huawei
P40 Pro

Huawei P40 Pro bez zuba i rupe u ekranu

Huawei će predstaviti P40 Pro i P40 u ožujku, u Parizu. Očekuje nas sve više glasina i procurjelih specifikacija i maskica, koje mnogo govore.

Najnovija lijepo pokazuje da će Huawei P40 Pro imati čisti ekran, zakrivljen na četiri strane, s minimalnim okvirima – zapravo ovo je pravi all screen mobitel – i bez rupe, zuba ili pilule za selfie kameru.

S obzirom na minimalne okvire, lako je moguće da će P40 Pro biti prvi mobitel na svijetu sa selfie kamerom ispod OLED ekrana, koji će imati dijagonalu 6.5″ ili 6.7″.

Druga mogućnost jest skočna selfie kamera, što Huawei koristi na nekim jeftinijim mobitelima.

P40 Pro maskica 1

Druge fotografije silikonske maskice otkrivaju raspored tipki P40 mobitela:

Huawei P40 će imati tipke za podešavanje glasnoće s desne strane. Rupe za zvučnike imaju rešetke i USB Type-C priključak na dnu dok je IR blaster na vrhu. Međutim, nema 3.5 mm audio izlaza :-(.

Vratimo se na Huawei P40 Pro. Imat će četiri stražnje kamere + ToF senzor (kameru, kako ga tko zove).

P40 Pro

Raspored kamera Huaweija P40 Pro će biti kao na fotografiji, a u odnosu na P30 Pro razlika jest u većem optičkom zumu (10x umjesto 5x) te makro kameri.

  • glavna kamera: 64 MP Sony IMX686, RYYB filtar
  • širokokutna kamera: 20 MP
  • telefoto 10x optički zum, 12 MP
  • makro kamera
  • 3D ToF kamera

S obzirom da Huawei od P20 Pro radi mobitele s najboljom kamerom na tržištu, primjerice danas je Mate 30 Pro neprikosnoven, za očekivati je da će P40 Pro donijeti još bolju kvalitetu fotografija. Jedva čekam da to isprobam :-).

Najčitanije