok neki kazuju kako Google već radi na njemu te ga planira predstaviti zajedno i s Pixel pametnim telefonima.

Samsung zaštitio naziv “Z Slide” dali to dolazi rastezljivi pametni telefon

Ako uzmemo u obzir Android 12 i Pixel 6 modele mogla biti ovo vrlo zanimljiva godina kada su u pitanju pametni telefoni iz Googleova tabora a iskreno se nadamo kako će nadolazeći Pixel 6 modeli, vratiti stari sjaj, onaj koji su imali nekada davno Nexus modeli. Jer se jasno vidi kako Google ništa ne prepušta slučaju te Pixelom 6 želi zagaziti jače na staze pametnih telefona I plasmana ka krajnjim korisnicima.

Najčitanije